TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

diumenge, 21 de març del 2021

Pastís Tatin a l´aroma de ratafia a l estil d´En Roc a la cuina





Ingredients
Pomes  ( jo he posat 5 unitats )
Sucre
Mantega
Pasta de full
Ratafia ( per qui no la conegui es un licor fet de nous verdes )
Una cullerada de farina
Un recipient amb aigua
Nous pelades

* S acostuma a posar la mateixa quantitat de sucre que de mantega, jo en aquest cas una part del sucre o he canviat per la ratafia que ja es dolça i porta força sucre.

* La recepta de " La cuina al cor " i posa una branca de canyella i unes branquetes de romaní, jo no li he posat ja que la ratafia ja en porta i aquesta es feta de la Família, o sigui amb cos.

* No indiquem quantitats ja que això va al gust del comensal, la dolçor, la mida del motlle rodó o quadrat...important motlle apte pel fogó i el forn


Preparació
Pelarem les pomes i tallarem a rodanxes, les posarem en un bol amb aigua i una cullerada de farina, reservar,   ( així no queden negres )

Posarem el motllo al foc, calor de moderada a baixa, amb el sucre i la mantega, quan ja comenci a quedar d´un color groc daurat, no remenar que es faran grumolls , i afegirem la ratafia, seguidament anirem posant les rodanxes de poma ( a sota les mes maques ja que desprès serà la cara del pastís , en el centre de cada rodanxa un tros de nou, farem una segona capa i repetirem la mateixa operació, posarem una nou al centre de la poma, si ens han quedat restes de poma , les aprofitarem i les anirem posant en tercera capa i taparem possibles forats.

Tapar el recipient i deixar coure a foc baix durant uns 25/30 minuts,  * el temps sempre serà orientatiu ja que dependrà de la quantitat de pomes i classe.
 
Mentre escalfar el forn a 200 graus. ( en el meu baix i ventilador, cada forn es un mon.....)

Passats els 25/ 30 minuts, cobrir amb la lamina de pasta de full i amb l ajuda d una espàtula estrènyer les vores cap dins del motlle.

Fornejar per espai de uns 25 minuts ( cada forn es diferent ), fins que la pasta de full ens quedi daurada, jo no la punxo encara que quedi inflada ( que es com m agrada ), al passar el pastís al plat ja baixa.

Deixar refredar o no, a casa ens agrada posar un toc de nata muntada al plat, i a gaudir..... si es en bona companya millor !

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...