Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 2 d’abril de 2011

AMANIDA DE CABDELLS AMB CASTANYES I FLORS DE FORMATGE " TÊTE DE MOINE "




El Tête de moine ( cap de monjo) és un formatge suís per ratllar, extremament olorós i original del Jurabernès ( regió francófona del cantó de Berna) .  El seu origen te més de 8 segles, i sembla que es va crear a l´abadia de Bellelay , però actualment totes les formatgeries de la vall produeixen aquest deliciós formatge.

Gaudeix de denominació d´origen controlada des del 2001 i s´exporta a tot el món.

L´any 1981, es va inventar un aparell que permet fer " floretes" de tête de moine fent girar un rapador sobre un eix plantat en el centre del formatge, anomenat " girolle", aquest estri va donar un impuls addicional important al consum d´aquest  formatge que està elaborat de llet de vaca, de la Regió de Jura (Suïssa).


Ingredients
Cabdells de Tudela
Pebrot vermell
Ceba tendre que sigui dolça
Tomàquet madur d´amanir
Castanyes bullides i pelades
Flors de formatge Tête de moine
Sucre
Sal
Pebre
Oli de oliva
Vinagre de cava

Preparació
Preparar una vinagreta amb l´oli + vinagre + sal+ pebre i reservar.

Tallarem tota la resta de verdures al nostre gust,  amarinem em la vinagreta i les presentarem en el plat.

Saltar per la paella amb una mica de oli calent i una cullerada petita de sucre les castanyes, fins que tinguin un color daurat de mel.

Afegir les castanyes al plat junt amb unes flors de formatge

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...