TRADUCTOR D ´IDIOMES
Translate
dissabte, 2 d’abril del 2011
AMANIDA DE CABDELLS AMB CASTANYES I FLORS DE FORMATGE " TÊTE DE MOINE "
El Tête de moine ( cap de monjo) és un formatge suís per ratllar, extremament olorós i original del Jurabernès ( regió francófona del cantó de Berna) . El seu origen te més de 8 segles, i sembla que es va crear a l´abadia de Bellelay , però actualment totes les formatgeries de la vall produeixen aquest deliciós formatge.
Gaudeix de denominació d´origen controlada des del 2001 i s´exporta a tot el món.
L´any 1981, es va inventar un aparell que permet fer " floretes" de tête de moine fent girar un rapador sobre un eix plantat en el centre del formatge, anomenat " girolle", aquest estri va donar un impuls addicional important al consum d´aquest formatge que està elaborat de llet de vaca, de la Regió de Jura (Suïssa).
Ingredients
Cabdells de Tudela
Pebrot vermell
Ceba tendre que sigui dolça
Tomàquet madur d´amanir
Castanyes bullides i pelades
Flors de formatge Tête de moine
Sucre
Sal
Pebre
Oli de oliva
Vinagre de cava
Preparació
Preparar una vinagreta amb l´oli + vinagre + sal+ pebre i reservar.
Tallarem tota la resta de verdures al nostre gust, amarinem em la vinagreta i les presentarem en el plat.
Saltar per la paella amb una mica de oli calent i una cullerada petita de sucre les castanyes, fins que tinguin un color daurat de mel.
Afegir les castanyes al plat junt amb unes flors de formatge
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Hola maca!! Quina amanida més bona i vistosa per aquests dies tan primaverals! El toc de les castanyes hi deu quedar molt bé!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola Susanna,
ResponEliminaAixò no és una amanida... Quin plat més bo i saborós! Amb les castanyes i el formatge li has donat un toc sensacional. Molt bé!!!
Susanna cette salade est magnifique et superbe, merci pour ce beau partage.
ResponEliminabisous
Hola Beth, guapa tu
ResponEliminacelebro que t´agradi, queda molt bona
bon cap de setmana, i mil petonets Susanna
Hola la cuina de L´Eri, guapa tu
ResponEliminales amanides son una de les meves "perdicións"...i es tant divertit fer-les sempre diferents,..aquesta queda de super 10
mil petonets Susanna
Hola SAndra, guapa tu
ResponEliminaes un amanida deliciosa,..que disfrutes dels sabors i dels colors
mil petonets Susanna
M'encanta la idea de les castanyes... Si senyora molt xula.
ResponEliminaFeliç cap de setmana
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Que aspecto maravilhoso tem esta salada, adorei!!!
ResponEliminaBeijinhos
Que rica l'amenida amb aquestes flors de formatge tan maques, fa goig!!
ResponEliminaUna abraçada maca!!
¡buenísimas las flores de queso! me gustó mucho la idea, te la copio. ¡saludos!
ResponEliminaQuina amanida més bona!!! Y quins colors, que bé ja arriba el temps de tot tipus d'amanides. em quedo amb la teva versió...
ResponEliminaHola Susanna, mi amiga Pilar hace amanidas estupendas que dispone en medio de la mesa como si fuera un centromesa, tengo que hacerle leer esta porque debe ser buenisima con esas rositas de queso y las castañas. Si encuentro el queso la pruebo, aunque por aqui de quesos pestosos hay a montones;) petons, Alex
ResponEliminaLa combinació dels ingredients d'aquesta amanida ha de ser deliciosa!
ResponEliminaMe ha gustado conocer este tipo de queso, lo del cortador es muy chulo! la ensalada la has presentado super apetitosa!! besos
ResponEliminaGuauu que original !!! Mai se m'hagués ocorregut fer-la !!!! Pero ha d'estar ben bona no? Moltes gràcies per la recepta
ResponEliminaPetons wapa
una vera squisitezza!buona domenica!!baci!
ResponEliminauna vera squisitezza!buona domenica!!baci!
ResponEliminañam ,ñam que bo,a mi les amanides m'agraden moltttttt petonssss
ResponEliminaAquest formatge m'agrada pel seu sabor, pero amb la forma de floretes queda molt bufó a l'hora de presentar-lo.
ResponEliminaUna amanida de 10 o més.
Petons reina.
Me compré el girolé hace tiempo y todavia no tengo el queso, es que me encanta y ahora no puedo comerlo por la dieta ..... hasta tengo cabrales y gamonedo (que me apasionan) y no los toco, cuando acabe me compro un tete de moine seguro, y hago tu ensaladita.
ResponEliminaBesitos
Que originals que queden les floretes de tête de moine , te tot una pinta per llepar-se els dits.
ResponEliminasempre m'han cridat molt l'atenció aquestes flors de formatge, i més tenint en compte el que m'arriba a agradar a mi el fomatge.
ResponEliminal'amanida és espectacular!!!
una abraçada!!
Hola Susanna. Todas las ensaladas me gustan sin excepción. Esta, además de original, nunca la he comido con castañas, tiene que estar, sin duda, exquisita. Una delicia de ensalada.
ResponEliminaSaludos
olá minha linda. sua preparação ficou um espetáculo. com certeza muito gostosa além de lindíssima, com essas flores de queijo. boa semana
ResponEliminaEl tete de moine m'encanta,és molt gustós. I a més tallat a floretes té una presència fantaàstica. Com la teva amanida!!
ResponEliminaHola Taller de cuina, guapo tu
ResponEliminaes una pena que encara no sigui massa conegùt per aquí, perquè el seu sabor el tal com dius fantàstic..a casa en gastem molt
mil petonets Susanna
Hola Lily, guapa tu
ResponEliminaqueda molt bona,.... es que a casa agraden molt les amanides, i sempre les faig divertides...como aquesta
mil petonets Susanna
Hola Carmen, guapa tu
ResponEliminasi tienes ocasión y lo ves compra unas flores para probarlo,...seguro que te gusta
mil petonets Susanna
Hola Visc a la cuina, guapa tu
ResponEliminaes una combinació molt gustosa
mil petonets SUsanna
Hola Donibaneko, guapa tu
ResponEliminaje,je, així dona gust menjar formatge, i per adornar plats va de 10
mil petonets Susanna
Hola Anna Betulo, guapa tu
ResponEliminaje,je, la veritat es que està molt bona, bona, bona
mil petonets Susanna
Hola Agnés, guapa tu
ResponEliminacopiona,...a mi també...je,je
mil petonets Susanna
Una amanida amb un sabor deliciós de formatge, les flors de Tête a part de bones son mol decoratives
ResponEliminaPetons
Hola Sion, guapa tu
ResponEliminaqui diu que les amanides son aburrides,???, je,je
aquesta es divertida i a més esta molt bona
mil petonets Susanna
Hola Juan, guapo tu
ResponEliminaje,je, queda muy rica, y vistosa,..todo fuente de vitaminas sanas sanas
mil petonets Susanna
Qué espectáculo de ensalada!!!!!! Me encanta lo del queso y la combinación con las castañas perfecto!! Un diez para la receta!!!
ResponEliminaAbrazos
Hola Javier, guapo tu
ResponEliminacelebro que te guste, la verdad es que además de rica, queda muy espectacular con esta presentación
mil petonets Susanna
Hola MJ, guapa tu
ResponEliminaamb aquestes floretes que estan delicioses, ademés pots decorar una pila de plats diferents, els i dones un toc "chic"..i bo, ..je,je
mil petonets Susanna
Hola Marta, guapa tu
ResponEliminaje,je,doncs si queden originals, i que bones
mil petonets Susanna
Hola Teresa, guapa tu
ResponEliminapues ya sabes, ahora a portarte bien, que ya queda mejor,...y despúes te podrás dar el premio, vale la pena por lo rico que está...
cuidate, mil petonets Susanna
Hola Federica, guapa tu
ResponEliminacelebro que t´agradi, maca,...per cert he anotat la recepta del teu gelat de dolç de llet, hummmm,
mil petonets Susanna
Hola ALex, guapa tu
ResponEliminacelebro que te guste la idea, queda vistoso el plato además de rico, ingredientes sencillos, sanos y con una buena presentación
mil petonets Susanna
Hola Catieu, guapa tu
ResponEliminaestic molt contenta de que t´agradi, segur que si la fas a casa et faran "la ola"..je,je
mil petonets Susanna
Hola Sole, guapa tu
ResponEliminaencanta querida, para esto esta aquí, contenta de servirte..je,je
mil petonets Susanna
Hola Romescaire, guapo tu
ResponEliminaEstic contenta de que t´agradi la composició,...sembla una aquarel-la , veritat ?
mil petonets Susanna
Hola Fatima,guapa tu
ResponEliminacelebro que te guste, a tu disposición
mil petonets Susanna