TRADUCTOR D ´IDIOMES
Translate
dimecres, 27 d’abril del 2011
Espaguetis amb alls confitats, bacó fumat i brots de fesol mungo
Conegut com a soja verda, el seu veritable nom es fesol mungo, i encara que no té res a veure amb la soja, es la llegum més rica en proteïnes després d´aquesta, es molt apreciada dins de la cuina índia ,d´un procedeix, i que ja es coneixia fa uns 5000 anys ,....sembla ser que fa uns 3000 anys va arribar a la Xina des de la India, on també es molt apreciada, es menja en brots i en tavella.
Algunes des les seves propietats :
Proporciona hidrats de carboni, fibra, redueix el colesterol en la sang, magnesi, ferro, fòsfor, potassi, coure, calci, seleni, vitamines B1,B3,B6...entre altres
Ingredients
Espaguetis ( si son fets a casa millor )
Un cap d´alls
Sal
Pebre
Oli de oliva
1 pot de tomàquet fregit ( fet a casa o comprat)
1 pot de brots de fesol mungo ( o anomenat soja verda)
Bacó fumat
Formatge ratllat al gust
Preparació
Posarem una paella al foc amb una mica d´oli , mentre engrunar el cap d´alls i sense treure la pell els partirem per la meitat amb un ganivet i els confitarem , el foc te que estar molt vaig, un cop estiguin cuits treure i reservar.
A la mateixa paella i sense afegir més oli, i saltarem el bacó que haurem tallat a tires fines fins que tingui color, treure i reservar junt amb els alls, desprès saltarem els brots de fesol mungo, i reservarem amb la resta d´ingredients.
Posarem a bullir la pasta amb aigua i una mica de sal , que cuinarem seguin les instruccions del fabricant , o la nostre feta a casa, que ja sabem que te de coure menys estona al ser fresca, escorrem i posarem els espaguetis i la resta d´ingredients en una cassola junt amb el pot de tomàquet fregit i el oli de saltar-los, els i donarem unes voltes sobre el foc perquè quedi tot barrejat i ja estan a punt de menjar.
Servir calents amb formatge ratllat per sobre,..hummm
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Fijate que no he probado todavia la soja verde.
ResponEliminaTendré que probar esa receta!!
Un beso.
Hola Empar, guapa tu
ResponEliminayo la uso desde hace mucho timepo, lo descubrí en un viaje que realizamos a Asia, pues no lo conocia antes, en la ensalada queda divina tambien
mil petonets Susanna
A casa tenim deliri per la pasta, t'agraeixo molt noves idees.
ResponEliminaPetonets bonica!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Tindré que buscar aquests brots, son els que es venen habitualment o son diferents?
ResponEliminaUns espaguetis de luxe amb molt de formatge ratllat.
Qué tal els ànims reina? Ja veuràs que tot anirà bé.
Petons.
Madre del amor hermoso con el hambre que tengooo, me llevo el plato y la receta , un besico.
ResponEliminaHola Anna Betulo, estimada, i guapa tu
ResponEliminajo els compro a caprabo marca "bonduelle", però segur que ni ha d´altres marques,...sempre junt amb el blat de moro dolç, en tinc unes quates llaunes al rebost
la tieta segueix igual , desprès més tard sabré el darrer "parte"..però encara està a la uci, quasi 7 setmanes,..es desesperant
mil petonets Susanna
Hola Capisi, guapa tu
ResponEliminaes un plato rapido de cocinar y con un gran resultado, a los mios les encanta
mil petonets Susanna
Hola Esther, guapa tu
ResponEliminadoncs aquesta es una bona proposta, hummm
mil petonets Susanna
Qué plato más original, no he probado la soja verde y visto tu plato apetece!
ResponEliminabesos
Carai Susanna aquesta no es una recepta de dimecres, quin bon resultat aquesta combinació d´ingredients. La guardo pel cap de setmana. Petons,
ResponEliminaSusanna ce spaghetti à l'air délicieux ma cher amie, bravo.
ResponEliminaGros bisous de paris
no havia mai sentit aquest nom!!! gràcies per la info. petonets
ResponEliminaMe encanta, no he probado la soja verde, pero el plato se ve delicioso. Un beso.
ResponEliminaOstres Susanna, què interessant! jo com l'Ana, també buscare els brots i amb la pasta ha de ser un plat fantàstic!!! Petons
ResponElimina¡Hola Susanna! ¡Catalancilla!
ResponEliminaParecen deliciosos esos espaguetis.
Con algo tan sencillo como los fideos es algo muy difícil preparar un plato original; pero este lo es. Y además, tiene una pinta excelente.
Un cordial saludo.
.................... Alejandro.
Ja ho has dit tu, mmmmmmmmmhhh!M´encanta la pasta i ara a través teu he descobert la soja verda.
ResponEliminaQue buena idea. Lo de la soja me parece muy interesante :)
ResponEliminaBesinos
mmm que bons ,a mi la soja verda m'agrada molt a casa la feiem molt tipo com les llenties i esta molt bona,aixi mmm la pasta m'agrada tant que disfrutaria molt.petons
ResponEliminaHola Agnés, guapa tu
ResponEliminaa casa agrada molt en brots, sempre en tinc unes llaunes , es tant bona i sana....ja veus
mil petonets Susanna
la pasta es que nunca falla.buenisma
ResponEliminaCiao Bella!!
ResponEliminaCome stai??:-))
Complimenti per questo magnifico piatto di pasta..gnamm:-p
Bacione*
Hola Sherlock /Alejandro, guapo tu
ResponEliminacelebro que te guste la receta , la verdad es que quedan super deliciosos en casa solo somos 3 personas , y tengo que hacer 500 rams de pasta, pues siempre quieren que "sobre"
mil petonets Susanna
Riquisima y sana receta !!!
ResponEliminaPor cierto, gracias por tu comentario en la última visita que me has realizado....habrás podido observar por qué, entre otras muchisimas más, adoro Cataluña y especialmente Barcelona....
Besos
Hola Carmen Rosa,guapa tu
ResponEliminaque gran honor nena, yo tambien estaria orgullosa de mi abuelo
mil petonets Susanna
Susanna, el llibre és en anglés, per aixó vaig buscar una recepta facileta, Per. No embolicar-me gaire...
ResponEliminaPetonets neneta!
Esther
Hola Esther, guapa tu
ResponEliminagràcies per la informació, així o tinc magra, doncs en francès encara em defenso però anglès res de res, mira et vigilaré d´aprop i tu que veig que en saps mes que jo, les vas traduín i jo te les copio ..val ??. je,je
mil petonets Susanna
Hola Susanna. No he comido la soja verde, he comido unos brotes de soja envasados pero no sé si los que has empleado son de éstos.
ResponEliminaLo que si puedo decirte es que la pasta me encanta por tanto este plato poco iba a durar si lo tengo delante. Además de esa forma probaría una cosa que creo no he probado.
Saludos
Bona, bona, bona aquesta pasta!!
ResponEliminaGràcies per compartir-la, la meva filla t'ho agrairà, jejej
PTNTS
Dolça
Un plat de pasta ben perfumat i bo amb aquests alls confitats! Bona setmana!
ResponEliminaCon lo que me gustan los espeguetis y el bacon creo que no dejaba ni el plato...
ResponEliminaAbrazos y buena semana
Me encantan los brotes de soja y los uso mucho en ensaladas y comida oriental, sobre todo con los fideos chinos, probaré con espaguetis....
ResponEliminaChe bontà.....un bacino e buona settimana stefy
ResponEliminahola!! estoy organizando un sorteo en mi blog, es gratis, te aviso porque como eres seguidora de mi blog puedes participar!!
ResponEliminahttp://lasumadelosdias2.blogspot.com/
Un saludo!!
Ayer me acordé de ti, ¡vi soja verde! De hecho, ponía fesol mungo, y pensé "como el que usa la Susanna". El siguiente paso es probarlo, y con una receta tan completa... Un besote.
ResponElimina