Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 26 d’abril de 2011

Mona de Pasqua Gemma 2011Història de La Mona de Pasqua

La mona de Pasqua és molt tradicional a Catalunya, València i Múrcia. Al segle XVIII ja era l’obsequi clàssic del padrí als seus fillols, i el número d’ous que tenia la mona corresponia a l’edat del nen fins a arribar als 12 anys. En aquest moment, potser com a punt final d’aquests obsequis el número d’ous era de 13. Antigament, la mona de Pasqua era coneguda com a coca de Pasqua.
La mona és una  tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències ja per fi s’han acabat.
És a mitjans del segle XIX quan les mones perdent tota la seva senzillesa i la seva presentació es torna més complicada i més sofisticada.
Avui en dia no queda gaire clar l’origen de la paraula mona, el que si podem afirmar es que prové de la paraula munna, que en àrab vol dir regal, i era i encara és el regal del padrí el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida i que el fillol anava directament a recollir-la a casa del seu padrí després de la missa. La mona servia per a postres per a tota la família i també era costum en alguns llocs que el nen recités un vers.
El que encara és conserva de les mones originals és l’ou, avui en dia de xocolata, i això es deu al seu simbolisme, l’ou de les mones representa el principi de la vida.
Les mones d’avui en dia no s’assemblen gens a les de fa un segle, el que si podem dir i assegurar, és que la mona de Pasqua és  una de les tradicions més arrelades a la nostra cultura i de les que més a perdurat a tot arreu de Catalunya.


Preparació
Fer una base de pastís al gust de la persona obsequiada, en el meu cas la base es un pastís de formatge  , el preferit de la meva fillola )http://enrocalacuina.blogspot.com/2010/02/pastis-de-formatge-gemma.html

llaminadures, ous de xocolate, figueretes de xocolate, unes plomes de colors...etc.,  en el meu cas es molt senzilla, com a ella li agrada , per cert te la Mona garantida tota la meva vida

La cara de contenta que posarà quan la rebrà no te preu,

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...