TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

diumenge, 15 de setembre del 2013

Patates a la cassola amb pota ( el calamar desconegut )





La mateixa recepta amb sípia

La pota és un mol · lusc molt semblant al calamar i , segons l'espècie i la procedència , adquireix una mida considerable , per aquest motiu se li conegui amb el nom de calamar gegant . Tots dos són mol · luscs que tenen petxina , el que fa que es classifiquin dins dels cefalòpodes , igual que passa amb la sèpia , el calamar o el pop . Altres espècies conegudes de la família de la pota són la pota voladora ( Illex coindetti ) , de mida petita , i la pota argentina ( Illex argentinus ) , de molt bona qualitat .

La qualitat de la pota és inferior a la del calamar , cosa que es veu reflectit en el seu preu . De fet , és més barata que la majoria de mol · luscs similars . No obstant això , el seu consum està encara poc estès tot i tenir , entre els consumidors , una acceptació cada vegada més gran.  

Font d´informació    Aquí
  
Ingredients
Patates
Tubs de pota
Tomàquet triturat
Ceba tallada petita
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
1 raig de vermut blanc sec
Oli d´oliva

Preparació
Tallarem les patates que ja les tindrem pelades a quadrats i les passarem per la paella amb oli calent perquè prenguin una mica de color, retirem i reservem en una cassola

Mentre se'ns dauren les patates en una altra paella sofregim igualment la pota tallada a trossos petits (al nostre gust) fins que prenguin color i ajuntem a la cassola amb les patates.

En la mateixa paella d'haver fet la pota, sofregir la ceba fins que agafi color juntament amb el cap d'alls, afegir el tomàquet triturat i les fulles de llorer, quan el tomàquet estigui gairebé fet regar amb un raig de vermut blanc sec, deixar reduir i afegir-lo a la cassola amb les patates, cobrir amb aigua, condimentar amb sal i pebre al gust, deixar coure uns 20/30 minuts, dependrà de la quantitat cuinada, i llestos.


És un plat que reposat encara està més gustós, ideal per al tuper

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

2 comentaris:

  1. Que guiso tan estupendo de patatas, gracias a Dios, ya empiezan a apetecer estos guisos, que yo ya estoy cansada de tanta comida fria.
    Besos. Lola

    ResponElimina
  2. jo ho vaig descobrir fa poc, el vaig comprar i vaig fer estofaf, sembla pop però molttttt més econòmic jeje

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...