Cards - Cardos Cards...propietats i virtuts
La part de consum del cards són les penques , una porció de la nervadura central de les fulles i les tiges tendres . Les penques són buides , estriades i allargades i acaben en unes grans fulles verdoses , més petites i blanquinoses a l'interior. Té nombroses espines al llarg de la tija que dificulten la seva neteja ( ja es venen sense aquestes espines ) |
Les penques dels cards blanquejades són cruixents , tendres i presenten un sabor delicat , dolç i amb reminiscències amargues . El blanquejat , a més d'eliminar el color verd , també redueix notablement el sabor amarg .
Propietats
Proteïnes, fibra, calci, ferro, Vitamina C, Vitamina B3, al card se li reconeixen les seves propietats colerètic , hepatoprotectores i diürètiques , entre altres , pel seu contingut en inulina , substàncies que també es troben a la carxofa , verdura del seu mateix gènere .
Aquesta informació pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna