Els recomano aquest tipus de motlle ( en forma de llibre obert ) dóna molt de si, ja que com en aquest cas amb un sol pastís podem celebrar dos esdeveniments diferents, i ja veuen que el resultat és preciós
Ingredients per la base del pastís ( Genovés )
400 grams de farina
300 grams de sucre
12 ous
(no porta cap tipus de llevat químic )
Preparació
Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa tipus maionesa, afegir a tandes la farina tamisada.
Fornejar a temperatura moderada ( 160/180 graus ) en un motlle engreixat i enfarinat, uns
30 a 35 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle.
Desemmotllar, refredar sobre una reixeta, un cop fred, tapar i reservar millor unes hores abans del muntatge.
* * * * * * * * * * * * *
Ingredients per fer la crema de mantega (sense ou)1.- Pas
Ingredients per fer el xarop
300 grams d´aigua
200 grams de sucre
Preparació
Posar al foc l'aigua juntament amb el sucre a foc moderat, remenar de tant en tant fins que ens que una mica espès (tipus xarop) llavors retirar i deixar refredar.
------------------------
2.- Pas
Ingredients per fer la crema de mantega
500 grams de mantega sense sal, ( a temperatura ambient )
Vainilla liquida
Preparació
Batre en un bol la mantega amb una culleradeta de vainilla, afegir a poc a poc (del gruix d'un fil ) el xarop que tindrem preparat i gairebé fred., remoure fins que quedin tots els ingredients ben incorporats, guardar una estona a la nevera fins que la crema tingui la consistència desitjada per cobrir i /o decorar el pastís.
* * * * * * * * * * *
Per decorarFondant de colors al gust, per fer el voltant de les tapes del llibre i la cinta
Dues fulles de pa d´hòstia ( oblea ) decorades d'acord amb l'esdeveniment ( poden ser personalitzades )
* * * * * * * * * * * *
Muntatge de pastís
Untar tot el pastís amb la crema de mantega, per sobre i posarem molt poca quantitat ja que serà cobert amb les fulles de pa d´hòstia, napar, anivellar els costats del llibre i dibuixar les ratlles de les fulles del llibre, col.locar a sobre les lamines decorades, podem posar la cinta de "punt de llibre " i per acabar unes tires de fondant a tot voltant simulant les tapes del llibre.
* Abans de la decoració podem emborratxar el pa de pessic amb algun licor, però en aquest cas no portava res ja que havien nens a la festa
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna