La massa filo -o- brick, està forma pel moltes fines lamines de pasta, que en coure queda molt cruixent, i es utilitzada per fer farcida.
Es necessari hidratar la massa amb algún tipus de greix..... oli d´oliva, de gira-sol, mantega..., també es important que si estàs molta estona sense utilitzar-la, sigui coberta, en cas contrari ens quedará seca i trencadissa.
Ingredients
Pasta fil-lo,
1 pot petit de tomàquet fregit,
Sal,
Albergínies,
Salsitxes de porc, pollastre o gall dindi,
Oli d´ oliva,
1 Raig de vermut " Rosso,"
1 cullerada grossa de farina ,
Preparació
En primer lloc tallarem les albergínies al través ( a lo llarg ) i ben primes , si tens una maquina de tallar embotit, va molt be i queden tots els talls amb el mateix gruix, els posarem en una safata amb aigua i la farina desfeta, deixar reposar una hora mínim, ( no es necessari posar-hi sal), ens quedaran blanques i perdran la amargor.
Mentre en una paella fregirem les salsitxes amb oli d ´oliva, quan agafin color li afegirem el raig de vermut Rosso i deixarem reduir , finalment el tomàquet fregit, barrejar i apagar el foc.
En una planxa molt calent i només untada amb unes gotes de oli de oliva i farem les albergínies a la planxa.
Tallarem uns rectangles de pasta filo i amb un pinzell untat amb oli d´ oliva, la envernissarem pels dos costats per hidratar-la , en una punta i posarem una o dues peces de albergínia dependrà de la mida, i desprès un tros de salsitxa i salsa de tomàquet, enrotllar i tancar les puntes.
Posar al forn que ja tindrem calent a uns 190 graus, uns 10 minuts, ( segons la mida dels rotllets), també es poden fer fregit, al gust del comensal.
Servir calents amb companya de una bona amanida verde
Bon Profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets -Susanna
Pasta fil-lo,
1 pot petit de tomàquet fregit,
Sal,
Albergínies,
Salsitxes de porc, pollastre o gall dindi,
Oli d´ oliva,
1 Raig de vermut " Rosso,"
1 cullerada grossa de farina ,
Preparació
En primer lloc tallarem les albergínies al través ( a lo llarg ) i ben primes , si tens una maquina de tallar embotit, va molt be i queden tots els talls amb el mateix gruix, els posarem en una safata amb aigua i la farina desfeta, deixar reposar una hora mínim, ( no es necessari posar-hi sal), ens quedaran blanques i perdran la amargor.
Mentre en una paella fregirem les salsitxes amb oli d ´oliva, quan agafin color li afegirem el raig de vermut Rosso i deixarem reduir , finalment el tomàquet fregit, barrejar i apagar el foc.
En una planxa molt calent i només untada amb unes gotes de oli de oliva i farem les albergínies a la planxa.
Tallarem uns rectangles de pasta filo i amb un pinzell untat amb oli d´ oliva, la envernissarem pels dos costats per hidratar-la , en una punta i posarem una o dues peces de albergínia dependrà de la mida, i desprès un tros de salsitxa i salsa de tomàquet, enrotllar i tancar les puntes.
Posar al forn que ja tindrem calent a uns 190 graus, uns 10 minuts, ( segons la mida dels rotllets), també es poden fer fregit, al gust del comensal.
Servir calents amb companya de una bona amanida verde
Bon Profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets -Susanna
Que bons. M'agrada molt la pasta filo per l cruixent que aporta i el farcit em sembla molt original.
ResponEliminaPetons
Hola Anniki, guapa tu
ResponEliminadoncs si, la veritat es que queden molt bons, i així els nens mengen verdures...
mil petonets Susanna
Lo encuentro my original y seguro que está delicioso.Me ha gustado mucho la receta.besicos.
ResponEliminaHola Cocinera Mileurista, guapa tu
ResponEliminaBienvenida a mi cocina, y encantada de que te guste la receta, en casa siempre que las preparo no queda ni una.....deliciosas
mil petonets Susanna
Que bons i que cruixents, Susanna hem podries dir a on compres la pasta filo o es que la fs tu?
ResponEliminaHola Marta, guapa tu
ResponEliminadoncs jo la compro a varis llocs, Carrefour, Corte Ingles, Bon Preu,....es força complicat de fer-la a casa i no val la pena
mil petonets Susanna
Hola
ResponEliminame encantan estos paquetitos de filo, te han quedado genial
besotes guapa
Rotllets sorpresa. M'agrada molt el gust que agafen les carns amb el vermut.
ResponEliminaPetons reina.
Hola Anna Betulo, guapa tu
ResponEliminaje,je doncs si com que per fora tots son iguals, fins que no mossegas no saps de que son, i tens raó amb el vermut, o qualsevol altre licor els plats augmenten de sabor
mil petonets Susanna
Hola SIlvia, guapa tu
ResponEliminasoy una enamorada de la pasta filo, esto de que cuando comas haga cric, cric, hummmm
mil petonets Susanna
Si les bombes èren la bomba, així és la rebomba! La pasta filo m´encanta. Ha fet un farciment molt europeu . Jo la vaig descobrir amb la balklava i es va quedar per sempre més en la meva vida....:-D
ResponEliminaHola Cristina, guapa tu
ResponEliminaje,je, doncs a mi també em va robar el cor,..ara ja la trobo per la meva zona, però abans anava expresament a Barcelona al Corte Ingles a comprar.la, en comprava tonelades i al congelador, funciona....
mil petonets SUsanna
Muy buenos rollitos. Igual que todo lo que voy viendo en tu cocina.
ResponEliminaMe he hecho seguidora al igual que tu.
Besets.
http://mirinconenlacocina-orquidea59.blogspot.com
Tengo ahí una pasta filo muerta de risa, y este platazo tiene verdura, carne y, con la filo, hidratos, plato equilibrado (con alguna caloría de más, puede). Buena idea para una cena. Un besote.
ResponEliminaDoncs ja la buscaré al carrefour o a bon preu, moltes gracies Susanna.Un petó molt gros.
ResponEliminaHola Orquidea, guapa tu
ResponEliminapor cierto me encantan las flores,....je,je
celebro que te guste mi cocina, encantada de tenerte aqui
mil petonets Susanna
Hola Su, guapa tu
ResponEliminala filo y yo somos inseparables desde que nos conocimos, incluso la congelo, y queda de 10....
mil petonets Susanna
Teresa M.
ResponEliminaprobarè aquestes receptes, la truita d'alberguinies molt bona feta així, jo la feia però a dauets i està millor. Les he fet amb alberguinies blanques que tenim al camp, i aquestes no amargent jeje.
Petonents. Tere
Hola Tere M., guapa tu
ResponEliminano he provat mai les blanques, però si et puc dir que les negres les posen una bona estona amb aigua i farina ( sense sal), i a més de balnques queden dolçes, dolçes,
jo les faig així a la planxa, dons no agafan gota de oli i queda una truita molt lleugera
mil petonets Susanna
mil petonets Susanna
Aquestes receptes és d'aquelles que s'han de menjar fent una reverència, que bona!
ResponEliminaHola M. ANgels, Visc a la cuina, guapa tu
ResponEliminacom he comentat abans la pasta filo i jo som molt bones amiges, sempre la tinc a casa, salat, dolç, carn, peix, fruita....et serveix per tot,.....i el més bo es que agrada a tothom
mil petonets Susanna