L´origen de la sopa de pa es tant humil com popular, un àpat per aprofitar el pa sec, la recepta te moltes petites variacions, segons el gust dels comensals o la butxaca, pel que se li afegeixen diferents ingredients, com herbes, ou, brou, fins i tot trossets de pernil...al gust
Ingredients
Pa ( si es sec millor )
Uns grans d´all
Ous
Sal
Oli d´oliva
Aigua o brou
Trossets de pernil salat ( opcional )
Preparació
Posarem una olla al foc amb un raig d´oli d´oliva i els alls pelats, ( poden ser sencers o laminats ), un cop estiguin daurats, afegirem el pa tallat petit, els trossets de pernil salat i tot seguit l´aigua o brou, salar i deixem que bulli durant uns 15 minuts, mentre, remenar perquè ens quedi tot desfet, quan faltin uns 5 minuts i posarem els ous batuts que tenen que quallar, i a gaudir.
* Ja qui hi posa una branqueta de farigola, a casa no agrada.
Bon profit
Pa ( si es sec millor )
Uns grans d´all
Ous
Sal
Oli d´oliva
Aigua o brou
Trossets de pernil salat ( opcional )
Preparació
Posarem una olla al foc amb un raig d´oli d´oliva i els alls pelats, ( poden ser sencers o laminats ), un cop estiguin daurats, afegirem el pa tallat petit, els trossets de pernil salat i tot seguit l´aigua o brou, salar i deixem que bulli durant uns 15 minuts, mentre, remenar perquè ens quedi tot desfet, quan faltin uns 5 minuts i posarem els ous batuts que tenen que quallar, i a gaudir.
* Ja qui hi posa una branqueta de farigola, a casa no agrada.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
ora si che si mangiano volentieri le zuppette!!
ResponEliminaCzosnek, jajka, szynka...mmmmm wspaniała zupa. Pozdrawiam
ResponEliminaYo hago muchas veces sopas de ajo con pan, pero no les suelo poner huevo, en casa lo prefieren sin él.
ResponEliminaPetons
ohhh!!!! Susanna, quina recepta mes zencilla i bona.
ResponEliminaque rica , aunque por aqui aun hace calor, ya mismo espero pode comerla, besos
ResponEliminano hi ha com els classics... sempre tenen un lloc a la cuina de sempre...
ResponEliminaun plat bo sa i nutritiu...
Hola Susana,te devuelvo la visita para darte las gracias por pasarte por mi blogs,y ya te digo que tienes un buen gusto para la cocina,esta sopa de pan es estupenda.
ResponEliminaBesos y asta la próxima
Aquesta es la sopa de les mares i les avies, quan era petita no m'agradava, ara si que m'agrada i al hivern va molt bé per escalfar el cos i l'ànima.
ResponEliminaPetons.
Por aqui la preparamos igualita pero con pimenton, creo que la sopa de pan es tipica de todas las regiones y seguramente inventada por gente con espiritu de aprovechamiento como nosotras ..... jajaja
ResponEliminaBesos
aquestes sopes son les que més m'agrada ara quan arribi el fred! no pararia de menjar sopes ben calentes i aquesta és una de les facils que mai pot faltar! petons
ResponEliminaA casa en fem de farigola aprofitant el pa sec. però aquesta varietat també em sembla genial, gracies.
ResponEliminaAquesta no l'he provada mai, però per aquest dies d'hivern que s'acosten, entrarà molt bé.
ResponEliminaUna abraçada