Formula d'origen Americà, sembla ser que és una derivació del clàssic púding Yorkshire anglès del Segle XVII
Un Popover es una espècie de panet lleuger fet amb d'ou batut, farina i llet, el nom, que literalment en anglès significa "saltar per sobre", fa referència al fet que la massa puja per sobre del motlle quan s'enforna.
Ingredients per unes 24 unitats
4 ous325 grams de llet
325 grams de farina comú
1 culleradeta de sal
1 cullerada sopera d´oli d´oliva
Una mica de mantega fosa ( pels motlles )
* No porta cap tipus de llevat
Preparació
Es molt important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient, fins i tot si la llet es una mica tèbia millor.
Necessitem el forn a 200 graus.
Amb la mantega fossa engreixar els motlles i reservar.
Barrejar la resta d´ingredients menys la cullerada d´oli que la afegirem al darrer moment, omplir els motlles fins a la meitat i fornejar durant uns 25/30 minuts, dependrà de la mida i del forn.
Quan ja estiguin fets, abans de treure del forn es important que amb un punxó o la punta d´un ganivet els i fem un forat, això permetrà que surti el vapor que tenen dins, i no quedaran ni humits ni amb l´interior enganxós, tot seguit treure dels motlles i refredar sobre una reixeta.
Queden buits, per que són ideals per omplir del que ens vingui de gust.
Bon profit
* Si ens queden algunes peces sense consumir i perquè tornin a tenir la seva textura cruixent al dia següent, és tan fàcil com posar-los uns minuts al forn a una temperatura alta, veuran com es recuperen com si estiguessin recent fornejats.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna