250 grams de formatge crema ( tipus Philadelfia )
100 grams de llet
130 grams de sucre
50 grams de mantega a temperatura ambient
6 ous
60 grams de farina de blat
60 grams de farina de blat de moro ( maizena )
Un pessic de sal
5 grams cremor tàrtar
* No porta cap tipus de llevat
* El cremor tàrtar s'usa per evitar que les clares muntades baixin i estabilitzar el seu volum en elaboracions de rebosteria
Preparació
Escalfar el forn a 160 graus calor d´alt i baix, i posar.hi una safata amb aigua que ens i càpiga el motllo que farem servir per fer el pastís.
El motlle a de ser de una peça ( no desmotllable ) i untar amb mantega o folrar amb paper vegetal, per aquesta quantitat serveix un de 20 cm, rodó o quadrat.
Batre les clares a punt de neu amb el cremor tàrtar i reservar.
Tamisar les farines juntes.
Barrejar la resta d´ingredients, després afegir les farines i per últim les clares a punt de neu.
Passarem la massa al motlle amb delicadesa que no perdi aire, fornejar al bany maria per espai d´ uns 50/ 55 minuts, comprovar amb un punxó si està cuit, si es així, apagar el forn, deixar dins uns 10 minuts més amb la porta oberta.
Treure del forn i deixar uns 10 minuts més dins del motllo, després desemmotllar i refredar sobre una reixeta.
* Un cop fred es pot cobrir de sucre glass, acompanyar de confitures o melmelades, xocolate desfeta...o res, igualment deliciós.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna