Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 31 d’octubre de 2015

Fira del bolet 2015 a Santa Susanna

 Fira del bolet 15 de novembre del 2015  a Santa Susanna
                                            &

Exposició VI Concurs de dibuix ASAC 2015





DG
15
NOV
15/11/2015 de 10:00 a 14:00
Els treballs, s’exposaran al Pavelló Municipal el diumenge dia 15 de novembre, de 10:00 a 14:00 hores. El lliurament dels premis es realitzarà el diumenge dia 15 de novembre al Pavelló Municipal a la 12:30h del migdia.

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 29 d’octubre de 2015

1 de Novembre del 2015- FESTA DE TOTS SANTS


Com cada any amb l'arribada de la tardor, el primer dia de novembre es celebra la Festivitat de Tots Sants, dia especial en record dels nostres éssers estimats, familiars i amics que ens han deixat.


Com és habitual a Catalunya per Tots Sants, castanyes i panellets. 

Els robusts xiprers del cementeri...
redreçats en fileres imponents,
com si foren els guardians permanents
de tots els que allí estan en captiveri.

Ombrívols, taciturns i amb molt criteri...
vetlen ferms tots els cossos dels creients
del lúgubre espai on estan els ens,
que reposen la pau d'aquell imperi.

¡Regis i forts xiprers que amb valentia
imposeu la tranquil·litat i calma
a les necròpolis quan ve Tots Sants!

Vosaltres heu de morir algun dia
i amb la levitat de la vostra ànima,
no és fàcil que necessiteu guardians.


Bona diada

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 27 d’octubre de 2015

Amanida d´escarola amb festucs


Ingredients
Escarola
Festucs torrats al punt de sal
Tomàquets cherry 
Bitxos petits
Sal
Pebre
Oli
Vinagre

Preparació
Tallarem l´escarola, els tomàquets cherry a rodanxes i els bitxos a trossets, col.locar en una safata amb molt d´amor, decorar amb els festucs i regar amb una bona vinagreta.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Mitges llunes o bollo suís


Ingredients
600 grams de farina de flequer
30 grams de llevat de pa sec
150 grams d´aigua
100 grams de llet
100 grams de mantega fosa
90  grams de sucre
Un pessic de sal

Per decorar 
Un ou batut per pintar les peces i sucre humit amb aigua ( o amb anís ) per espolsar per sobre.

Preparació
Barrejar la llet, l´aigua, el sucre, la mantega i escalfar fins a 37 graus ( no més ) afegir el llevat sec, després la farina, el pessic de sal i amassar.

Un cop feta la massa la pesem per saber quantes peces ens surten amb el pes escollit, tot seguit dividir la massa en petites porcions ( aquestes son de 50 grams en cru ), i formar boletes que anirem col.locan en una safata de forn que tindrem folrada amb paper vegetal, amb un ganivet esmolat fer un tall al mig de cada boleta, pintar amb ou batut i espolsar amb el sucre humit.

Deixar reposar en lloc càlid i tapat per espai de 2 hores, pasat aquest temps enfornar a 180 graus per espai d´uns 15 minuts, fins que estiguin daurades.

Refredar sobre una reixeta.
* Opcional : Al fer les boletes es poden farcir al gust.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Coca de llanda amb nabius


Font d´inspiració  http://cocinarconamigos.blogspot.com.es/

Ingredients
200 grams de farina
50 grams de maizena
100 grams de sucre blanc
Sucre roig per espolsar per sobre
3 ous
250 grams de llet
125 grams d´oli d´oliva suau
La pell d´una llimona ratllada
Un pessic de sal
Una culleradeta de llevat químic tipus Royal
Una culleradeta de vainilla
Nabius

Preparació
Folrar un motlle o llanda amb paper vegetal, escalfar el forn a 175 graus.

Batre els ous amb el sucre, el pessic de sal i l´oli, desprès afegir la llet, la culleradeta de vainilla,  la pell de llimona ratllada i per últim la farina que tindrem tamisada junt amb el llevat.

Abocar al motlle, espolsar per sobre el sucre roig i els nabius,  fornejar per espai de 30/35 minuts, dependrà de la mida del motllo i el forn.

Deixarem uns 10 minuts dins del motlle, tot seguit treure i refredar sobre una reixeta.

* Hem fet servir una llanda o motlle de 25x15 cm, i la coca ha quedat amb una alçada de 3 cm.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Participa amb el teu vot per escollir el millor Cuiner de l'Any 2015


http://www.lavanguardia.com/concursos/20151024/54437369199/participa-teu-vot-per-escollir-el-millor-cuiner-de-l-any-2015.html




Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 22 d’octubre de 2015

Pastís de poma a quarts


















Font d'inspiració: http://www.directoalpaladar.com/

Ingredients
175 grams de mantega tova
La pell d'una llimona ratllada
3 ous
120 grams de sucre blanc
Sucre roig per posar per sobre el pastís
225 grams de farina de rebosteria
16 grams de llevat químic (Royal)
80 grams de llet
Pomes al gust
Un pessíc de sal
1 culleradeta de vainilla


(He fet servir un motlle quadrat de 20 cm)

Preparació
Sucar el motlle amb mantega i farina, o el mullem i el forrem amb paper vegetal (a mi m'agrada més així).

Posar el forn a 170 graus.

Tamisar la farina amb el llevat.

Batre la mantega amb la pell de llimona i sucre fins que estigui tot ben integrat.

Afegir els ous d'un en un, batre bé abans d'afegir un altre ou, tot seguit posarem la mitat de la farina i la mitat de la llet, el pessic de sal, i la culleradeta de vainilla. Quan estigui tot ben remenat hi afegim la resta de farina i llet, remoure fins que ens quedi una massa suau. Tot seguit l'aboquem al motlle que tenim preparat.

Ara pelem les pomes, partint-les a quarts, a cada quart li farem uns talls a lo llarg per la part del llom i les posem per sobre la massa, amb la part rodona que hem tallat cap a dalt, espolsar amb sucre roig al gust.

Posar al forn uns 35 / 40 minuts més o menys, en funció del motlle i del forn.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany a enrocalacuina.blogspot.com 
Desitjo que t'agradi, petonets.  Susanna

dilluns, 19 d’octubre de 2015

Amanida d´endívies, nabius, ametlles salades i anxoves de l´ Escala


Ingredients
Endívies
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre
Ametlles torrades al punt de sal
Anxoves amb oli de l´Escala
Nabius

Preparació
Disposarem les fulles senceres en una safata, dins de cada una i posarem una anxova, uns nabius i unes ametlles, o regarem amb  una vinagreta que farem amb oli, vinagre, sal i pebre... i a gaudir.

Bon profit.

  Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Panets mini Popovers




Formula d'origen Americà, sembla ser que és una derivació del clàssic púding Yorkshire anglès del Segle XVII

Un Popover es una espècie de panet lleuger fet amb d'ou batut, farina i llet, el nom, que literalment en anglès significa "saltar per sobre", fa referència al fet que la massa puja per sobre del motlle quan s'enforna.

Ingredients per unes 24 unitats
4 ous
325 grams de llet
325 grams de farina comú
1 culleradeta de sal
1 cullerada sopera d´oli d´oliva
Una mica de mantega fosa ( pels motlles )
* No porta cap tipus de llevat

Preparació
Es molt important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient, fins i tot si la llet es una mica tèbia millor.

Necessitem el forn a 200 graus.

Amb la mantega fossa engreixar els motlles i reservar.

Barrejar la resta d´ingredients menys la cullerada d´oli que la afegirem al darrer moment, omplir els motlles fins a la meitat i fornejar durant uns 25/30 minuts, dependrà de la mida i del forn.

Quan ja estiguin fets, abans de treure del forn es important que amb un punxó o la punta d´un ganivet els i fem un forat, això permetrà que surti el vapor que tenen dins, i no quedaran ni humits ni amb l´interior enganxós,  tot seguit treure dels motlles i refredar sobre una reixeta.

Queden buits, per que són ideals per omplir del que ens vingui de gust.

Bon profit

* Si ens queden algunes peces sense consumir i perquè tornin a tenir la seva textura cruixent al dia següent, és tan fàcil com posar-los uns minuts al forn a una temperatura alta, veuran com es recuperen com si estiguessin recent fornejats.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida d´endivies, tomàquet i xocolate amb avellanes

Ingredients
Endívies
Tomàquets
Xocolate amb llet i avellanes
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre

Preparació
Disposarem sobre una safata les fulles d´endívies senceres, afegirem els tomàquets que ja tindrem pelats i tallats a rodanxes, amanirem amb una vinagreta d´oli, sal,pebre i vinagre, i per acabar decorarem amb trossos petits de xocolate partida amb les mans, que ens quedin desiguals. 

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

19 d´octubre del 2015- DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER DE MAMA



19 d´octubre del 2014- DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER DE MAMA



En memòria de familiars i amics, que varen perdre la seva batalla contra el càncer i per tots els que segueixen lluitant per guanyar-la. Tant de bo es trobi remei ben aviat.


"Serem valents, tal com tu ens vas ensenyar".

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 15 d’octubre de 2015

Pastís de formatge japonés (Soft cotton )

També rep el nom de soft cotton - = cotó suau, i es que veritablement es desfà a la boca.

Ingredients
250 grams de formatge crema ( tipus Philadelfia )
100 grams de llet
130 grams de sucre
50 grams de mantega a temperatura ambient
6 ous
60 grams de farina de blat
60 grams de farina de blat de moro ( maizena )
Un pessic de sal
5 grams cremor tàrtar

* No porta cap tipus de llevat
* El cremor tàrtar s'usa per evitar que les clares muntades baixin i estabilitzar el seu volum en elaboracions de rebosteria

Preparació
Escalfar el forn a 160 graus calor d´alt i baix, i posar.hi una safata amb aigua que ens i càpiga el motllo que farem servir per fer el pastís.

El motlle a de ser de una peça ( no desmotllable ) i untar amb mantega o folrar amb paper vegetal, per aquesta quantitat serveix un de 20 cm, rodó o quadrat.

Batre les clares a punt de neu amb el cremor tàrtar i reservar.

Tamisar les farines juntes.

Barrejar la resta d´ingredients, després afegir les farines i per últim les clares a punt de neu.

Passarem la massa al motlle amb delicadesa que no perdi aire, fornejar al bany maria per espai d´ uns 50/ 55 minuts, comprovar amb un punxó si està cuit, si es així, apagar el forn, deixar dins 5 minuts més amb la porta oberta.

Treure del forn i deixar uns 10 minuts dins del motllo, després desemmotllar i refredar sobre una reixeta.

* Un cop fred es pot cobrir de sucre glass, acompanyar de confitures o melmelades, xocolate desfeta...o res, igualment deliciós.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 7 d’octubre de 2015

Pastissets - Testos florits


Ingredients per la base ( o sigui el test )
 6 ous
200 grams de sucre
200 grams de farina
( no porta cap tipus de llevat)
* Opcional 50 grams de mantega tova

* Necessitarem petits motlles tipus magdelena, engreixats i enfarinats
Preparació
Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa, afegir la farina tamisada ( se li pot afegir acuradament 50 grams de mantega desfeta).

Fornejar a temperatura moderada ( 170  º ) , durant uns 15 a 20 minuts, dependrà del forn i la mida dels motlles.

 ***************
Per decorar
Xocolate blanca i negra
Colorants alimentaris
Boletes de sucre de colors
Crema de cacau ( per fer la terra dels testos )
Flors i fulles de pa d´angel ( oblea)
Palets de fusta ( com els dels polos ) pels troncs de les flors

Per engalanar els testos
Fer volar l´imaginació, aquí en tenim una mostra, les flors i les fulles estan enganxades amb una mica de xocolate calenta.

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissets de nata


Ingredients
Pasta de full
Nata de muntar
Sucre
Ous
Canyella

Preparació
Necessitem un motlle metàl·lic per fer magdalenes, que untem amb un pinzell i mantega fosa.

Tallarem la pasta de full en quadres una mica més grans que les cavitats del motlle que utilitzem, que en col·locar les peces ens quedin les puntes del quadrat sortint com un centímetre del motllo.

Batrem nata, ous, sucre i canyella (que quedi una mica espès)

* No indiquem quantitats ja que dependrà de les peces i la mida de les mateixes.

Omplim els cistellets de pasta de full i fornejar a 200 graus uns 10/15 minuts, dependrà del forn i la mida de les peces.

Refredar sobre una reixeta

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Amanida de raves, plàtans i olives


Propietats del rave
     Te un alt contingut en aigua, baixa aportació de calories, unes 16 per cada 100 grams,

     Aporta vitamina C, és antioxidant, beneficiós per a la formació de les dents, ossos, i augment dels glòbuls vermells, alt contingut en fibra, és diürètic ... entre altres virtuts

Ingredients
Raves
Plàtans
Olives
Sal
Pebre
Oli d´olia
Vinagre de xerès

Preparació
Tant fàcil com tallar els raves i els plàtans a rodanxes, farem una barreja amb l´oli, el vinagre, sal i pebre al gust, emulsionar fins que tot quedi ben integrat, i amanirem tots plegats en una safata, per últim i posarem unes olives de qualitat, i a gaudir.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Rotllets de pasta de full i poma



Ingredients
Pasta de full talla a tires d´uns 3 cm de gruix
Pomes
Aigua 
Farina
Sucre
Canyella en pols

Preparació
Pelar les pomes i partir.les per la meitat, amb un ganivet o una mandolina tallarem llesques no massa primes- com de 1/2 cm - ,  les posarem mentre en un recipient amb aigua i una cullerada de farina ( així no ens quedaran negres ).

Assecar les rodanxes amb paper de cuina, i les col.locarem sobre posades les unes de les altres .....( que la segona rodanxa quedi per sobre la meitat de la primera, la tercera per sobre la meitat de la segons...) sobre les tires de pasta de full, posarem sucre i canyella al gust, enrotllar,  posarem en una safata de forn coberta amb paper vegetal i pintarem amb l´ou batut, així tantes vegades com roses desitgem fer.

Fornejar a 200 graus per espai de uns 15 minuts, dependrà del forn i el gruix dels rotllos.

Deixar refredar sobre una reixeta

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastissets "Roses " de poma


Ingredients
Pasta de full
Ou batut
Sucre morè ( roig )
Pomes de pell vermella
Aigua
Farina

Preparació
En primer lloc rentar i assecar les pomes, ja que les deixarem amb la pell, partir.les per la meitat i amb un ganivet o una mandolina tallarem llesques ben primes, que les posarem mentre en un recipient amb aigua i una cullerada de farina ( així no ens quedaran negres ).

Tallarem la pasta de full a tires de uns 3 cm d´ampla, tot seguit assecar les rodanxes amb paper de cuina, i les col.locarem sobre posades les unes de les altres .....( que la segona rodanxa quedi per sobre la meitat de la primera, la tercera per sobre la meitat de la segons...) sobre les tires de pasta de full, ensucrar al gust i enrotllar, ens quedarà com el capoll de rosa, posarem en una safata de forn coberta amb paper vegetal i pintar amb l´ou batut, així tantes vegades com roses desitgem fer.

Fornejar a 200 graus per espai de uns 15 minuts, dependrà del forn i el gruix de les roses.

Deixar refredar sobre una reixeta

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Idees per montar taules- Lola85


Quan tenim convidats i els passem al menjador, amb el primer que es fixen és en el muntatge i decoració de la taula, no forçosament aquesta ha de ser molt sofisticada i recarregada, simplement vistosa, neta, elegant, acolorida, i no per això hem de gastar molts diners per aconseguir.ho.

En aquesta  secció anirem mostrant diferentes maneres de muntar i decorar la taula, per si alguna de les idees els i pot ser útil, doncs aquesta es la nostre intenció.


Bona Taula i bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pasta ( helices ) amb pastanaga, beixamel i formatge


Ingredients
Pasta ( Helices )
Pastanaga ratllada
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Tomàquet fregit
Ceba
Un raig de vi de cuina
Beixamel
Formatge ratllat al gust
Mantega

Preparació
Farem un sofregit amb la ceba talla petita, la pastanaga ratllada, el tomàquet i el raig de vi de cuina, deixar reduir, condimentar amb sal i pebre al gust.

Bullirem la pasta seguin les instruccions del fabricant, escórrer i reservar un vas de l´aigua de bullir.la.

A la safata de forn i posarem uns trossos petits de mantega escampada,  tot seguit i abocarem la pasta, el vas d´aigua de bullir.la que tenim reservada i el sofregit, remenar fins quedi tot integrat, cobrirem amb la beixamel i el formatge ratllat.

Gratinar fins que quedi una capa rossa i el formatge desfet.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Focaccia de patata

 Font d´inspiració http://www.velocidadcuchara.com/focaccia-di-nino-patata-thermomix/
Aquesta variació porta bacó fumat 

Ingredients
600 grams de farina de força
400 grams d'aigua
200 grams de patata crua pelada i triturada
1 sobre de llevat sec de forner
1 culleradeta de sucre
1 1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta de llet en pols

Per a la cobertura
Oli d'oliva
Fulles de romaní (si és fresc millor)
Tomàquets secs conservats en oli

Preparació:
Tamisar la farina amb el llevat i reservar.

Escalfar l'aigua fins a 37 graus, afegir la llet en pols, les patates triturades, la farina amb el llevat, la sal i el sucre, pastar fins que quedin tots els ingredients integrats.

Deixar reposar la massa en lloc càlid i tapada per espai d'1 hora, (la massa queda una mica liquida).

Seguidament bolcarem la massa en una safata de forn que tindrem folrada amb paper vegetal, amb les mans untades d'oli la distribuirem per tota la superficie de la safata, la decorarem amb els tomàquets tallats a trossets, les fulles de romaní i regarem amb oli (pot ser el mateix que tenien els tomàquets) o oli d'oliva normal.

Deixar reposar 1/2 hora en lloc càlid i tapada, passat aquest temps enfornar a 200 graus per espai de 25/30 minuts, dependrà del forn i el gruix de la Foccacia

Refredar sobre una reixeta.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...