TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 27 d’abril del 2011

Espaguetis amb alls confitats, bacó fumat i brots de fesol mungo


Conegut com a soja verda, el seu veritable nom es fesol mungo, i encara que no té res a veure amb la soja, es la llegum més rica en proteïnes després d´aquesta, es molt apreciada dins de la cuina índia ,d´un procedeix, i que ja es coneixia fa uns 5000 anys ,....sembla ser que fa uns 3000 anys va arribar a la Xina des de la India, on també es molt apreciada, es menja en brots i en tavella.

Algunes des les seves propietats :
Proporciona hidrats de carboni, fibra, redueix el colesterol en la sang, magnesi, ferro, fòsfor, potassi, coure, calci, seleni, vitamines B1,B3,B6...entre altres

Ingredients
Espaguetis ( si son fets a casa millor )
Un cap d´alls
Sal
Pebre
Oli de oliva
1 pot de tomàquet fregit ( fet a casa o comprat)
1 pot de brots de fesol mungo ( o anomenat soja verda)
Bacó fumat
Formatge ratllat al gust

Preparació
Posarem una  paella al foc amb una mica d´oli , mentre engrunar el cap d´alls i sense treure la pell els partirem per la meitat amb un ganivet i els confitarem , el foc te que estar molt vaig, un cop estiguin cuits  treure i reservar.

A la mateixa paella i sense afegir més oli, i saltarem el bacó que haurem tallat a tires fines fins que tingui color, treure i reservar junt amb els alls, desprès saltarem els brots de fesol mungo, i reservarem amb la resta d´ingredients.

Posarem a bullir la pasta amb aigua i una mica de sal , que cuinarem seguin les instruccions del fabricant , o la nostre feta a casa, que ja sabem que te de coure menys estona al ser fresca, escorrem i posarem els espaguetis i la resta d´ingredients en una cassola junt amb el pot de tomàquet fregit i el oli de saltar-los, els i donarem unes voltes sobre el foc perquè quedi tot barrejat i ja estan a punt de menjar.

Servir calents amb formatge ratllat per sobre,..hummm

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

34 comentaris:

  1. Fijate que no he probado todavia la soja verde.
    Tendré que probar esa receta!!
    Un beso.

    ResponElimina
  2. Hola Empar, guapa tu

    yo la uso desde hace mucho timepo, lo descubrí en un viaje que realizamos a Asia, pues no lo conocia antes, en la ensalada queda divina tambien

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. A casa tenim deliri per la pasta, t'agraeixo molt noves idees.
    Petonets bonica!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Tindré que buscar aquests brots, son els que es venen habitualment o son diferents?
    Uns espaguetis de luxe amb molt de formatge ratllat.
    Qué tal els ànims reina? Ja veuràs que tot anirà bé.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Madre del amor hermoso con el hambre que tengooo, me llevo el plato y la receta , un besico.

    ResponElimina
  6. Hola Anna Betulo, estimada, i guapa tu

    jo els compro a caprabo marca "bonduelle", però segur que ni ha d´altres marques,...sempre junt amb el blat de moro dolç, en tinc unes quates llaunes al rebost

    la tieta segueix igual , desprès més tard sabré el darrer "parte"..però encara està a la uci, quasi 7 setmanes,..es desesperant

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  7. Hola Capisi, guapa tu

    es un plato rapido de cocinar y con un gran resultado, a los mios les encanta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  8. Hola Esther, guapa tu

    doncs aquesta es una bona proposta, hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Qué plato más original, no he probado la soja verde y visto tu plato apetece!

    besos

    ResponElimina
  10. Carai Susanna aquesta no es una recepta de dimecres, quin bon resultat aquesta combinació d´ingredients. La guardo pel cap de setmana. Petons,

    ResponElimina
  11. Susanna ce spaghetti à l'air délicieux ma cher amie, bravo.

    Gros bisous de paris

    ResponElimina
  12. no havia mai sentit aquest nom!!! gràcies per la info. petonets

    ResponElimina
  13. Me encanta, no he probado la soja verde, pero el plato se ve delicioso. Un beso.

    ResponElimina
  14. Ostres Susanna, què interessant! jo com l'Ana, també buscare els brots i amb la pasta ha de ser un plat fantàstic!!! Petons

    ResponElimina
  15. ¡Hola Susanna! ¡Catalancilla!
    Parecen deliciosos esos espaguetis.
    Con algo tan sencillo como los fideos es algo muy difícil preparar un plato original; pero este lo es. Y además, tiene una pinta excelente.
    Un cordial saludo.
    .................... Alejandro.

    ResponElimina
  16. Ja ho has dit tu, mmmmmmmmmhhh!M´encanta la pasta i ara a través teu he descobert la soja verda.

    ResponElimina
  17. Que buena idea. Lo de la soja me parece muy interesante :)

    Besinos

    ResponElimina
  18. mmm que bons ,a mi la soja verda m'agrada molt a casa la feiem molt tipo com les llenties i esta molt bona,aixi mmm la pasta m'agrada tant que disfrutaria molt.petons

    ResponElimina
  19. Hola Agnés, guapa tu

    a casa agrada molt en brots, sempre en tinc unes llaunes , es tant bona i sana....ja veus

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  20. Ciao Bella!!
    Come stai??:-))
    Complimenti per questo magnifico piatto di pasta..gnamm:-p
    Bacione*

    ResponElimina
  21. Hola Sherlock /Alejandro, guapo tu

    celebro que te guste la receta , la verdad es que quedan super deliciosos en casa solo somos 3 personas , y tengo que hacer 500 rams de pasta, pues siempre quieren que "sobre"

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  22. Riquisima y sana receta !!!
    Por cierto, gracias por tu comentario en la última visita que me has realizado....habrás podido observar por qué, entre otras muchisimas más, adoro Cataluña y especialmente Barcelona....
    Besos

    ResponElimina
  23. Hola Carmen Rosa,guapa tu

    que gran honor nena, yo tambien estaria orgullosa de mi abuelo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. Susanna, el llibre és en anglés, per aixó vaig buscar una recepta facileta, Per. No embolicar-me gaire...
    Petonets neneta!
    Esther

    ResponElimina
  25. Hola Esther, guapa tu

    gràcies per la informació, així o tinc magra, doncs en francès encara em defenso però anglès res de res, mira et vigilaré d´aprop i tu que veig que en saps mes que jo, les vas traduín i jo te les copio ..val ??. je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. Hola Susanna. No he comido la soja verde, he comido unos brotes de soja envasados pero no sé si los que has empleado son de éstos.
    Lo que si puedo decirte es que la pasta me encanta por tanto este plato poco iba a durar si lo tengo delante. Además de esa forma probaría una cosa que creo no he probado.
    Saludos

    ResponElimina
  27. Bona, bona, bona aquesta pasta!!
    Gràcies per compartir-la, la meva filla t'ho agrairà, jejej

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Un plat de pasta ben perfumat i bo amb aquests alls confitats! Bona setmana!

    ResponElimina
  29. Con lo que me gustan los espeguetis y el bacon creo que no dejaba ni el plato...

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  30. Me encantan los brotes de soja y los uso mucho en ensaladas y comida oriental, sobre todo con los fideos chinos, probaré con espaguetis....

    ResponElimina
  31. Che bontà.....un bacino e buona settimana stefy

    ResponElimina
  32. hola!! estoy organizando un sorteo en mi blog, es gratis, te aviso porque como eres seguidora de mi blog puedes participar!!
    http://lasumadelosdias2.blogspot.com/
    Un saludo!!

    ResponElimina
  33. Ayer me acordé de ti, ¡vi soja verde! De hecho, ponía fesol mungo, y pensé "como el que usa la Susanna". El siguiente paso es probarlo, y con una receta tan completa... Un besote.

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...