Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 20 de gener de 2014

Penques de bleda amb carbassa



És una planta herbàcia bianual , amb fulles grans , de color verd brillant i nervades .  Les tiges (anomenats penques ) són blancs , grocs o vermells , segons la varietat .
Es pot consumir tota la planta , incloses fulles i penques , si es recol · lecta quan aquestes són petites ( menys de 20 cm ) , però si es deixen créixer és millor rebutjar la penca ja que tendeix a amargar . Es cuina igual que l'espinac , de la qual és parent . Les plantes molt tendres es poden consumir crues en amanides .

És una verdura molt apreciada ja que aporta vitamines , fibra , àcid fòlic i sals minerals amb un alt contingut d'aigua ( 48% ) . Les fulles exteriors , que solen ser les més verdes , són les que contenen més quantitat de vitamines i carotens .

 Font d´informacióhttp://es.wikipedia.org/wiki/Beta_vulgaris_var._cicla

Ingredients
Penques de bleda fresques
Sal
Carbassa
Aigua per bullirles
Oli d´oliva

Preparació
Rentar i tallar les fulles de bleda, pelar i ratllar la carbassa, bullit tot junt una estona amb aigua lleugerament salada, servir regat amb un raig d´un bon oli d´oliva, i una mica del seu suc, o no, aixó al gust del comensal.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...