És una planta herbàcia bianual , amb fulles grans , de color verd brillant i nervades . Les tiges (anomenats penques ) són blancs , grocs o vermells , segons la varietat .
Es pot consumir tota la planta , incloses fulles i penques , si es recol · lecta quan aquestes són petites ( menys de 20 cm ) , però si es deixen créixer és millor rebutjar la penca ja que tendeix a amargar . Es cuina igual que l'espinac , de la qual és parent . Les plantes molt tendres es poden consumir crues en amanides .
És una verdura molt apreciada ja que aporta vitamines , fibra , àcid fòlic i sals minerals amb un alt contingut d'aigua ( 48% ) . Les fulles exteriors , que solen ser les més verdes , són les que contenen més quantitat de vitamines i carotens .
Font d´informacióhttp://es.wikipedia.org/wiki/Beta_vulgaris_var._cicla
Ingredients
Penques de bleda fresques
Sal
Carbassa
Aigua per bullirles
Oli d´oliva
Preparació
Rentar i tallar les fulles de bleda, pelar i ratllar la carbassa, bullit tot junt una estona amb aigua lleugerament salada, servir regat amb un raig d´un bon oli d´oliva, i una mica del seu suc, o no, aixó al gust del comensal.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Tienen que estar deliciosas, un plato sano y sabroso. Un abrazo y feliz semana, Clara.
ResponEliminaLas pecas de acelga es un pendiente que tengo yo. Además tengo dos recetas para hacer a finales de semana, unas con los tallos y otras con la hoja. Tengo ganas de probarlas.
ResponEliminaFeliz semana
Caram, amb la quantitat de carabassa que tinc aquesta recepta m'anirà molt bé!
ResponEliminaGràcies guapa.
PTNTS
Dolça
No n'he menjat combinades amb carbassa, bona pensada!
ResponEliminauna manera molt gustosa de fer les penques
ResponEliminaHola, Susanna,, no saps com li agrada aquest plat a la meva néta, les bledes i la carbassa ohhh, com se les menja.
ResponEliminaUna abraçada.
Segur que estan bones, eh, però no m'agraden gens... i mira que quan veig aquest plat penso que ho han d'estar, quan compro bledes les assassino perquè trec la peca al ras! Abraçada!
ResponEliminaHola Susanna, un plat molt saludable i bó!!
ResponEliminaA mi les bledes m'agraden molt i les faig poc per mandra de netejar-les o perque a vegades a la botiga no es veuen gaire maques.
ResponEliminaI com la carbassa també m'agrada la recepta em sembla molt bona.i sana.
Petons.
Es una bona manera d'aprofitar tota la bleda. Bona recepta.
ResponElimina