Ingredients per a la pasta brisa:
200 grams de farina
100 g de mantega molt freda
1 ou
1 culleradeta de sal.
-O- una lamina de pasta de full, més ràpid, igualment deliciosa ( aquesta versió agrada molt a casa )
* Uns cigrons secs per fer pes al fornejar.
Ingredients per al farcit:
250 grams de crema de llet
200 grams de formatge ratllat
150 grams de bacó fumat tallat a tiretes
1 ou batut
Sal
Pebre
Ingredients per a un motlle de 22 cm
Forn a 180 graus.
Preparació de la massa trencada o pasta brisa per la base de la Quiche :
Fem un volcà amb la farina, afegim la mantega tallada a daus, l´ou, la sal i anem unint tot fins aconseguir una massa homogènia, formar una bola, embolicar amb paper film i guardar un mínim de 1/2 hora a la nevera.
Passat aquest temps, estenem la massa amb el corró i cobrim amb ella un motlle de base millor desmotllable o un de normal folrat amb paper vegetal, posarem un altre paper vegetal per sobre i omplir de cigrons secs.
Es pot tallar la massa que sobresorti del motlle, o no, a mi m´agrada més que quedi rústica.
Fornejar a 180 graus per espai d´uns 10/15 minuts,
Mentre barregem tots els ingredients del farcit.
Passat els 10/15 minuts treure la base del forn, retirar els cigrons, el paper vegetal que hem posat per sobre , abocar el farcit i posem altre poc al forn per espai d´uns 30 minuts, dependrà de la mida del motlle i del forn, fins que el farcit estigui quallat i la massa daurada per sobre.
Es pot servir calenta o freda, està igualment molt bona.
Bon profit.
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna