Ingredients per a la pasta brisa:
200
grams de farina
100
g de mantega molt freda
1
ou
1
culleradeta de sal.
-O- una
lamina de pasta de full, més ràpid, igualment deliciosa ( aquesta
versió agrada molt a casa )
*
Uns cigrons secs per fer pes al fornejar.
Ingredients
per al farcit:
250
grams de crema de llet
200
grams de formatge ratllat
100
grams de pernil dolç tallat a daus
Espinacs
cuits
Poma
Pernil dolç tallat a daus
2
ous batuts
Sal
Pebre
Ingredients
per a un motlle de 22 cm
Forn
a 180 graus.
Preparació
de la massa trencada o pasta brisa per la base de la Quiche :
Fem
un volcà amb la farina, afegim la mantega tallada a daus, l´ou, la
sal i anem unint tot fins aconseguir una massa homogènia, formar una
bola, embolicar amb paper film i guardar un mínim de 1/2 hora a la
nevera.
Passat
aquest temps, estenem la massa amb el corró i cobrim amb ella un
motlle de base millor desmotllable o un de normal folrat amb paper
vegetal, posarem un altre paper vegetal per sobre i omplir de cigrons
secs.
Es
pot tallar la massa que sobresorti del motlle, o no, a mi m´agrada
més que quedi rústica.
Fornejar
a 180 graus per espai d´uns 10/15 minuts,
Per
farcit
Sofregir
amb una mica d´oli els espinacs, la poma i el pernil dolç tot
tallat a trossos petits, condimentar amb sal i pebre al gust i
retirar. Barregem amb la resta d´ ingredients del
farcit.
Passat
els 10/15 minuts treure la base del forn, retirar els cigrons, el
paper vegetal que hem posat per sobre , abocar el farcit i posem
altre poc al forn per espai d´uns 30 minuts, dependrà de la mida
del motlle i del forn, fins que el farcit estigui quallat i la massa
daurada per sobre.
Es
pot servir calenta o freda, està igualment molt bona.
Bon
profit.
Aquesta
recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo
que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna