Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 16 de novembre de 2015

Pollastre sencer al forn amb prunes ( obert per l´esquena )

Demanar al nostre carnisser de confiança que ens elimini - només - la columna vertebrar de la peça, el pollastre queda sencer però obert per la part posterior.

Perquè ens quedi igualment daurat per dins, només hem de posar el pollastre amb la part de la pit cap amunt,  posant una mà sobre l'altra prémer un parell de vegades al centre del pollastre, aquest s´aixafarà lleugerament i s´obrirà  pel darrera permetent que quan es cogui al forn, i al donar-li la volta dauri igualment pels dos costats.

Ingredients
Un pollastre sencer ( sense la columna )
Unes fulles de llorer
Oli d´oliva
Fulles de romaní ( opcional )
Prunes
Un cap d´alls
Sal
Pebre
Cebes petites que deixarem senceres
Tomàquets petits que deixarem sencers
Llard de porc o oli d´oliva per untar el pollastre per dins i per fora.

Preparació
Posarem el forn a escalfar a 190 graus.

Farem una barreja amb oli o llard i les fulles de romaní, untarem el pollastre per fora, per dins i entre la pell i la carn, amb atenció de no trencar la pell, condimentar amb sal i pebre al gust.

Tot seguit el posarem en una safata de forn, afegir una mica més de llard o d´oli, les cebes, els tomaquets, les fulles de llorer, el cap d´alls sencer i posarem al forn, deixar coure sense presses, donar una ullada de tant en tant, també li donarem la volta perquè ens quedi ben daurat pel darrera, quan falti cop per treure del forn i afegirem les prunes.

Es pot acompanyar d´unes patates bullides, una amanida....

Bon profit.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...