TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dissabte, 23 de maig del 2020

Flam de "sobre" amb base de galeta i cobertura de toffee expres

Amb aquest postres no tenim excusa per no elaborar una " llapolia", es prepara ràpid, resultat de 10, i volará a taula, a casa quasi ni temps de fer foto, ni de deixar refredar del tot.....


Ingredients
14 galetes tipus Maria ( jo faig servir integrals )
50 grams de mantega temperatura ambient
1 litre de llet
2 sobre del flam ( comprovar les instruccions del fabricant , normalment un sobre es per 1/2 l. de llet)
4 cullerades de sucre ( si ets més llaminer, doncs ja pas....més )
Unes gotes de vainilla ( Jo faig servir vainilla en pasta, no es barata, pero allarga i qualitat divina )

* He fet servir un motlle quadrat de 20x20 - apta per anar al forn.

Preparació
Triturar les galetes amb la mantega, passar al motlle, escampar per la base i amb l ajuda un vas, anirem apretan les galetes, ens quedará una massa comparta, ara al forn a 180 graus uns 10 minuts, retirar.

Posarem la llet a escalfar amb el sucre i la vainilla,  menys un vas que deixem a part per desfer els sobres del preparat, que un cop ben integrats abocarem a la resta de la llet, remenar sempre a foc suau fins que quedi espès al gust ( de tota manera, seguir les instruccions del fabricant ), retirar i amb delicadesa abocar per sobre de la base de galeta, mentre es refreda prepararem la cobertura de toffee expres.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Toffee expres
Ingredients
500 grams de nata de montar de 35 % M.G.
10 grams de mantega
10 grams de gelatina ( en pols o lamina, això al gust )
50/60 grams de sucre caramel ( que ja venden fet )
* Fideus de xocolate per decorar - opcional -

Preparació
Separar un vas de nata per desfer la gelatina escollida.

Posarem la resta de nata al foc amb la mantega i el sucre caramel, remenar perque fins que estigui tot desfet, retirar del foc i afegir la gelatina, seguirem remenan perque no faci tel i baixi la temperatura, ( per anar més ràpid canviar de recipient ), abocar per sobre el flam, deixar refredar del tot, tapar amb film de cuina i a la nevera, millor unes 4/5 hores que la gelatina qualli bé.

* Abans de servir es pot decorar amb fideus de xocolate.

Dolç i bon profit, si es en bona companya millor.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...