Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 26 de maig de 2020

PASTÍS RATLLAT DE NABIUS - ESBIETA

Pastís ratllat de nabius - motlle 30x20 cm
Pastís ratllat de nabius .- motlle 32x18, queda més alt ( a casa els i encanta )
Pastís ratllat de nabius i poma ( motlle rodó de 26 cm )...amb poma ,deliciòs.....



Font d´inspiració https://www.recetasdesbieta.com/




És un molt sorprenent pastís, que sembla ser és molt habitual a l'Europa de l'Est i Central, gràcies per compartir aquesta delícia desconeguda per a molts

Ingredients per la massa
400 grams de farina de blat ( de tot ús )
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
180 grams de mantega que estigui freda de la nevera
4 cullerades soperes de llet
1 ou
80 grams de sucre
2 gotes de vainilla pasta ( si es qualitat millor ) .o - 1 sobre de sucre amb vainilla
1 pessíc de sal

Per farcit
500 grams de nabius ( es lo ideal )
1 cullerada sopera de Maizena
3 culleraderes de sucre
Preparació
Forn a 180 graus, calor dalt i baix, temps de coccció uns 50 minuts ( a mi em va millor calor a baix i ventilador )

Mida de la safata aproximat 30x20 ( encare que es a lliure opció )
Ratllar la peça de mantega recent sortida de la nevera, barrejar amb la farina, i el llevat que ja tindrem tamisats, a més el sucre i el pessíc de sal, despres afegirem la vainilla, l ou batut i les cullerades de llet, treballar fins formar una massa.

Dividir la massa en dues parts, una d elles te que ser una mica més petita que l altre, les embolicarem per separat amb film transparent i les reservarem durant uns 20 minuts al congelador perqué agafin cos.

Rentar els nabius i assecar bé, els posarem en un bol amb el sucre, la maizena, barrejar  i reservar.
Passats els 20 minuts ratllarem la part de massa més gran sobre la safata que tindrem folrrat amb paper vegetal, ens te que quedar ben escampada pel fons, tot seguit i posarem els nabius a sobre,  per acabar agafarem la reste de la massa que tenim reservada ( o sigui la part més petita )  farem el mateix, ratllarla per sobre dels nabius , que quedi també ben escampada.
* Intentar fer aquests passos ràpid, que la massa no s ens escalfi massa, ja que es ratlla i s escampa millor.
Posar al forn, com que cada forn es diferent a partir dels 45 minuts controlar, quan vegis que es comença a daurar, ja está.
Treure i deixar dins la safata durant uns 20 minuts abans de desmotllar, un cop fred es pot decorar amb sucre glas por sobre si es vol, o res si no el volem tant dolç. 

Bon i dolç profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

1 comentari:

  1. Hola bonica, com esteu? Desitjo que bé.
    No coneixia aquest pastís, però de ben segur ha de ser un berenar molt bo, fa molt bona pinta.
    Petons per tots!

    ResponSuprimeix

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...