Pastís ratllat de nabius - motlle 30x20 cm |
Pastís ratllat de nabius .- motlle 32x18, queda més alt ( a casa els i encanta ) |
Pastís ratllat de nabius i poma ( motlle rodó de 26 cm )...amb poma ,deliciòs..... |
Font d´inspiració https://www.recetasdesbieta.com/
És un molt sorprenent pastís, que sembla ser és molt habitual a l'Europa de l'Est i Central, gràcies per compartir aquesta delícia desconeguda per a molts
Ingredients per la massa
400 grams de farina de blat ( de tot ús )
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
180 grams de mantega que estigui freda de la nevera
4 cullerades soperes de llet
1 ou
80 grams de sucre
2 gotes de vainilla pasta ( si es qualitat millor ) .o - 1 sobre de sucre amb vainilla
1 pessíc de sal
Per farcit
500 grams de nabius ( es lo ideal )
1 cullerada sopera de Maizena
1 cullerada sopera de Maizena
3 culleraderes de sucre
Preparació
Forn a 180 graus, calor dalt i baix, temps de coccció uns 50 minuts ( a mi em va millor calor a baix i ventilador )
Mida de la safata aproximat 30x20 ( encare que es a lliure opció )
Ratllar la peça de mantega recent sortida de la nevera, barrejar amb la farina, i el llevat que ja tindrem tamisats, a més el sucre i el pessíc de sal, despres afegirem la vainilla, l ou batut i les cullerades de llet, treballar fins formar una massa.
Dividir la massa en dues parts, una d elles te que ser una mica més petita que l altre, les embolicarem per separat amb film transparent i les reservarem durant uns 20 minuts al congelador perqué agafin cos.
Rentar els nabius i assecar bé, els posarem en un bol amb el sucre, la maizena, barrejar i reservar.
Passats els 20 minuts ratllarem la part de massa més gran sobre la safata que tindrem folrrat amb paper vegetal, ens te que quedar ben escampada pel fons, tot seguit i posarem els nabius a sobre, per acabar agafarem la reste de la massa que tenim reservada ( o sigui la part més petita ) farem el mateix, ratllarla per sobre dels nabius , que quedi també ben escampada.
* Intentar fer aquests passos ràpid, que la massa no s ens escalfi massa, ja que es ratlla i s escampa millor.
Posar al forn, com que cada forn es diferent a partir dels 45 minuts controlar, quan vegis que es comença a daurar, ja está.
Treure i deixar dins la safata durant uns 20 minuts abans de desmotllar, un cop fred es pot decorar amb sucre glas por sobre si es vol, o res si no el volem tant dolç.
Bon i dolç profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Hola bonica, com esteu? Desitjo que bé.
ResponEliminaNo coneixia aquest pastís, però de ben segur ha de ser un berenar molt bo, fa molt bona pinta.
Petons per tots!