Aquest plat es pot cuinar igualment amb vedella o porc ( encara que el temps canviará per ser la carn més tova )
* Cassola amb tapa
Ingredients
Senglar
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba
Sofregit
de tòmaquet ( un pot petit )
Un vas de vermut blanc sec
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger
Un vas de vermut blanc sec
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger
Tomàquets
petits de penjar ( jo li posso un parell )
Preparació
Posarem
oli a la cassola, quan estigui calent , el senglar en crú perqué
ens segelli la carn i no perdi massa aigua, un cop estigui agafan una
mica de color, afegir el llorer, les tòmaquetes, condimentar amb sal i
pebre al gust , el cap d alls, la ceba tallada petita, i deixarem
tapat com hem comentat abans a foc molt baix, de moment amb el vapor,
el suc de les tòmaquets i de la ceba, ja ens fará liquid.
Només
de tant en tant, donarem una ullada i remanar, al cap de quasi dues
hores el regem amb un vas de vermut blanc sec, el tòmaquet fregit
i tonem a tapar, veurem que la carn está quedant molt tova, ara es
el moment d ´afegir les patates pelades i tallades a quadrats ( o
esparrecades = en comptes
de tallarles amb el ganivets, el clavem i elles s'obren per on volen ), cobrir d aigua,
rectificar de sal i pebre si fa falta.
Tornar
a tapar i deixar coure les patates, per ser, si el suc ens queda
una mica aigualit,....agafem dos o tres patates bullides, les aixafem amb una
forquilla i les afegim a la cassola, veureu quin miracle.
* A
foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com
els d´abans.
*
Reposat encara está més i més bo.
* Podem
garantir que per més dura que sigui la carn, quedarà tova i melosa
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna