Ingredients
Taronjes
1 culleradeta de sal
Aigua
Sucre ( el doble que d aigua )
Preparació
Netejarem molt bé les taronjes
amb la pell, primer
dins d un recipient, despres sota el raig d aigua.
Posarem un cassó
al foc, i afegirem les tarojes, la sal i deixar que faci un bull, (
temps dependrá de la quantits de taronjes i mida), aproximadament
uns 5/10 minuts, retirar del foc, tirar l aigua. Aquest pas es
fá per treure l amargor de la pell de la taronja.
Deixar refredar
una mica per poger manipular les taronjes sense que ens cremem, les
tallarem a rodanxes amb un ganivert que estigui ben esmolat i ens faci
el tall net.
Anirem posan les
rodanxes en un cassó fins completar el tall de totes les taronjes,
cobrirem amb aigua que pesarem per saber quina quantitat ni posem,
després afagirem el doble de sucre, a foc baix, i no tocar per res,
doncs s ens trencaran les rodanxes, temps aproximat entre una hora a
dues hores, com he dit, dependrá de la quantitat de taronjes.
Un cop fet, deixar
refredar dins del cassó.
* Millor si son
petites, ( en el meu cas ens varen regalar taronjes grosses com
pilotes i les vaig aprofitar.)
Ara tenim tres
opcións
1.- Treure les
rodanxes i deixar assecar sobre una reixeta fins que estiguin seques,
després guardar dins d´un recipient hermetic.
2.- Posar en pots
de vidre i cobrir amb el seu propi almívar, ben tapat i a la
nevera.
3.- Envasar les
rodanxes en bosses amb poques unitats i congelar, reservar l
almívar tapat (millor a la nevera ), per pastissos i derivat.
Dolç i bon
profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
pues buenísima ¡¡¡¡ un besazo
ResponElimina