Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 21 d’abril de 2012

Pastís Genovesa amb praliné de xocolate




La massa Genovesa (Genoise) es la meva preferida sobre totes les demés, aquesta recepta la faig així des de fa molts anys que un bon amic pastisser em va regalar "El formulario practico del pastelero" por Vilardell-Jornet, la seva primera edició va ser l´ any 1933, i jo en tinc de la l´any 1976, com diu el Sr. José Ramón   http://pasteleriamundodefantasia.blogspot.com.es/  es " La bíblia del pastisser", tant senzilla com deliciosa

* Font d´inspiració pel praliné de xocolate http://aishakandishablog.blogspot.com.es/ , en José comparteix amb nosaltres una bonica historia d´infantessa i un postres deliciós.

Ingredients
6 ous
200 grams de sucre
200 grams de farina
( no porta cap tipus de llevat)
* Fet amb un motlle de 20 cm

Preparació
Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa, afegir la farina tamisada ( se li pot afegir acuradament 50 grams de mantega desfeta).

Fornejar a temperatura moderada ( 170 º ) en un motlle engreixat i enfarinat.( aquest motllo es de 20 cm )
* * * * * * * * * * *
Ingredients per fer el praliné de xocolate negra
75 grams de xocolate fondant
200 grams de nata 35 % m.g. (de muntar)
15 grams de mantega
2 cullerades de sucre

Preparació
Posarem un cassó al foc amb la nata i el sucre remenar fins que comenci a bullir, ara i afegirem la xocolate esmicolada i la mantega, seguir remenant fins que ens quedi la mescla consistent, treure del foc i reservar fins que es refredi.
 * * * * * * * * * * *

Ingredients per fer el praliné de xocolate blanca de cobertura
300 grams de xocolate blanca
200 grams de nata 35 % m.g. (de muntar)
40 grams de mantega

Preparació
Posarem un cassó al foc amb la nata quan comenci a bullir i afegirem la xocolate esmicolada i la mantega, seguir remenant fins que ens quedi la mescla consistent, treure del foc i reservar fins que es refredi.


Muntatge i decoració 
*Ametlles laminades torrades i flors de sucre

Tant senzill com tallar el pastís per la meitat i farcir-lo amb el praliné de xocolate negra, el tornarem a muntar i el cobrirem amb el praliné de xocolate blanca, posarem l´ ametlla a tot voltant i adornarem amb les flors de sucre.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...