En primer lloc diré que part de la font d inspiració es de.....l Albert Super Star
* Aquesta planxa està feta amb la safata que ja porta el forn, amb aquesta formula queda d un gruix d uns 2 centímetres, es com agrada a casa , inclòs per fer el braç de gitano.
Pel que si la voleu més prima, feu la meitat dels ingredients o dues planxes.
Ingredients
300 grams d´ou ( els tenim que pesar, son unes 6 unitats )
120 grams de clares -o- d aigua -o- llet
100 grams de sucre
200 grams de farina de rebosteria
1 culleradeta petita de llevat tipus "Royal"
1 pessic de sal
Preparació
Escalfar el forn a 180 graus calor dalt i baix.
Batre els ous i el sucre fins que quasi dobli el volum , després afegir ( o clares, o aigua o llet , a tandes ) al final la farina i el llevat que abans haurem passat pel colador i el pessic de sal, seguidament estirar en una placa de forn folrada de paper vegetal.
Temps de cocció uns 15 m. ( dependrà del gruix de la massa, i del forn, per tant vigilar, ja que es cou molt ràpid al ser tant prima.
Deixar refredar amb els seu mateix paper, cargolar i tapat.
* * * * * * * * * * * * *
Ingredients per fer la crema cremada
100 grams d aigua
100 grams de sucre
6 rovells d ou
* Nata muntada per farcir el braç
* Sucre per espolsar per sobre al torrat la crema.
Preparació
Batre els rovells, passar per un colador i reservar.
Posar en un cassó a foc baix l aigua i el sucre, remenar fins que ens quedi un xarop, ( si ens posem una gota de xarop entre dos dits te que formar un fil ), retirar del foc i deixar que es refredi una mica.
Quan ja estigui el xapo tebi li afegirem els rovells i tornarem a posar al foc al mínim, remenar fins que ens quedi una crema espessa.
Farcir el braç, cobrir amb la crema , espolsar de sucre i torrar al gust.
* Comenta el Mestre Albert Super Star, que es pot farcir , congelar i desprès cobrir amb la crema i torrar, ja que així no es deformarà gens, també tinc que dir que jo no o faig, i si treballes amb cura no es deforma.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna