TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimarts, 26 de gener del 2021

Braç de gitano de nata i crema cremada


En primer lloc diré que part de la font d inspiració es de.....l Albert Super Star 
* Aquesta planxa està feta amb la safata que ja porta el forn, amb aquesta formula queda d un gruix d uns 2 centímetres, es com agrada a casa , inclòs per fer el braç de gitano.

Pel que si la voleu més prima, feu la meitat dels ingredients o dues planxes.

Ingredients
300 grams d´ou ( els tenim que pesar, son unes 6 unitats )
120 grams de clares -o- d aigua -o- llet 
100 grams de sucre
200 grams de farina de rebosteria
1 culleradeta petita de llevat tipus "Royal"
1 pessic de sal

Preparació
Escalfar el forn a 180 graus calor dalt i baix.

Batre els ous i el sucre fins que quasi dobli el volum , després afegir ( o clares, o aigua o llet , a tandes )  al final la farina i el llevat que abans haurem passat pel colador i el pessic de sal, seguidament estirar en una placa de forn folrada de paper vegetal.

Temps de cocció uns 15 m. ( dependrà del gruix de la massa, i del forn, per tant vigilar, ja que es cou molt ràpid al ser tant prima.

Deixar refredar amb els seu mateix paper, cargolar i tapat.
* * * * * * * * * * * * * 
Ingredients per fer la crema cremada
100 grams d aigua
100 grams de sucre
6 rovells d ou

* Nata muntada per farcir el braç
* Sucre per espolsar per sobre al torrat la crema.

Preparació
Batre els rovells,  passar per un colador i reservar.

Posar en un cassó a foc baix l aigua i el sucre, remenar fins que ens quedi un xarop, ( si ens posem una gota de xarop  entre dos dits te que formar un fil ), retirar del foc i deixar que es refredi una mica.

Quan ja estigui el xapo tebi li afegirem els rovells i tornarem a posar al foc al mínim, remenar fins que ens quedi una crema espessa.

Farcir el braç, cobrir amb la crema , espolsar de sucre i  torrar al gust.

* Comenta el Mestre Albert Super Star, que es pot farcir , congelar i desprès cobrir amb la crema i torrar, ja que així no es deformarà gens, també tinc que dir que jo no o faig, i si treballes amb cura no es deforma.
Dolça cuina i bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...