Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 22 de juny de 2010

TRUITA D´ARRÒS AMB SURIMI
Potser no coneguis el seu nom però segur que ho has provat en més d'una ocasió. El surimi, originari de Japó, és la matèria primera amb què s'elaboren productes com els palets de peix i els succedanis d'angula i marisc. Un producte en alça que donarà gust als teus plats estiuencs.
Avui en dia podem trobar en els establiments d'alimentació una àmplia gamma de productes derivats del surimi que, des de fa alguns anys, estan tenint una presència creixent en la nostra gastronomia. És el cas dels succedanis d'angules, de marisc i els palets de mar, entre altres. El surimi, molt poc conegut pel seu nom però molt utilitzat en els fogons de tot el món, és una pasta que s'obté de picar, rentar i refinar el peix i serveix com a matèria primera per a l'elaboració de tots aquests aliments.
L'origen del surimi es remunta al Japó, país on es comercialitza des de fa més de 500 anys. Llavors, els pescadors nipons el produïen de forma artesanal a partir de la carn esmicolada d'alguns peixos-la seva traducció literal és "múscul de peix picada" -. D'aquesta manera aconseguien donar sortida a espècies que no solien comercialitzar en els mercats locals.
Actualment, per al'obtenció del surimi s'utilitzen peixos de mar de carn blanca pertanyent a espècies encara abundants, com el lluç, el bacallà i el sorell. Un cop capturat, s'extreuen del peix el cap, les vísceres, l'espina i la pell, i després, mitjançant rentats amb aigua, s'elimina el greix. Posteriorment, la carn de peix es premsa per eliminar l'aigua procedent del rentat. S'obté així una pasta, anomenada surimi base que, normalment, es congela. A partir d'aquesta pasta es desenvolupen els productes abans esmentats, per al que cal afegir diversos ingredients que van a conferir la textura i el sabor desitjat.
El seu alt contingut en proteïnes d'alt valor nutritiu-fins a un 75% de les proteïnes dels peixos emprats en la seva elaboració-i la seva baixa quantitat en greixos converteixen al surimi en un producte molt interessant per a la nostra dieta. El seu valor nutritiu depèn, però, de la qualitat de l'espècie d'origen-especialment de la seva frescor-i del procés d'elaboració-processat, temperatura ...-.
Els productes derivats del surimi són el complement ideal per donar un toc fresc a les teves amanides
Nous usos culinaris
En l'última edició de la Fira Alimentària celebrada el març passat a Barcelona, una de les novetats de producte guardonada va ser una terrina de surimi per untar. A la cuina, els productes derivats del surimi són el complement ideal de les amanides estiu, donen un punt de distinció als teus sopes, pastes i arrossos, i també com a ingredients per elaborar entrepans, sandvitxos i massa de croquetes. Productes d'èxit entre els petits de la casa , és una bona forma d'iniciar-los en el consum de peix-i també entre els grans, gràcies a la seva rapidesa de preparació i versatilitat.
INGREDIENTS
ARRÒS BULLIT ( EN EL MEU CAS ES UN PAQUET DEL MERCADORA QUE PORTA DIFERENTS TIPUS D´ARRÒS )
OLI DE OLIVA
SAL
PEBRE
1 PAQUET DE SURIMI


TALLAR LES BARRETES DE SURIMI, ( RESERVAR-NE ALGUNES PER DECORAR EL PLAT)
ESCALFAR L´OLI DE OLIVA I SOFREGIR EL ARRÒS AMB LES RODAXES DE SURIMI, CONDIMENTAR AMB LA SAL I EL PEBRE, FORMAR UNA TRUITA QUE QUEDI DAURADETA PELS DOS COSTATS I SERVIR CALENTA
BON PROFIT


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...