Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimecres, 30 de setembre de 2015

Pastissets de pasta de full amb raïm i ametlles


Ingredients
Pasta de full
Sucre roig ( morè )
Ou batut
Raïm blanc i negre ( tallat per la meitat, sense pells  ni llavors )
Ametlles marcones crues

Preparació
Tallar la pasta de full a quadrats petits, pintar amb ou, posarem uns trossos de raïm dels dos colors , espolsarem amb sucre roig i les ametlles

Fornejar uns 15/20 minuts a 200 graus, treura i refredar sobre una reixeta.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Barretes de pa Lola


Ingredients
300 grams de llet
40 grams de llard 
25 grams de llevat de flequer
1  culleradetes de sal
1 culleradeta de sucre500 grams  farina de força
Llavors
Oli d´oliva 

Preparació amb la thermomix
Posar en el vas de llet+ llevat fresc + llard  5 minuts , 37 graus ,velocitat 2, desprès afegirem la farina tamisada,  la sal i el sucre,  remenar a velocitat 6, 20 segons i amassar a v.espiga 5 minuts.

Treure del vas i deixar reposar la massa  en lloc càlid i tapada una hora, passat aquest temps donarem a la massa la forma de barretes , pintar amb oli d´oliva i espolsar amb llavors, deixar reposar 1/2  hora més tapada i en lloc càlid, mentre posar el forn a 200 graus.

Fornejar uns 20 minuts, dependrà del vostre forn i de la forma que li hem donat al pa.

Refredar sobre una reixeta.

* Tambè es pot fer amb panificadora o manual

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Senglar a la cassola amb cigrons i bolets



Ingredients
Llom de senglar
Cigrons
Bolets al gust
Sal
Pebre
Tomàquet fregit
Ceba
Unes fulles de llorer
Un cap d´alls
Un raig de vermut blanc sec
Una mica de farina de blat
Oli d´oliva

Preparació
En primer lloc tallarem els lloms a rodanxes no massa gruixudes, seguidament condimentar amb sal, pebre, passarem per farina seca, sacsejar i posar a la paella que tindrem amb oli calent per segellar porus, reservar.

Sofregir la ceba tallada petita, i seguidament afegir el tomàquet fregit,els bolets, el cap d´alls, les fulles de llorer, el raig de vermut , condimentar amb sal i pebre al gust,  deixar coure tot junt uns 10 minuts, afegir la carn , els cigrons i cobrir d´aigua o brou, baixa el foc i deixar coure amb suavitat fins que la carn estigui tova.
  
* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
* Reposar encara està més i més bo.
* Podem garantir que per més dura que sigui la carn, quedarà tova i melosa

 
Bon profit.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cassoleta d ous al forn amb arròs i botifarra de pagès

Tant  deliciós,  ràpid de preparar ...


Ingredients
Ous
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Botifarra de pagès que ja tindrem cuita
Tòmaquet fregit
Arròs bullit
Formatge ratllat o a llenques
Cassoleta de fang

Preparació

Posarem tots els ingredients dins de la cassoleta de fang i coure al forn uns 10/15 minuts a 200 graus, depenent de si ens agraden els ous poc o molts fet.

Bon profit




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Senglar a la cassola amb patates i bolets

Ingredients
Senglar  ( jo he fet servir una cuixa  laminada  i sense l ´os )
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba
Tomàquet fregit
Un grapat d´avellanes torrades
Un vas de vi ranci
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger
Bolets al gust
Patates tallades a daus


Preparació

En una cassola  sofregit  la ceba tallada petita, els bolets  i el cap d´alls.   Mentre  per aprofitar el temps, en una altre paella amb una mica d´oli i passarem els tais de senglar que ja tindrem condimentats amb sal i pebre al gust, per segellar la carn i reservar.

Un cop estigui el sofregit a punt  i abocarem el tomàquet fregit, les fulles de llorer , el vas de vi, les avellanes picades ( no mòltes ) remenar una mica i tot seguit  posarem la carn, les patates, cobrir amb bou o aigua, baixar el foc i deixar coure amb suavitat fins que la carn estigui tova.

* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
* Reposar encara està més i més bo.
* Podem garantir que per més dura que sigui la carn, quedarà tova i melosa

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastís de Xocolate ( Tipus Sacher )

Ingredients
100 grams de xocolate de cobertura ( o rajola de xocolate ) - desfeta al bany maria
100 grams de farina
250 grams de mantega a temperatura ambient
200 grams de sucre
9 ous
100 grams d´ametlla molta ( farina )
Una mica d´aigua
1 culleradeta de llevat químic - tipus Royal -
1 culleradeta de vainilla

Preparació
Batre les clares a punt de neu forta amb 50 grams de sucre i reservar.

Barrejar la farina de blat tamisada amb el llevat i la farina d´ametlles.

A part batre la xocolate amb la mantega, la culleradeta de vainilla, 100 grams de sucre, un parell de cullerades d´aigua, reservar.

Ara batre els rovells amb el sucre restant o sigui 50 grams, i o afegirem poc a poc a la barreja de la xocolate fins que quedi ben integrat, tot seguit i seguin el mateix procediment - o sigui poc a poc- i afegirem les farines, finalment les clares a punt de neu, remenar dolçament perquè no perdin l´aire que tenen dins.


Abocar al motllo que ja tindre engreixat i fornejar per espai de uns 35/40 minuts, dependrà del tipus de motlle i del forn.


Deixar refredar sobre una reixeta, i decorar al gust.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Gofres estandar


Ingredients
3 ous
1 culleradeta llevat químic tipus Royal
1c.vainilla
125 grams de sucre
100 grams mantega a temperatura ambient
250 grams de farina
150 grams de llet
75 grams d´aigua amb gas tipus Vichy catalan

Preparació
En primer lloc separar les clares, batre a punt de neu i reservar.

Tamisar la farina amb el llevat i també o reservem.

Barrejar la llet amb els rovells batuts, l´aigua mineral i la vainilla.

Batre la mantega amb el sucre,  tot seguit i afegirem poc a poc la barreja dels líquids, sense deixar de remenar, un cop tot incorporat i afegirem la farina a tandes, i per acabar les clares que tenim reservades a punt de neu, també poc a poc i suaument perquè no perdin l´aire.

Ara ja podem posar en el motlle escollir i preparar els nostres gofres, seguin les instruccions del fabricant de l´aparell en quan al temps, normalment un cop està calent, uns 3 minuts.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 24 de setembre de 2015

Pastís genovès amb cobertura de mantega i flors




Ingredients per la base del pastís

200 grams de sucre

200 grams de farina
1 pessic de sal
6 ous
( No porta cap tipus de llevat 


Preparació
Untar i enfarinar el motlle.


Batre els ous i el sucre fins que dobli el seu volum, afegir el pessic de sal i la farina tamisada.


Fornejar a 170 º uns 25 a 30 minuts, dependrà del forn i del motlle.


Retirar del forn i refredar sobre una reixeta.


******
Ingredients per decorar
Crema de mantega, perletes, flors....



Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Crema cremada per cobertures i farcits




Aquí l´enllaç del pastís per qui desitgi de fer.lo
http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2011/12/pastis-mousse-de-turro-de-xixona-amb.html


Ingredients per una coberta de crema cremada 
3 ous + 1 rovells
Sucre el mateix pes dels ous ( jo li poso 1 tercera part, doncs la resta ja li posarem per sobre al cremar-lo)
15 grams de farina de blat de moro ( Maizena)
90 grams d´aigua

Preparació de la crema cremada
Batre junts tots els ingredients detallats en el seu apart, i desprès passar la barreja per un colador per evitar qualsevol impuresa , posar al foc a temperatura suau sense deixar de remenar, quan ja tingui l´espessor desitjada retirar del foc i estendre la crema sobre una superficie freda ( marbre, xapa, vidre), doncs te que refredar ràpid , si no la crema ens pot agafar un color verdós que no ens interessa pas.

* Si queda molt blanquinosa  posar un pessic de colorant  perquè quedi més groc, 


Donem un acabat de luxe a les nostres dolces preparacions.

Bon profit.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Salsitxes de porc amb salsa de tomàquet


Ingredients
Salsitxes de porc ( també es poden fer amb les de pollastre )
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Ceba
Un raig de vi de cuina
Tomàquet fregit
Opcional : Uns grans d´alls picats

Preparació
Tallar la cella petita i sofregir amb un raig d´ oli d´oliva, afegir les salsitxes i els alls picants, que comencin a agafar color i abocarem un vas de vi de cuina i el tomàquet fregit, condimentar amb sal i pebre al gust i deixar reduir.

Es poden acompanyar amb una pasta, l´arròs bullit,  amanida...

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 17 de setembre de 2015

Deliciós plat combinat expréss


Ingredients
Endívies
Tomàquet
Cogombres petits
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Vinagre
Oli de gira-sol per fregit
Patates
Gules
Croquetes ( de bacallà, pernil, formatge....al gust )
Pernil salat tallat a tires

Preparació
Tant fàcil com fregir les patates per un costat amb oli de gira-sol, mentre les gules amb uns grans d´alls, sal, pebre i oli d´oliva , i per l´altre les croquetes.

Fer una vinagreta per regar el tomàquet i les endívies.

Muntar sobre una safata gran les endívies, els tomàquets tallats, les gules, les croquetes i les patates que li posarem per sobre les tiretes de pernil salat, tot amb un ordre...i a gaudir de mil colors i sabors,...hummmm

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 16 de setembre de 2015

Panets de massa mare i oli d´oliva


Ingredients
215 grams de massa mare
600 grams de farina
40 grams d´oli d´oliva
265 grams d´aigua tèbia
1culleradeta de llet en pols
1 culleradeta de sucre
1 1/2 culleradeta de sal
Llavors  de sèsam, gallarets, pipes pelades....

Preparació 
Barrejar l´aigua + llet en pols + oli + sal + sucre, desprès afegir la massa mare i tornar a barrejar, per últim la farina, pastar be fins que ens quedi una massa tova i amb cos, formar una bola i deixar reposar tapada en lloc càlid per espai de 1 hora.

Passat aquest temps dividir la massa en porcions de uns 100 grams ( o al vostre gust ), col.locar sobre una safata apta per forn que estarà coberta amb un paper vegetal, deixarem una mica d´espai entre cada bola dons al tornar a fermentar ens quedarien enganxades, les pintarem amb una mica d´oli  i les cobrirem amb granes de sèsam, o el que vulguem...o res, deixarem altre cop que la massa reposi una 1 hora en lloc càlid i tapada.

Fornejar a 200 graus uns 12/15 minuts ( dependrà del forn i la mida dels panets )

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 14 de setembre de 2015

Pastís Super 6



La nostra protagonista celebra el seu 6. aniversari, ella és divertida, escandalosa, feliç, aplicada a l'escola, té molts amics, fan número 1 del Club Super 3, i d'un dels seus personatges "Lila"..... i de Mildred l'aranya amb més males puces de totes  .... 



Té uns pares que l'adoren i li han fet aquesta sorpresa

Volem compartir amb tots vostès aquest preciós pastís d'aniversari, moltes gràcies per confiar-nos la seva elaboració

                             PER MOLTS ANYS 


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 11 de setembre de 2015

Pastís Diada 11 de Setembre


Ingredients per la base del pastís
* Un motlle de 25 cm amb vores per que no s´escapi la crema  
100 grams de farina
90   grams de sucre
3 ous
1 pessic de sal
( No porta cap tipus de llevat )

Preparació
Batre el sucre i els ous fins que es formi una crema espessa, afegir el pessic de sal i la farina tamisada a tandes.

Abocar en el motlle que ja tindrem engreixar, i fornejar uns 25 minuts a 170 graus, dependrà del forn i el tipus de motlle.

*******
 Ingredients per la coberta de crema cremada 
3 ous + 1 rovells
Sucre el mateix pes dels ous ( jo li poso 1 tercera part, doncs la resta ja li posarem per sobre al cremar-lo)
15 grams de farina de blat de moro ( Maizena)
90 grams d´aigua

Preparació de la crema cremada
Batre junts tots els ingredients detallats en el seu apart, i desprès passar la barreja per un colador per evitar qualsevol impuresa , posar al foc a temperatura suau sense deixar de remenar, quan ja tingui l´espessor desitjada retirar del foc i estendre la crema sobre una superficie freda ( marbre, xapa, vidre), doncs te que refredar ràpid , si no la crema ens pot agafar un color verdós que no ens interessa pas.

* Si queda molt blanquinosa  posar un pessic de colorant  perquè quedi més groc, 

Per decorar 
Confitura de maduixes, per fer les quatre barres, sucre per cremar

Cobrir el pastís amb la crema, després amb el sucre que cremarem amb un bufador  ó una pala de ferro calenta,  i dibuixar les quatre barres, deixar tapat a la nevera.


Bona i dolça Diada, i Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

11 de Setembre 2015, Diada Nacional de Catalunya



Bona Diada a tothom !!


Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 10 de setembre de 2015

Ametllats


Ingredients
250 grams d´ametlla morrada
150 grams de sucre
2 clares d´ou
Un pessic de sal
Ametlles crues tipus " Marcona "

Preparació
Muntar les clares a punt de neu amb una part del sucre i reservar.

Remenar la farina d´ametlla amb la resta de sucre, tot seguit afegir les clares amb suavitat fins formar una massa bastant espesa.

En una safata de forn folrada amb paper vegetal, formarem petites boletes i col.locarem a sobre una ametlla crua que apretarem per aixafar.la una mica.( també podem fer les boletes amb una màniga pastissera )

Fornejar uns 15 minuts a 180 graus, quan quedin una mica daurats ja els podem retirar.

* Es important esperar una mica abans de treure del paper vegetal, ja que s´ens trencarien.
* Es pot augmentar la quantitat de sucre, però a casa agraden així

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Arròs amb escopinyes i bacó


Ingredients
Arròs
Escopinyes fresques
Bacó
Sal
Pebre
Pebrot vermell
Alls
Ceba
Pastanaga
Barretes de surimi
Bou - o- aigua
Un vas de vi blanc de cuina

Preparació
En primer lloc posarem les escopinyes amb aigua molt salada, per netejar de la possible sorra que tinguin dins, i reservar.

Sofregir la ceba, els alls, el pebrot i el bacó amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre al gust, al final les barretes de surimi senceres, ( ja es desfaran soles ) i el vas de vi,  quan tot agafi color i afegirem l´arròs que deixarem coure uns minuts.

Ara i abocarem el bou -o- aigua i la pastanaga tallada petita, deixar bullir l´arròs uns 15/20 minuts, al final afegir amb les escopinyes que ja tenim a punt.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Costelles de senglar adobades al forn amb patates


Ingredients pel adob
Costelles de senglar ( si no es disposa d´aquesta carn, també es pot fer amb porc )
Sal
Pebre
Romaní
Oli d´oliva
Preparat per pinxos
Un raig de vi de cuina

Preparació
Posarem les costelles en una safata i les untarem amb el preparat per pinxos, regar amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre al gust, una mica de romaní i un bon raig de vi, tapar i deixar reposar a la nevera un mínim de 24 hores, si es més millor.
-------------

Ingredients per fer.lo al forn
Patates tallades a rodanxes
Ceba
Tomàquets petits sencers
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Un cap d´alls sencer
Llorer
Un vas de vi blanc 

Preparació
Posarem tots els ingredients detallats en una safata de forn, a sobre i col.locarem les costelles que abans haurem  passat  per la paella calenta amb oli d´oliva per segellar la carn, quan agafin color les retirarem i a la safata.

Fornejar a 190 graus fins que la carn i les patates estiguin fetes.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Mandonguilles amb pinyons a l´estil Tia Maria


* Avui compartim una recepta molt especial de la meva super Família, les mandonguilles de l´estimada Tia Maria.

Ingredients
1 Kg de carn picada de vedella
1 Kg de carn picada de porc
1 bon tall de cansalada grassa salada, picada
(* Tenim l´opció de demanar al carnisser que ens les piqui totes juntes, o be podem fer.ho nosaltres)

All i julivert picat
Sal
Pebre
Pa ratllat
Ous
Un grapat de pinyons
( * Aquests  ingredients  no poso quantitat ja que va al gust del comensal )
---------------
* Farina per arrebossar les mandonguilles.
Oli d´oliva per fregir-les

Preparació
Barrejar be totes les carns, afegirem la resta d´ingredients, reservar el pa ratllat i els ous, doncs la quantitat anirà d´acord amb com ens quedi la textura de la massa, primer i posarem un grapat de pa ratllat i després, els ous, un o dos,  repeteixo que dependrà de lo humida que ens quedi la massa.

Deixar reposar una estona la massa, així ens agafarà més cos per fer les mandonguilles, passat aquest temps formarem les boletes o mandonguilles a la mida que ens vingui de gust, les passarem per farina, les anirem fregín a tandes i deixarem escórrer sobre una reixeta o paper de cuina.


Ingredients per fer la salsa
Alls
Ceba
Tomàquet fregit
Maizena
Un grapat de pinyons
Oli d´oliva
Brou lleuger ( fet de carcasses de pollastre i vegetals ) -o- aigua
Un raig de vi blanc
Unes fulles de llorer
Sal 
Pebre
* Opcional, si poden  afegir uns bolets a la cassola.

Preparació
Farem un bon sofregir de ceba i alls fins que ens quedi tot caramelitzat, afegir unes tres cullerades soperes de tomàquet fregit, un raig de vi blanc, una cullerada de farina i deixar reduir una mica, tot seguit o passarem tot per la batedora fins que quedi ben triturat.

 En una cassola de fang o ferro i posarem aquest triturat, les mandonguilles, unes fulles de llorer, un grapat de pinyons i o cobrirem de brou - o- aigua, deixar una estona a foc baix de faci xup, xup, si es necessari afegir una mica més de brou, rectificar de sal i pebre si es dona el cas, i ja tenim fetes les delicioses mandonguilles de la meva Tia Maria.

Bon profit, i gràcies tia Maria per compartir aquesta entranyable recepta.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 9 de setembre de 2015

Galetes de pistola




Font d´inspiracio http://kanelaylimon.blogspot.com.es/

Ingredients
525 grams de farina comú
190 grams de sucre pols
340 grams de mantega a temperatura ambient ( pomada )
2 cullerades de llet
1 ou batut
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 culleradeta de vainilla liquida
1 pessic de sal
* Una pistola especial per fer galetes

Preparació
* Preparar una safata de forn que estigui neta de qualsevol tipus de greix ni paper vegetal, doncs per fer les galetes hem de posar la pistola en vertical contra la safata, estrènyer el gatell i aixecar ràpid, ens quedaran perfectes i la massa crua queda enganxada a la safata.

Tamisar la farina amb el llevat i reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que quedi tot integrat i cremós, afegir la llet, la sal i la vainilla, batre de nou, després afegir l ´ou , tornar a batre i al final la farina que incorporarem a tandes.

Posarem la massa dins la pistola i formar les galetes.

Fornejar a 170 graus per espai d´uns 10/12 minuts, dependrà del forn , la mida i gruix de les galetes, refredar sobre una reixeta.

A gaudir i bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastis Genovès amb crema de nutella i botons de xocolocate


Ingredients per la base del pastís
200 grams de sucre
200 grams de farina
1 pessic de sal
6 ous
( No porta cap tipus de llevat )

Preparació
Untar i enfarinar el motlle.
Batre els ous i el sucre fins que dobli el seu volum, afegir el pessic de sal i la farina tamisada.

Fornejar a 170 º uns 25 a 30 minuts, dependrà del forn i del motlle.

Retirar del forn i refredar sobre una reixeta.

******
Ingredients per decorar
Botons de xocolate tipus M&M

******
Ingredients per la crema de Nutella
250 grams de mantega a temperatura ambient ( pomada )
200 grams de Nutella/ crema de cacau amb avellanes (podem canviar els grams al nostre gust +/- )

Preparació
Batre els dos ingredients fins que ens quedi una crema fina, i ja podem decorar el pastís al nostre gust, engalanar amb uns botons de xocolate tipus M&M.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Bundt-cake / Pastís glacejat de ratafia i nous caramel.litzades


La ratafia és un licor que està elaborat amb nous tendres macerades i  diverses plantes aromàtiques,  a Catalunya té el segell de DG ( denominació geogràfica) des de l´any 1989.

La seva formula més antiga coneguda es de l´any 1842 i està en un receptari trobat a la Comarca de la Selva. 

* * He rebaixat la quantitat de sucre ja que va emborratxat i cobert de ratafia i aquesta ja és prou dolça.

Ingredients per la base del pastís
260 grams de farina
150 grams de sucre **
Un pessic de sal
8 ous
( No portat cap tipus de llevat )
* Motlle de 24 cm amb forat en el centre "Bundt cake "

Preparació
Untar i enfarinar el motlle.

Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa i hagi doblat el volum , afegir el pessic de sal i la farina tamisada.

Fornejar a 170 º uns 25 a 30 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle.

Retirar del forn i sense treure del motlle, emborratxar el pa de pessic  i deixar refredar.

*******
Ingredients per emborratxar el pa de pessic
200 grams d´aigua
100 grams de sucre **
200 grams de ratafia

Preparació
Posarem al foc l´aigua i el sucre fins que ens quedi un xarop lleuger, ara i afegirem la ratafia i deixarem al foc uns 5 minuts, ja o tenim a punt per emborratxar el pa de pessic.

********
Ingredients per caramel.litzar les nous
500 grams de nous pelades ( si es possible meitats, queda més maco )
100 grams de sucre
1 culleradeta de mantega

Preparació
Sobre de una lamina de silicona o el marbre ( posarem totes les nous escampades que no es toquin i reservar )

Posar al foc la resta d´ingredients fins que el sucre agafi un color daurat, tot seguit regar per sobre les nous formant fils, que només quedin cobertes a trossos i deixar refredar.

********
Ingredients per la cobertura de glacejat de ratafia.
500 grams de ratafia
200 grams de sucre

Preparació
Posarem els ingredients al foc i deixarem reduir fins que tinguem un xarop amb una mica de cos, passarem el pastis que ja tindrem emborratxat i fred a una safata i el banyarem tot seguit amb aquest glacejat abans de que es refredi,  l ´envoltarem amb les nous caramel.litzades i omplirem el forat del centre amb la resta.

En portar a la taula al marge que segur et faran la "onada", acompanya amb una ampolla de ratafia, sempre hi haurà qui ho voldrà més borratxo encara, és que és tan deliciosa ...

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...