Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 10 de setembre de 2015

Mandonguilles amb pinyons a l´estil Tia Maria


* Avui compartim una recepta molt especial de la meva super Família, les mandonguilles de l´estimada Tia Maria.

Ingredients
1 Kg de carn picada de vedella
1 Kg de carn picada de porc
1 bon tall de cansalada grassa salada, picada
(* Tenim l´opció de demanar al carnisser que ens les piqui totes juntes, o be podem fer.ho nosaltres)

All i julivert picat
Sal
Pebre
Pa ratllat
Ous
Un grapat de pinyons
( * Aquests  ingredients  no poso quantitat ja que va al gust del comensal )
---------------
* Farina per arrebossar les mandonguilles.
Oli d´oliva per fregir-les

Preparació
Barrejar be totes les carns, afegirem la resta d´ingredients, reservar el pa ratllat i els ous, doncs la quantitat anirà d´acord amb com ens quedi la textura de la massa, primer i posarem un grapat de pa ratllat i després, els ous, un o dos,  repeteixo que dependrà de lo humida que ens quedi la massa.

Deixar reposar una estona la massa, així ens agafarà més cos per fer les mandonguilles, passat aquest temps formarem les boletes o mandonguilles a la mida que ens vingui de gust, les passarem per farina, les anirem fregín a tandes i deixarem escórrer sobre una reixeta o paper de cuina.


Ingredients per fer la salsa
Alls
Ceba
Tomàquet fregit
Maizena
Un grapat de pinyons
Oli d´oliva
Brou lleuger ( fet de carcasses de pollastre i vegetals ) -o- aigua
Un raig de vi blanc
Unes fulles de llorer
Sal 
Pebre
* Opcional, si poden  afegir uns bolets a la cassola.

Preparació
Farem un bon sofregir de ceba i alls fins que ens quedi tot caramelitzat, afegir unes tres cullerades soperes de tomàquet fregit, un raig de vi blanc, una cullerada de farina i deixar reduir una mica, tot seguit o passarem tot per la batedora fins que quedi ben triturat.

 En una cassola de fang o ferro i posarem aquest triturat, les mandonguilles, unes fulles de llorer, un grapat de pinyons i o cobrirem de brou - o- aigua, deixar una estona a foc baix de faci xup, xup, si es necessari afegir una mica més de brou, rectificar de sal i pebre si es dona el cas, i ja tenim fetes les delicioses mandonguilles de la meva Tia Maria.

Bon profit, i gràcies tia Maria per compartir aquesta entranyable recepta.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...