Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 22 de febrer de 2011

Cards arrebossats amb tempura

Propietats nutritives del card

Beneficis del card

El card és un vegetal que es caracteritza per tenir una composició dels seus valors nutritius bastant similars als de la carxofa. És molt baix en calories i, a més, resulta molt bo per a les dietes per aquesta mateixa raó, ja que no aporta gairebé hidrats de carboni. A més, té propietats protectores per al fetge.


El card és una verdura no molt comú però que s'empra amb assiduïtat en diferents zones. Casualment, la seva composició nutricional no difereix molt de la de la carxofa .Té un elevat contingut d'aigua, no té gairebé calories i tampoc hidrats de carboni.

Dues de les seves aportacions més valorables es troben a les altes proporcions de ferro i calci que posseeix. Encara que, val dir-ho, en ser procedents d'un vegetal,s'assimilen menys en l'organisme que si fossin d'origen animal .Quant a vitamines, la major part d'aquestes són del grup C.

Una de les millors propietats que se li reconeixen al card és la de ser hepatoprotector. De fet, una de les seves varietats, el card marià , és un dels més utilitzats per combatre malalties del fetge en forma natural.


Ingredients
Cards ( si no els troben frescos, poden ser congelats
farina de tempura
sal
pebre
oli de gira-sol
aigua molt freda


Preparació
En primer lloc preparar la tempura, posar en un recipient la farina i abocar-hi   l´aigua freda poc a poc, remenar  fins que ens quedi una textura semi-liquida ( l ´espàtula ens te que quedar napada ) i deixar en preferència una estona a la nevera , doncs es important que estigui molt freda.


Mentre escaldar uns minuts els cards i escórrer.


Escalfar l´oli de gira-sol , salpebrar els cards , passar-los per la tempura i fregir, posar-los sobre una reixeta per treure l´excés d´oli, i servir calents.


Bon profit


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...