De
totes les varietats d'ametlla, la més apreciada és la
Marcona.
Aquesta requereix un clima, unes cures
molt específics, i ofereix com a contrapartida un sabor incomparable.
Les
Marcona estan considerades com la millor varietat d'ametlla.
Úniques
pel seu sabor i qualitat, la Marcona gaudeix d'un
reconeixement especial entre els experts.
Les
ametlles són molt valuoses per la seva aportació d'energia,
vitamines (destaca la vitamina B2 o riboflavina), calci, fòsfor i
potassi.
Gastronòmicament
és un dels fruits secs més importants pel seu sabor, aroma i
possibilitat d'elaboració, pastisseria de tot tipus, preparats
alimentaris, amanides, etc ....
INGREDIENTS
Ametlles Marcona
Sucre
Aigua
* De tot el mateix pes
* Llavors de sèsam ( Quantitat al vostre gust )
PREPARACIÓ
* Llavors de sèsam ( Quantitat al vostre gust )
PREPARACIÓ
Posarem tots els ingredients en una paella a foc viu, quan quasi ja no i quedi aigua, baixar el foc al mínim i remenar seguit.
Quan el sucre es comenci a quedar espès, es torna a posar la potencia del foc al màxim i deixem que es caramel-litzar al gust.
Tot seguit retirar del foc i escampar les ametlles sobre el marbre -o- una silicona, que NO es toquin les unes amb les altres, deixar refredar...i ja les tenim a punt de gaudir.
Bon profit !!
Aquesta
recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com
Desitjo
que t´agradi, petonets, Susanna
Mare de déu!! si jo pensava que aixó no es podia fer a casa. Amb lo que m´agraden.
ResponEliminaMolt bé susanna, ets una artista.
Un petonás
que bonesss,fa molt de temps que no en faig pero quin sap jeje un petó
ResponEliminaHola Glòria, guapa tu
ResponEliminai tant que si, je,je, i estan mes bones que si les compres, doncs son acabades de fer.....hummm
( dissabte em moro de ganes de fer el teu pastís...ja i som-hiu
mil petonets Susanna
Hola Agnés, guapa tu
ResponEliminadoncs anima´t que ja veuràs que no duraràn res,de res, també o faig amb altres fruits secs,...les nous queden molt bones
mil petonets Susanna
no conocía esa variedad de almendras, gracias por la explicación, todos los días se aprende algo :)
ResponElimina¡¡ qué ricura !!
ResponEliminaSiento no haberte felicitado antes por tu cumple blog...nunca es tarde.
Petonets
Hola Carmen Rosa, guapa tu
ResponEliminano pasa nada mujer, encantada de tu visita, ya se sabe no siempre se puede con todo, yo tambien he estado una temporada bastante liada , y sin tiempo ni ganas de mucho,...
celebro que te gusten mis almendras, je,je ,..quedan de ricas...hummm
mil petonets Susanna
Hola Sole, guapa tu
ResponEliminaseguro que sí las conoces , con esta variedad se elaboran los turrones, además son las que se usan en pasteleria para hacer crocanti , laminadas, etc..
de todas maneras es lo que tiene de bueno este ambiente, los unos aprendemos de los otros, Bravo
mil petonets Susanna
Que bones i llamineres, m'agraden molt, gracies per la recepta.
ResponEliminaApa, qué bones, un vici! Amb sèsam no les habia vist.
ResponEliminaPetons reina.
Hola Anna, betulo, guapa tu
ResponEliminadoncs jo sempre o quasi sempre el i faig amb sèsam, m´agrada molt, i amb marcones, son més bones
mil petonets Susanna
Hola Marta, guapa tu
ResponEliminaestan molt bones i fetes a casa acabades de fer....en un plis plas, ja no en queda cap..
mil petonets de marcona, Susanna
Hola Guapa!!! Aquest mes hem demanat garrapinyades a Memòries d'una cuinera, a veure si t'animes i ens deixes la recepta!!! :P petonets
ResponElimina