https://enrocalacuina.blogspot.com/2024/01/calcots-cuinats-la-fregidora-daire.html
https://enrocalacuina.blogspot.com/2021/02/calcots-fets-al-forn-bonissims.html
Ingredients
2 kg. de tomàquet madur
2 cebes
2 caps d´alls
6 nyores
200 grams avellanes torrades i picades
200 grams ametlles torrades i picades
2 llesques petites de pa sec remullades amb vi ranci
1 cullerada petita de sucre
Sal
Pebre
500 grams de oli d´oliva
Preparació
Deixar les nyores en remull en aigua calenta mínim 1/2 hora, treure la carn i reservar.
Rostir al forn els tomàquets , els caps d´all i les cebes, deixar refredar , pelar els tomàquets i treure les granes, pelar les cebes i els alls,
Posar a la batedora o Thermomix, tots els ingredients ( menys el oli ) i triturar , ara afegir cop a cop el oli sense deixar de batre, ens te que quedar una salsa amb cos, rectificar de sal i pebre si es necessari.
Aquesta salsa esta deliciosa amb calçots, peix, carn, amanides, pasta,.....amb tot....hummmm
* Es pot guardar a la nevera dins de un pot de vidre amb tapa.
Bon profit.
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
2 cebes
2 caps d´alls
6 nyores
200 grams avellanes torrades i picades
200 grams ametlles torrades i picades
2 llesques petites de pa sec remullades amb vi ranci
1 cullerada petita de sucre
Sal
Pebre
500 grams de oli d´oliva
Preparació
Deixar les nyores en remull en aigua calenta mínim 1/2 hora, treure la carn i reservar.
Rostir al forn els tomàquets , els caps d´all i les cebes, deixar refredar , pelar els tomàquets i treure les granes, pelar les cebes i els alls,
Posar a la batedora o Thermomix, tots els ingredients ( menys el oli ) i triturar , ara afegir cop a cop el oli sense deixar de batre, ens te que quedar una salsa amb cos, rectificar de sal i pebre si es necessari.
Aquesta salsa esta deliciosa amb calçots, peix, carn, amanides, pasta,.....amb tot....hummmm
* Es pot guardar a la nevera dins de un pot de vidre amb tapa.
Bon profit.
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
Y que rica es... mmm con calçots, para ensaladas, para todoooooooooooo :)
ResponEliminaquin romesco més bo!! petonets guapa
ResponEliminaHol Judith, guapa tu
ResponEliminaaquesta recepta es un "secret" de un gran XEf,..tot un Luxe que me la donés...i jo la comparteixo..
mil petonets Susanna
Hola Loreto, guapa tu
ResponEliminavarias cosas tengo siempre fijo en la nevera
un bote de salsa de calçots
un bote de salsa brava
un bote de mermelada de pimiento
un bote de queso en aceite y especias
un bote de naranaja confitada
un bote con ajo y perejill picadito en aceite
un bote de pimiento asado en aceite y ajos
( y todo hecho en casa entre Roc i yo, je, je )
por si las moscas, siempre te solucionan una comida , o ajudan a ello je,je
mil petonets Susanna
Esta salsa me gusta, está también muy buena con los pescados! besos
ResponEliminaT'envio un tupper ben gran perquè me l'omplis, jejeje. Per amanides, per peix, patates o per ous bullits queda boníssima.
ResponEliminaPetons.
Un bon amic meu, de Valls, diu que el gran què de la salsa està en posar-hi una galeta Maria ben tinxada.
ResponEliminaLi surt de nassos, això ho puc ben jurar :)
Hola Òscar, guapo tu
ResponEliminaIgual serà per endolçir el gust del vinagre,...jo no ni poso pas de vinagre ,...vaig de vi ranci, de tota manera la cuina es tant màgica que la mateixa recepta té mil maneres de fer-la, veritat ?
petonets Susanna
Jo no n'he fet ai ara ja se com es fa, moltes gracies.
ResponElimina