TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dilluns, 28 de març del 2011

Salsa per calçots .....i per tot



https://enrocalacuina.blogspot.com/2024/01/calcots-cuinats-la-fregidora-daire.html
https://enrocalacuina.blogspot.com/2021/02/calcots-fets-al-forn-bonissims.html
 
Ingredients
2 kg. de tomàquet madur
2 cebes
2 caps d´alls
6 nyores
200 grams avellanes torrades i picades
200 grams ametlles torrades i picades
2 llesques petites de pa sec remullades amb vi ranci
1 cullerada petita de sucre
Sal
Pebre
500 grams de oli d´oliva

Preparació
Deixar  les nyores en remull en aigua calenta  mínim 1/2 hora, treure la carn i reservar.

Rostir al forn els tomàquets , els caps d´all i les cebes, deixar refredar ,  pelar els tomàquets i treure les granes, pelar les cebes i els alls,

Posar a la batedora o Thermomix, tots els ingredients ( menys el oli ) i triturar , ara afegir cop a cop el oli sense deixar de batre, ens te que quedar una salsa amb cos, rectificar de sal i pebre si es necessari.

Aquesta salsa esta deliciosa amb calçots, peix, carn, amanides, pasta,.....amb tot....hummmm

* Es pot guardar a la nevera dins de un pot de vidre amb tapa.

Bon profit.

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

9 comentaris:

  1. Y que rica es... mmm con calçots, para ensaladas, para todoooooooooooo :)

    ResponElimina
  2. quin romesco més bo!! petonets guapa

    ResponElimina
  3. Hol Judith, guapa tu

    aquesta recepta es un "secret" de un gran XEf,..tot un Luxe que me la donés...i jo la comparteixo..

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Hola Loreto, guapa tu

    varias cosas tengo siempre fijo en la nevera

    un bote de salsa de calçots
    un bote de salsa brava
    un bote de mermelada de pimiento
    un bote de queso en aceite y especias
    un bote de naranaja confitada
    un bote con ajo y perejill picadito en aceite
    un bote de pimiento asado en aceite y ajos

    ( y todo hecho en casa entre Roc i yo, je, je )

    por si las moscas, siempre te solucionan una comida , o ajudan a ello je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. Esta salsa me gusta, está también muy buena con los pescados! besos

    ResponElimina
  6. T'envio un tupper ben gran perquè me l'omplis, jejeje. Per amanides, per peix, patates o per ous bullits queda boníssima.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Un bon amic meu, de Valls, diu que el gran què de la salsa està en posar-hi una galeta Maria ben tinxada.

    Li surt de nassos, això ho puc ben jurar :)

    ResponElimina
  8. Hola Òscar, guapo tu

    Igual serà per endolçir el gust del vinagre,...jo no ni poso pas de vinagre ,...vaig de vi ranci, de tota manera la cuina es tant màgica que la mateixa recepta té mil maneres de fer-la, veritat ?

    petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Jo no n'he fet ai ara ja se com es fa, moltes gracies.

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...