Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimecres, 2 de març de 2011

Mill amb verduretes


Propietats del mill té un 11% de proteïnes, una mica més que el blat, l'arròs i el blat de moro.
Un 60% d'hidrats de carboni.
Un 14% de greixos.
Al gra del mill es detecten vitamina B1, B2 i B9 i ha demostrat ser molt ric en magnesi, ferro i fòsfor. 

el mill avantatja al blat en quant al seu contingut en minerals i en magnesi
Al no tenir pràcticament gluten no es pot elaborar pa amb el mill.

 - Notable la seva acció sobre la pell, ungles, esmalt dental
- Ajuda en la funció cardíaca per el magnesi que conté.
- Per als que exerceixen una exhaustiva tasca mental
- En l'embaràs per la seva aportació de ferro.
- Per les anèmies.
- Regenera i enforteix el sistema nerviós.
- És un cereal excel lent per als celíacs per la seva molt baix contingut en gluten.


Ingredients
Mill ( uns 100 grams per persona, )
Aigua ( el doble i una mica més que de mill )
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Verdures al gust ( jo he posat )
Tomàquet, enciam, pastanaga, col, pebrot verd, pebrot vermell, carxofa, blat de moro,  api ...
All i julivert picats

Preparació
Rentar amb cura el mill amb aigua freda, ( dins d´ un colador), posarem una olla al foc amb aigua i sal,  quan comenci a bullir i abocarem el mill, tapar l´olla i deixar coure uns 25/30 minuts a foc moderar t ( no remoure ).

Mentre tallar tota la verdura escollida ben petita i sofregir amb oli , un cop bullit el mill, i escorregut el barrejarem a les verdures i sofregir una mica, rectificar de sal i pebre si es menester , i al darrer minut li posarem una mica d´all i julivert picats.

Servir calent, i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog A http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo qye t´agradi, petonets Susanna

28 comentaris:

  1. Gràcies per l´explicació...desconexia el mill i deu estar deliciós aquest plat.

    ResponElimina
  2. uy, uy, uy, ¡qué plato más bonito y rico! me encantan este tipo de platos, me lo guardo para cuando llegue el invierno. :)

    ResponElimina
  3. ostres no he probat mai el mill aixi,quin gust te???? es bo jejeje molts petonsssss

    ResponElimina
  4. La verdad es que es un cereal que tiene muchas propiedades. La preparación me ha gustado mucho.


    Besitos,

    ResponElimina
  5. No he cuinat mai mill o sigui que ho provaré després de veure tot el que expliques!

    ResponElimina
  6. amb la quantitat de propietats que té hauré de probar-lo. el pla t'ha quedat boníssim

    ResponElimina
  7. Buscaré el mill per tastar-ho, amb verduretes ha de ser molt beneficiós.
    Petons reina.

    ResponElimina
  8. M'encanta el mill, i amb les verduretes ... tota una delícia! PEtonets

    ResponElimina
  9. Nunca he probado el mijo, pero ya sabes, nunca es tarde......
    Un abrazo.

    ResponElimina
  10. Una bona alternativa a l'arròs, la pasta o el cuscus. Ha de quedar un plat molt sa i molt gustós.

    ResponElimina
  11. Un nou producte a incorporar al rebost ... té un aspecte deliciós.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. saps que no l'he menjat mai així? l'hauré de tastar!! petonets

    ResponElimina
  13. Perfecte que ens hagis donat tants detalls!
    Els cereals amb verdures m'encanten. El tastaré!

    ResponElimina
  14. Hola coses de Llàbiro, guapa tu

    es molt bo, te una semblança entre arròs i patates,..ningú sabrà pas que menja...je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Hola Judith, guapa tu

    la veritat es que queda de 10...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  16. Hola ALfons, guapo tu

    la veritat la primera vegada que el vaig probar em va donar una grata sorpresa , està molt bo,....

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. Hola Gemma, guapa tu

    per això m´agradat de compartir la recepta, que molt bo,...i es tan desconegut

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  18. Hola AMparo, guapa tu

    es lo bonito de la cocina, jugar con sabores distintos y SABROSOS

    Mil petonets Susanna

    ResponElimina
  19. Hola la cuina de L´Eri, guapa tu

    a mi m´encanten les " macedonies" de verdures...je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  20. Hola Anna Betulo, guapa tu

    doncs segur que a casa teva els i agradarà,..es molt i molt bo, mira lo "raret" que es el meu fill per menjar,...i li agrada

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  21. Hola Clàudia, guapa tu

    doncs ja saps a provar-ho ,segur que t´agrada
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  22. Hola Visc a la cuina, guapa tu

    val la pena provar-ho, de veritat
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  23. Hola Sunny, guapa tu

    a mi me encantó cuando lo probé, y esto que no las tenia todas, je,je...desde entonces lo cocino en casa

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. Hola Agnés, guapa tu

    doncs te un sabor entre arròs i patates,..

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  25. Hola Sole, guapa tu

    seguro que cuando lo pruebes te gusta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. Hola Cristina, guapa tu

    com he comentat abans la primera vegada que el vaig provar,..no les tenia totes,..i em va meravellar....ja veuràs
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  27. Dios mio despues de muy rico, una presentación de lujo.

    ResponElimina
  28. Hola Trini, guapa tu

    la verdad es que queda muy rico con las verduritas
    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...