Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 3 de març de 2011

Coca de llardons i pinyons ( Típica del Dijous Llarder )





Dijous Gras, o Llarder, també es coneix com el " Dia de la truita ", és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori catalá.

Antigament era molt comú que aquests dies els infants fessin captes d´ous per les cases, per elaborar les truites i les coques.

El refranyer catalá en fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i " Per Dijous Gras, botifarra fins al nas ".


Ingredients per la coca ( amb la thermomix)
200 grams de llet
360 grams de farina de flequer
50 grams de mantega a temperatura ambient
30 grams de llevat fresc
la pell d´una llimona ratllada / i o taronja
1 ou
2 cullerades soperes de sucre
1 pessic de sal
Preparació de la coca
Ratllar la pel de llimona , 1 minut, velocitat 5-7-9

Posar en el vas llet + sal + sucre+mantega ,1 minut, 37 c, velocitat 2

Afegir l ´ou + llevat i barrejar 30 segons , velocitat 2

Desprès posarem la farina i programar 20 segons, velocitat 6, per acabar velocitat espiga, 5 minuts, i ja tenim la massa feta.

Estirar-la sobre una plata de forn que tindrem pintada amb una mica d´oli , tapar-la i deixar reposar en lloc càlid de 40 a 60 minuts.

Mentre encendre el forn a 200 c.

Ingredients que posarem per sobre de la coca
llardons esbocinats
pinyons
sucre remullat amb anís ( ens te que quedar una pasta espessa)
1 ou batut per pintar la coca o llet
Preparació per guarnir-la
Pintar la coca amb ou o llet, estendre per sobre els llardons , els pinyons i petites muntanyes de sucre amb gust d´anís.

Fornejar de 15 a 20 minuts, dependrà del forn.

* També es pot fer a ma .


Feliç Dijous Gras i bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...