Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 10 de març de 2011

Pasta fresca d´ou casolana


com assecar la pasta

Ingredients ( tenir en compte que 100 grams de farina = 1 ou )
500 grams de farina de blat normal ( tamisada)
5 ous
1 cullerada sopera d´oli d´oliva
1 cullerada petita de sal

Preparació a ma

Formar una muntanya amb la farina, fem un forat al mig , com si fos un volcà, i posarem tota la resta d´ingredients, amassar fins que ens quedi una pasta suau, tapar amb un drap i deixar reposar uns 30 minuts.


 Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la  treballem   fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.

Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.

Preparació amb la Thermomix
Primer posarem en el vas els ous + oli + sal , batre 5 segons, velocitat 3, desprès  afegirem la farina, batre 5 segons, velocitat 3, i 5 minuts ,velocitat espiga.

Treure del vas, tapar i deixar reposar uns 30 minuts.

Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la  treballem   fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.


* Si tot el contrari tenim una maquina de fer pasta , fer porcions de pasta d´uns 50 grams, i la passarem per corró , canviar el gruix del corró, fins a 3 o 4 vegades, al gust, ens te que quedar molt prima, al treure de la maquina , enfarinar  les peces perquè no ens quedin enganxades sobre el marbre mentre anem fen les altres, posar el corró de la maquina amb el model que ens interessi de per  tallar-la,   
enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.


Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...