Com assecar la pasta |
Amb aquesta formula mare....podem preparar espaguetis, macarrons - si disposem del aparell adequat- plaques per lasanya, raviolis ....
Ingredients ( tenir en compte que 100 grams de farina = 1 ou )
500 grams de farina de força ( uns 11,7 a 12 % proteïna )
5 ous
1 cullerada sopera d´oli d´oliva
1 cullerada petita de sal
Preparació a ma
Formar una muntanya amb la farina, fem un forat al mig , com si fos un volcà, i posarem tota la resta d´ingredients, amassar fins que ens quedi una pasta suau, tapar amb un drap i deixar reposar uns 30 minuts.
Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la treballem fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.
Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.
Preparació amb la Thermomix
Primer posarem en el vas els ous + oli + sal , batre 5 segons, velocitat 3, desprès afegirem la farina, batre 5 segons, velocitat 3, i 5 minuts ,velocitat espiga.
Treure del vas, tapar i deixar reposar uns 30 minuts.
Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la treballem fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.
500 grams de farina de força ( uns 11,7 a 12 % proteïna )
5 ous
1 cullerada sopera d´oli d´oliva
1 cullerada petita de sal
Preparació a ma
Formar una muntanya amb la farina, fem un forat al mig , com si fos un volcà, i posarem tota la resta d´ingredients, amassar fins que ens quedi una pasta suau, tapar amb un drap i deixar reposar uns 30 minuts.
Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la treballem fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.
Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.
Preparació amb la Thermomix
Primer posarem en el vas els ous + oli + sal , batre 5 segons, velocitat 3, desprès afegirem la farina, batre 5 segons, velocitat 3, i 5 minuts ,velocitat espiga.
Treure del vas, tapar i deixar reposar uns 30 minuts.
Si no tenim maquina per tallar la pasta, fer porcions de pasta d´uns 50 grams , ens ajudarà a treballar-la millor, agafarem un corró de fusta i sobre una superfície enfarinada la treballem fins que ens quedi molt prima, ara la caragolarem ( com el que fa un braç de gitano ) i amb un ganivet que talli fi anirem fen tiretes primes de pasta ( em de tenir en conta que al bullir augmentarà el seu volum ) enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.
* Si tot el contrari tenim una maquina de fer pasta , fer porcions de pasta d´uns 50 grams, i la passarem per corró , canviar el gruix del corró, fins a 3 o 4 vegades, al gust, ens te que quedar molt prima, al treure de la maquina , enfarinar les peces perquè no ens quedin enganxades sobre el marbre mentre anem fen les altres, posar el corró de la maquina amb el model que ens interessi de per tallar-la,
enfarinar-las i penjar-les en una barra per assecar la pasta.
Al cap de 1/2 hora ja les poder bullir amb abundant aigua calent que li haurem posat una mica de sal, durant uns 5 minuts o al gust del comensal.
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
Quina pinta mes bona que te la pasta segur que no hi ha punt de comparació amb la que es compra, m'ho apunto per fer-ne, gracies per la recepta.
ResponEliminanada se compara al sabor de la pasta amasada. besos señora
ResponEliminaHola Marta, guapa tu
ResponEliminano costa res de fer, i menys de menjar, je,je, está molt millor que la mes bona fresca que trovis a la tenda
mil petonets Susanna
Hola tu mejor receta, guapo tu
ResponEliminaes verdad, como hecho en casa nada de nada, además parece muy complicado, y ya ves que es super fácil
mil petonets Susanna
No he hecho nunca, pero me dicen que esto es como con la masa de la pizza, si haces una vez, no vuelves a comprar. Besos
ResponEliminasí que sembla fàcil... a vegades només és trobar la bona recepta i provar! Mersi! :)
ResponEliminaQuina màquina tan xula, encare et caben més aparells a la cuina? Es una gran ajuda per fer la pasta a casa.
ResponEliminaPetons.
Hola Anna Betulo, guapa tu
ResponEliminaje,je, encara ni ha espai, la meva cuina es elastica,.....ja saps que a casa tothom te nom,...aquesta es diu Julia
mil petonets Susanna
Hola Mandarina, guapa tu
ResponEliminala recepta la vaig treure del llibre que va escriure un cuiner italià, fa moltes llunes que el tinc i es una passada,...ja no canvio pas em quedo amb aquests ingredients.....i queda de 10...
mil petonets Susanna
Hola Glòria, guapa tu
ResponEliminade totes les que he provat es la que més m´agrada, també la faig servir per que pizza, te un resultat tant bo, que ja em complico la vida a la recerca d´altres...
mil petonets SUsanna
Hola Carmen, guapa tu
ResponEliminaje,je, pues es verdad, en casa hace siglos que no entra una pizza forastera....
en cuanto a la pasta más de lo mismo, yo antes la comprava fresca ,no sabe igual que la seca...ahora ni esta, cuando hago la separo en bolsas y al congelador,...sale divina
mil petonets Susanna
Ostres nena, en Roc i tu us atreviu amb tot... tenen molt bona pinta.
ResponEliminapetons gastronómics
Hola com gat i gos, guapa tu
ResponEliminaje,je, en Roc controla que o faci be jo,..i desprès un com cuita la pasta, fa la comprovació de qualitat amb un tastet,....i diu ..o que booooo
mil petonets Susanna
Boníssima la pasta fresca, a casa ens encanta.
ResponEliminapetons wapa
Hola Lily, guapa tu
ResponEliminala veritat es que quan probes la fresca de casa, ( dons jo sempre la comprava abans ), es que no te cap punt de comparació )
mil petonets Susanna