TRADUCTOR D ´IDIOMES
Translate
divendres, 21 d’octubre del 2011
Arròs amb gules del Nord
I que son les gules ?
Les gules son una imitació artificial de l´ autentica anguila , la idea va ser creada i patentada en els anys 80 per una empresa espanyola , arrel de que les captures d´anguila viva va començar a flaquejar per accès de pesca, a més de que el seu preu era tant card que només arribava a una minoria de mercat.
La pasta de la gula no es res més que carn de peix blanc, farina de blat ó fècula d´arròs , clara d´ou,....i algun altre ingredient que no sabem....ni expliquen,...li donen la forma....i a vendre....sembla ser que aquesta industria mou molts mil.lions d´euros a l´any, i el més important que dona feina a molta gent.
Ingredients
Arròs
Gambes arrosseres
Sèpia
1 pot de tomàquet sofregit ( jo fet a casa)
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Gules del Nord
Cloïsses
1 raig de vermut blanc sec
Preparació
Si les cloïsses son fresques les posarem en un bol amb aigua salada perquè deixin la sorra que podin portar dins.
Saltejar amb una mica d´oli les gambes , la sèpia tallada petita , les gules i les cloïsses ( jo o faig tot per separat però amb el mateix oli, ) reservar.
En una paella , posarem una mica d´oli , afegirem la salsa de tomàquet i un raig de vermut blanc sec, deixar reduir una mica i ja podem posar- hi l´ arròs , remenar i l´aigua que ja tindrem calenta, condimentar al gust amb sal i pebre , bullir uns 10 minuts , ara i afegim el peix que tenim reservar, uns 5/10 minuts més dependrà del tipus d´arròs....i a gaudir
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Hola Susanna, dicen que "a falta de pan , buenas son tortas", pues eso es a falta de "angulas de Aguinaga", nos quedamos con estas gulas y este arrocito rico-rico
ResponEliminaNena, que cada vegada que entro al teu blog m'engreixo, tot m'agrada.
ResponEliminaPotser es millor no saber tot ho que porten les gules, al menys el seu sabor es molt bo i amb all i caiena estàn de mort, però aquest arròs es per no deixar res al plat.
Petons i bon cap de setmana.
mare meva jo penso com l'Ana jajaja tens tantes coses bones que agafem kilos només de veure les fotos jaja pero ja m'agrada .petons
ResponEliminaMira que se aprende en los blogs. Nunca se me hubiera ocurrido ponerles gulas al arroz.
ResponEliminaPero te copieteo la idea.
Se ve muy rico.
Besets
Lindo arroz fiquei a salivar, pena eu aqui não ter os ingredientes necessàrios para o realizar, por enquanto vou comendo com os olhos.
ResponEliminaParabens pela apresentação.
Bona recepta, un arròs ben diferent!
ResponEliminaBONISISSISIMMMM aquest ARROÇ xata !!!
ResponEliminaI found your blog and I liked it very much!! Fantastic plate!! Best regards from Greece!!
ResponEliminaQue óptimo e delicioso arroz!
ResponEliminaBeijinhos
www.strawberrycandymoreira.blogspot.com
Ainsss qué rico con lo que me gusta el arrocito, te ha quedado un emplatado delicioso.
ResponEliminaSaludos
vaya arrocito, sencillo y riquísimo! tomo nota!
ResponEliminaUn beso muy grande,
Nieves.
Con que las gulas no se pescan, madre de dios que ignorante que soy! pero bueno por aquí no hay... el arroz debe de estar buenísimo! con lo bueno que es el pescado por la costa brava! Petons, Alex
ResponEliminaComo me gustan y con arroz no las he puesto nunca, muy buena idea, un beso
ResponEliminaHola Alex, guapa tu
ResponEliminatu tranquila nena, he puesta mi humilde explicación porqué se que hay muchas personas que no las conocen...verdad que el diseño está muy bien imitado ???..
mil petonets Susanna
Hola Nives, guapa tu
ResponEliminaencantada de que te guste, la verdad es que queda muy rico, ..en casa siempre tengo un par de paquetes de gules en el congelador, te sacan siempre de algún imprevisto
mil petonets Susanna
Quina delícia de plat, te una pinta per llepar-se els dits, aquesta segur que la faig, es excepcional m'encanta l'arros.
ResponEliminaEn casa el arroz nos encanta, y este tiene que estar de rechupete...
ResponEliminaTe tomo prestada la receta y ya te cuento.
Saludos!