Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 21 d’octubre de 2011

Arròs amb gules del Nord
















I que son les gules ?
Les gules son una imitació artificial de l´ autentica anguila ,  la idea va ser creada  i  patentada en els anys 80 per una empresa espanyola , arrel de que les captures d´anguila viva va començar a flaquejar per accès de pesca, a més de que el seu preu era tant card que només arribava a una minoria de mercat.

La pasta de la gula no es res més que carn de peix blanc, farina de blat ó fècula  d´arròs , clara d´ou,....i algun altre ingredient que no sabem....ni expliquen,...li donen la forma....i  a vendre....sembla ser que aquesta industria mou molts mil.lions d´euros a l´any, i el més important que dona feina a molta gent.

Ingredients
Arròs
Gambes arrosseres
Sèpia
1 pot de tomàquet  sofregit ( jo fet a casa)
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Gules del Nord
Cloïsses
1 raig de vermut blanc sec

Preparació
Si les cloïsses son fresques les posarem en un bol amb aigua salada perquè deixin la sorra que podin portar dins.

Saltejar amb una mica d´oli les gambes ,  la sèpia tallada petita , les gules i les cloïsses  ( jo o faig tot per separat però amb el mateix oli, )  reservar.

En una paella , posarem una mica d´oli ,  afegirem la salsa de tomàquet i  un raig de vermut blanc sec, deixar reduir  una mica i ja  podem posar- hi  l´ arròs ,  remenar i l´aigua que ja tindrem calenta, condimentar al gust amb sal i pebre ,  bullir uns 10 minuts ,  ara i afegim el peix que tenim reservar, uns 5/10 minuts més dependrà del tipus d´arròs....i a gaudir

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...