El blat de moro i el blat són els principals cereals utilitzats per a
l'obtenció de midons.
- El mètode d'obtenció de midó de blat de moro és la mòlta humida a partir del gra sencer, mentre que el midó de blat és obtingut a partir de les farines d'aquest cereal.
- En l'actualitat els midons nadius es modifiquen per mètodes físics, químics i enzimàtics per obtenir midons modificats amb l' objectiu d'ampliar la gamma d'aplicacions en l'alimentació.
- La importància del midó en la indústria d'aliments consisteix en què constitueix una excel · lent matèria primera per modificar la textura i consistència dels aliments.
Es ideal a la cuina sobre tot a la hora de fer postres, una mica car de compra,.....i que fàcil es de fer, ( jo el faig a casa i omplo el mateix pot que vaig comprar la primera vegada ) aquest truc es del Sr. Enric, pastisser jubilat.
Sucre normal
Midó
( En una proporció per 100 grams = 95 grams de sucre normal + 5 grams de midó)
Preparació
Barrejar els dos ingredients i triturar fins que ens quedi en pols.
Jo ara faig servir la Thermonix, però abans o feia amb un petit molinet de moldre cafè que només tenia per això.
Guardar en un pot que tanqui be, i a gaudir.
Bon profit
Aquest recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi petonets Susanna
Jo també en faig amb la TMX, però no hi poso el midó. Per quin motiu s'hi posa??
ResponEliminaPetonets guapa
Bo es saber-ho,gracies.A quina velocitat o fas?
ResponEliminaVeig que el secret està en posar una petita quantitat de midó. Gràcies reina per compartir tantes coses.
ResponEliminaPetons.
Hola Marta, guapa tu
ResponEliminaalgúns cops de "turbo", ...dependrà de la quantitat que i posis de sucre en el vas,...això si posa la ma sobre del " cubilet" amb un drap,...ja veuràs quina dolça pols que sortirà..je,je
mil petonets Susanna
Hola Catieu, guapa tu
ResponEliminadoncs, modifica la textura i consistència dels aliments...
la propera vegada que preparis un pastís, si per ejempla posa la recepta....100 grams de sucre...doncs tu i poses uns 60 grams de sucre normal i la resta de sucre pols.....ja em diràs el resultat,..li dona una textura de 10x10...i et durarà el bescuit més temps tou....( si dura es clar...je,je,)
per les magdalenes va fantàstic, els i dona un cos diferent que si només o fas amb sucre normal....fes la proba i em comentes el resultat..segur que t´agradarà
mil petonets de sucre pols, Susanna
Gracies Susanna, m'ho apunto, petonets.
ResponEliminaFantàstic post... Ho provaré
ResponElimina