TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dissabte, 22 d’octubre del 2011

Carxofes ràpides al microones
















La carxofa és la flor de la carxofera, es cultiva en climes temperats, la varietat que més domina en el nostre país es la Blanca de Tudela, molt tendra i apreciada pel seu fruit rodó, carnós i de un agradable sabor.   Espanya junt amb Itàlia , son els principals països productors de carxofes a nivell internacional, gràcies al seu clima Mediterrani

Diuen que la seva fama a la cuina va ser gràcies a la reina florentina Caterina de Mèdici que es va casar amb el Rei Enric II de França, i la va introduir a la refinada cort francesa.

La carxofa es molt baixa en greixos, conté calci i potassi,ideal per controlar la gota, artritis, reuma, el nivell de colesterol, redueix el nivell de sucre a la sang , pel fetge, te molta fibra, entre altres virtuts, ...si es temps de carxofes,  a gaudir-ne, son font de salut...

Ingredients
Carxofes
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Vinagre suau tipus Xerès 

Preparació
Tallarem la cua i les puntes a les carxofes, amb precaució posarem el dit en el centre o ull de la carxofa i sota del raig d´aigua de l´aixeta anirem obrin les seves fulles fins que ens quedi com una flor oberta, les posarem en una safata que podi anar al microones tipus "pirex", deixar la mica d´aigua que els i hagi quedat,  condimentar amb sal,pebre, oli i vinagre , tapar amb film de cuina i coure durant uns 15 minuts ( dependrà de la mida de les carxofes i la potencia del vostre microones ) 

Al servir abocar per sobre amb una cullera una mica del suc que ens quedi a la safata.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna







16 comentaris:

  1. M'encanta llegir les explicacions que ens fas de l'origen. No les he preparat mai al microones. Les properes les couré així. Han de quedar boníssimes!!!
    Petonets guapíssima

    ResponElimina
  2. Molt útil aquesta recepta. Tot i que jo continuaré fent-les al forn.

    Un petonet

    ResponElimina
  3. Sempre les he fet al forn, miraré de fer-les al microones.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Como me gustan,son mi debilidad!!

    Feliz domingo Susana ;))

    ResponElimina
  5. A mi m'encanten, aquesta serà la manera que les faré la pròxima vegada que en fagi, que serà molt aviat.

    ResponElimina
  6. hummm adoro las alcachofas, estoy pensando preparar un risotto de alcachofas y almejas... pero así como tu las has preparado estan sencillamente exquisitas! Un beso!

    ResponElimina
  7. Hola!! Muchas gracias por hacerte seguidora de mi blog. Me quedo también por aquí, tengo mucho que aprender. Un besote!.

    ResponElimina
  8. Hola Susana, con lo buenas que estan las alcachofas, seguro que de esta manera tambien estan la mar de buenas, ya lo mirare de hacer, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  9. Les carxofes poden acompanyar molts plats i com tu les has fet són únicas.

    ResponElimina
  10. Al microones sempre les he fet talladetes, així senceres fan més patxoca!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Buenas tardes Susana, unas alcachofas muy ricas y facilitas estas que nos has preparado. Te han quedado con una presentación de lujo.
    Un saludo Paco

    ResponElimina
  12. Hola Alenjandra, guapa tu

    Bienvenida y celebro que te guste mi cocina

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  13. Menys mal que algu fa servir el microones,per alguna cosa mes que escalfar la llet.
    Una fan del micro.
    Petons

    ResponElimina
  14. Quina bona idea, jo les faig al forn i tarden moltíssim... ho provaré!

    ResponElimina
  15. Bom Dia Susanna

    Suas alcachofras ficaram muito apetitosas...

    Feliz Semana!!!
    1000 Beijokinhas

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...