La carxofa és la flor de la carxofera, es cultiva en climes temperats, la varietat que més domina en el nostre país es la Blanca de Tudela, molt tendra i apreciada pel seu fruit rodó, carnós i de un agradable sabor. Espanya junt amb Itàlia , son els principals països productors de carxofes a nivell internacional, gràcies al seu clima Mediterrani
Diuen que la seva fama a la cuina va ser gràcies a la reina florentina Caterina de Mèdici que es va casar amb el Rei Enric II de França, i la va introduir a la refinada cort francesa.
La carxofa es molt baixa en greixos, conté calci i potassi,ideal per controlar la gota, artritis, reuma, el nivell de colesterol, redueix el nivell de sucre a la sang , pel fetge, te molta fibra, entre altres virtuts, ...si es temps de carxofes, a gaudir-ne, son font de salut...
Ingredients
Carxofes
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Vinagre suau tipus Xerès
Preparació
Tallarem la cua i les puntes a les carxofes, amb precaució posarem el dit en el centre o ull de la carxofa i sota del raig d´aigua de l´aixeta anirem obrin les seves fulles fins que ens quedi com una flor oberta, les posarem en una safata que podi anar al microones tipus "pirex", deixar la mica d´aigua que els i hagi quedat, condimentar amb sal,pebre, oli i vinagre , tapar amb film de cuina i coure durant uns 15 minuts ( dependrà de la mida de les carxofes i la potencia del vostre microones )
Al servir abocar per sobre amb una cullera una mica del suc que ens quedi a la safata.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
M'encanta llegir les explicacions que ens fas de l'origen. No les he preparat mai al microones. Les properes les couré així. Han de quedar boníssimes!!!
ResponEliminaPetonets guapíssima
Molt útil aquesta recepta. Tot i que jo continuaré fent-les al forn.
ResponEliminaUn petonet
The same health
ResponEliminaSempre les he fet al forn, miraré de fer-les al microones.
ResponEliminaPetons.
Como me gustan,son mi debilidad!!
ResponEliminaFeliz domingo Susana ;))
A mi m'encanten, aquesta serà la manera que les faré la pròxima vegada que en fagi, que serà molt aviat.
ResponEliminahummm adoro las alcachofas, estoy pensando preparar un risotto de alcachofas y almejas... pero así como tu las has preparado estan sencillamente exquisitas! Un beso!
ResponEliminaHola!! Muchas gracias por hacerte seguidora de mi blog. Me quedo también por aquí, tengo mucho que aprender. Un besote!.
ResponEliminaHola Susana, con lo buenas que estan las alcachofas, seguro que de esta manera tambien estan la mar de buenas, ya lo mirare de hacer, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Les carxofes poden acompanyar molts plats i com tu les has fet són únicas.
ResponEliminaAl microones sempre les he fet talladetes, així senceres fan més patxoca!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Buenas tardes Susana, unas alcachofas muy ricas y facilitas estas que nos has preparado. Te han quedado con una presentación de lujo.
ResponEliminaUn saludo Paco
Hola Alenjandra, guapa tu
ResponEliminaBienvenida y celebro que te guste mi cocina
mil petonets Susanna
Menys mal que algu fa servir el microones,per alguna cosa mes que escalfar la llet.
ResponEliminaUna fan del micro.
Petons
Quina bona idea, jo les faig al forn i tarden moltíssim... ho provaré!
ResponEliminaBom Dia Susanna
ResponEliminaSuas alcachofras ficaram muito apetitosas...
Feliz Semana!!!
1000 Beijokinhas