Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 22 d’octubre de 2011

Carxofes ràpides al microones
















La carxofa és la flor de la carxofera, es cultiva en climes temperats, la varietat que més domina en el nostre país es la Blanca de Tudela, molt tendra i apreciada pel seu fruit rodó, carnós i de un agradable sabor.   Espanya junt amb Itàlia , son els principals països productors de carxofes a nivell internacional, gràcies al seu clima Mediterrani

Diuen que la seva fama a la cuina va ser gràcies a la reina florentina Caterina de Mèdici que es va casar amb el Rei Enric II de França, i la va introduir a la refinada cort francesa.

La carxofa es molt baixa en greixos, conté calci i potassi,ideal per controlar la gota, artritis, reuma, el nivell de colesterol, redueix el nivell de sucre a la sang , pel fetge, te molta fibra, entre altres virtuts, ...si es temps de carxofes,  a gaudir-ne, son font de salut...

Ingredients
Carxofes
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Vinagre suau tipus Xerès 

Preparació
Tallarem la cua i les puntes a les carxofes, amb precaució posarem el dit en el centre o ull de la carxofa i sota del raig d´aigua de l´aixeta anirem obrin les seves fulles fins que ens quedi com una flor oberta, les posarem en una safata que podi anar al microones tipus "pirex", deixar la mica d´aigua que els i hagi quedat,  condimentar amb sal,pebre, oli i vinagre , tapar amb film de cuina i coure durant uns 15 minuts ( dependrà de la mida de les carxofes i la potencia del vostre microones ) 

Al servir abocar per sobre amb una cullera una mica del suc que ens quedi a la safata.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna







Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...