14 D´OCTUBRE EL 2011, 15 ANYS DEL DIA MUNDIAL DE L´OU
Aquesta es la meva petita aportació en el seu honor
Ingredients
1 litre de llet
6 ous
100 grams de sucre
1 pell de llimona
1 branca de canyella
Melindros
llet extra ( per sucar els melindros )
Preparació
Agafarem la meitat de la llet i la posarem al foc amb la pell de la llimona + sucre + canyella, deixarem que bulli, retirar el foc ,colar-la i afegirem la resta de llet freda i els ous batuts.
En una safata que sigui apta per anar al forn i posarem tot al voltant i en el fons els melindros sucats amb llet extra per hidratar-los , tot seguit em precaució i abocarem el preparat del flam, si els melindros del fons es mouen una mica no passa res.
Fornejar en el forn que ja tindrem escalfat a uns 190 graus, al bany maria, a prop de 50 minuts ( dependrà del forn i del tipus de safata , fer especial atenció )
Deixar refredar i posar a la nevera, doncs fred esta molt més bo,..al moment de servir , si es desitja, es pot espolsar de sucre i cremar-lo.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Aquesta es la meva petita aportació en el seu honor
Ingredients
1 litre de llet
6 ous
100 grams de sucre
1 pell de llimona
1 branca de canyella
Melindros
llet extra ( per sucar els melindros )
Preparació
Agafarem la meitat de la llet i la posarem al foc amb la pell de la llimona + sucre + canyella, deixarem que bulli, retirar el foc ,colar-la i afegirem la resta de llet freda i els ous batuts.
En una safata que sigui apta per anar al forn i posarem tot al voltant i en el fons els melindros sucats amb llet extra per hidratar-los , tot seguit em precaució i abocarem el preparat del flam, si els melindros del fons es mouen una mica no passa res.
Fornejar en el forn que ja tindrem escalfat a uns 190 graus, al bany maria, a prop de 50 minuts ( dependrà del forn i del tipus de safata , fer especial atenció )
Deixar refredar i posar a la nevera, doncs fred esta molt més bo,..al moment de servir , si es desitja, es pot espolsar de sucre i cremar-lo.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
L'altre dia, a la cafeteria on solem berenar vaig veure uns melindros que feien una pinta espectacular i vaig pensar que els compraria per fer un tiramisú, però amb aquesta versió del flam tan original ja m'estàs fent dubtar... M'encanta!
ResponEliminaPetons!
Anna
m'has copiat l'ideaaa!! jo també he fet flan en conmemoracio als ous jejejeje... telepatiaa!
ResponEliminaaquest flam, bé podria ser un puding, no? encara que tu els melindros no els tritures!!!! segur que estava boníssim! Molts petonets guapa
ResponEliminaQué pinta más rica tiene el flan, así con los melindros no lo he probado nunca!!
ResponEliminabesos guapa
Mmm que bo,m'encanta el flam.
ResponEliminaHola Marta, guapa tu
ResponEliminaa mi també, des de petita, recordo que sempre el diumenge la meva mare en preparava, era el meu dia preferit...
mil petonets Susanna
Hola asj, guapa tu
ResponEliminaqueda rico, rico, pena que ahora en este tiempo las gallinas de mi madre no ponen huevos que si nó, no son los mismo que te encuentras en la tienda, tienen un color de azafrán precioso y un sabor que ni te cuento, cuando mamá me dá siempre los reservo para postres
mil petonets Susanna
Hola Judith, guapa tu
ResponEliminaesta molt bo, m´agrada més així que al posar-hi la cullera et troves els melindros sencers,
mil petonets Susanna
aquests flams per mi son els millors,a casa cosetes aixi volen molt ràpid,petons
ResponEliminaHola Clàudia, guapa tu
ResponEliminales dues tenim molt bon gust, je,je, deixo aqui el teu enllaç, per qui vogui anotar la teva recepta tant bona
mil petonets Susanna
http://recetasymas-claudia.blogspot.com/2011/10/flan-al-caramelo.html
Hola Anna, de la Taula...., guapa tu
ResponEliminadoncs mira tot va sortir de que a mi m´agrada molt menjar melindros amb el flam, i un dia vaig pensar ,...i si o posem tot junt ??..que bo
mil petonets Susanna
Wow, se ve un corte divino, no lo he probado nunca, con esos ingredientes me imagino su sabor.
ResponEliminaBesitos
Hola Agnès, guapa tu
ResponEliminaa més pot ser un berenar complet per la mainada, i pels grans també....mi apunto...je, je
mil petonets Susanna
Hola Camilni, guapas todas
ResponEliminaqueda muy rico, además en caso de que tengas unos melindros secos, es una manera estupenda de reciclarlos
mil petonets Susanna
Los flanes me encantan sean de lo que sean y este tiene uan pinta increible. Un besazo.
ResponEliminaHola a tothom
ResponEliminades de Girona ens arriba una altre recepta amb ous
http://viscalacuina.blogspot.com/2011/10/flam-de-iogurt.html
Gràcies M. ANgels per compartir-la,
mil petonets Susanna
Que buen flan, me encanta la idea de poner esos bizcochos tan ricos,
ResponEliminaYo me he decantado con una tortillita, http://e-cocinablog.blogspot.com/2011/10/tortilla-de-calabacin.html, un beso y buen fin de semana
Hola Carmen, guapa tu
ResponEliminaque rica aportación, mira que son socorridas las tortillas , y lo mejor a todos gustan
mil petonets Susanna
AISSS. ELS MELINDROS.... Hem recorden quan era petitona. Quin gust tan bó tenían.
ResponEliminaPero en aquest format teu deuen estar DELICIOSOS!!
BON CAP DE SETMANA NINETA!!
Sense comentaris...quina passada!
ResponEliminaHola Te de Ternura, guapa tu
ResponEliminaque tindran els melindros, hummm
mil petonets Susanna
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminaet puc garantir que está molt bo, je,je
Mil petonets Susanna
Hola Susanna té una pinta fantàstica i mira que són bons fets a casa!
ResponEliminaJa he fet la meva entrada tal com vas demanar:
http://pambolixocolata.blogspot.com/2011/10/niu-de-moniato-amb-ou-dur.html
Hola a peu coix, guapa tu
ResponEliminaara vaig a treure el nas a la teva cuina, segur que esta diví, en ha sobrat una mica perquè o provi ?, o ja he fet tard...
mil petonets Susanna
Hola Familia guapa
ResponEliminauna petita mostra de receptes delicioses que porten ou
http://ysigoenlacocina.blogspot.com/2011/10/roscon-de-chocolate.html
http://recetasymas-claudia.blogspot.com/2011/10/flan-al-caramelo.html
http://viscalacuina.blogspot.com/2011/10/flam-de-iogurt.html
http://e-cocinablog.blogspot.com/2011/10/tortilla-de-calabacin.html
http://catacuina.blogspot.com/2011/10/ous-al-plat.html
http://www.tedeternura.com/2011/10/huevos-en-cocotte-1.html
http://tumbaollasyhambrientos.blogspot.com/2011/10/rollitos-de-tortilla-con-queso-y.html
http://www.recetasyvinos.com/receta/1260425/crema-pastelera/
http://denikatessen.blogspot.com/2011/10/donut-muffins-donettes-nevados.html
http://allotment2kitchen.blogspot.com/2011/10/roasted-butternut-squash-tart.html
http://savalaura.blogspot.com/2011/10/vargabeles.html
http://www.eternosprazeres.com/2011/10/revivendo-prazeres-muffins-de-chocolate.html
http://judithyelisabeth.blogspot.com/2011/10/magdalenas-de-limon-y-semillas-de.html
http://www.dulcesbocados.com/2011/10/pastel-de-calabaza-y-manzana.html
http://www.buttercreambarbie.com/2011/10/mini-white-chocolate-macadamia.html
http://dulcegimena.blogspot.com/2011/10/bizcocho-de-miel-con-crujiente-de.html
http://lalibretaderecetas.blogspot.com/2011/10/tortilla-de-queso-de-cassoleta-y.html
http://rezeditas.blogspot.com/2011/10/tortilla-esponjosa-de-bacalao.html
http://recetasconencanto.blogspot.com/2011/10/albondigas-de-atun-con-salsa-de-cebolla.html
http://entrecolycollechuga.blogspot.com/2011/10/tarta-de-mouse-de-chocolate-negro-y.html
http://pambolixocolata.blogspot.com/2011/10/niu-de-moniato-amb-ou-dur.html
http://santie-athina.blogspot.com/2011/10/layer-cake.html
http://alataula.blogspot.com/2011/10/arnadi.html
http://tascadaelvira.blogspot.com/2011/10/steak-hache-la-hambourgeoise-ou-le.html
http://receitasdavovocristina.blogspot.com/2011/10/talharim-com-atum-ao-molho-branco.html
http://www.recetasyvinos.com/receta/1260425/crema-pastelera/
http://thespanishfood.blogspot.com/2011/10/tarta-de-chocolate-al-aroma-de.html
http://denikatessen.blogspot.com/2011/10/donut-muffins-donettes-nevados.html
http://gattoghiotto.blogspot.com/2011/10/schiscetta-party.html
http://acomerqueyaeshora.blogspot.com/2011/10/couland-de-chocolate-monty.html
petonets Susanna
particularmente este es un postre que me gusta mucho, mucho.
ResponEliminaUn flam d'allò més original, me l'apunto!
ResponEliminaDoncs no en tenia ni idea que hi havia un dia mundial de l'ou. La teva recepta deliciosa, m'encanten el melidros. Sempre em recorden quan era petita i la meva mare ens preparava un esmorzar sopresa amb xocolata desfeta amb melindros, ah!! i nata.....
ResponEliminaPetonets guapa
Hola Catieu, guapa tu
ResponEliminadons quin esmorzar més bo, i fet en tant d´amor,...i que bona la xocolate amb melindros , i si a sobre li poses nata....es com estar en el cel
mil petonets Susanna
Hola Visc a la cuina, guapa tu
ResponEliminadoncs el teu també te molt bona pinta, i está anotat per fer-lo
mil petonets Susanna
Hola Sole, guapa tu
ResponEliminaa mi tambien, desde niña uno de mis postres preferidos,...
por cierto como te encuentras ?...y como está la princesa ?
mil petonets ( para las dos), SUsanna
Hola Susanna, delicioso tu flan y original. No sé que me pasa con tu blog que siempre tardo muchísimo hasta poder comentar, en otras ocasiones tengo que cerrar por imposible.
ResponEliminaUn besito
Hola Susana, guapa tu
ResponEliminaa mi hay veces que tambien me pasa, será como de las lineas ?...no tengo ni edea
mil petonets Susanna
He descobert massa tard que era el dia de l'ou, però que consti que hem sopat ous, em serveix d'excusa? Jejeje.
ResponEliminaQuines bones idees tens sempre, juntar el flam amb els melindros.
Petons reina.
Hola Anna betulo, guapa tu
ResponEliminaje,je, doncs a casa també em sopat ous, amb una recepta que queda de 10x10, demà si tinc temps la posaré, es ràpida, lleugera, ...hum....
mil petonets Susanna
Hola Sussana, he cumplert, fent una truita, demá probaré aquest flam.
ResponElimina