La massa filo -o- brick, està forma pel moltes fines lamines de pasta, que en coure queda molt cruixent, i es utilitzada per fer farcida.
Es necessari hidratar la massa amb algún tipus de greix..... oli d´oliva, de gira-sol, mantega..., també es important que si estàs molta estona sense utilitzar-la, sigui coberta, en cas contrari ens quedará seca i trencadissa.
Ingredients
Massa filo
Botifarra crua
All i julivert picats
Vi blanc de cuina
Oli d´oliva
Preparació
Escalfar el forn a 180 graus.
Passarem la botifarra esmicolada per la paella amb unes gotes d´oli perqué agafi color, regar amb vi blanc i deixar reduir, al final barrejar amb una mica all i julivert picats.
Pintarem les fulles de massa filo, d´una en una amb un pinzell de silicona i el greix escollit, a casa agrada molt amb una mica d´oli d´oliva suau, les anirem posant unes sobre les altres, fins acabar amb totes les que necessitem fer servir.
Tallar la pasta filo a rectangles, en te prou amb 3 -o- 4 fulles , sinó ens quedarán massa gruixuts ....formarem el farcellet posan dins una mica de botifarra, farem rodolar la peça i tancarem les puntes com si fos un caramel ( si es necessari mullar amb unes gotes d´aigua )
Els disposem en una safata de forn.
Fornejar uns 10/15 minuts, dependrà del forn i la mida.
Tot seguit o passarem al plat de servir.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
sfiziose queste caramelle!
ResponEliminaSusanna gràcies per agregar-te a els meus seguidors, jo fa temps que et coneixía, aquets caramels em fan molta gràcia i deuen d'estar de luxe.
ResponEliminaMuxutxuak/Besitos/Petonets
Caray, quina recepta mes curiosa !!!!
ResponEliminaBoníssima, amb el teu permís me la guardo.
Petons
Marga
OLA FEDERICA
ResponEliminaGrazie per la visita My BLOG e ha celebrato ti piace il mio DOLCI
PETONETS SUSANNA
HOLA MARGA, GUAPA TU
ResponEliminaEL TENS TOT EL MEU PERMÍS ES CLAR,...JE,JE I GRÀCIES,
PER CERT VOLS AQUESTA RECEPTA EN DOLÇ ?,
DONCS, NOMÉS TENS QUE CANVIAR LA BOTIFFARA PER .....FORMATGE FRESC I CODONY...I ESTÀ DE PEL-LICULA...PETONETS SUSANNA
Susana no paras jajaja. Si no me da tiempo a comentarte tantas recetas jajaja. Esta muy original y el tiramisu se ve deliciosa. Un besazo.
ResponEliminaHOLA NATI, GUAPA TU
ResponEliminaESTA ES MI COCINA DIARIA, EN CASA NUNCA SABEN QUE COMERÁN HASTA QUE LLEGAN...JE,JE, SIEMPRE ES UNA SORPRESA, SORPRESA,....CELEBRO QUE TE GUSTEN MIS RECETAS, CON PASTA FILO SE PUEDE HACER DE TODO POR ESTO SE LLAMA FILO....DE FILÓN...
Y EL TIRAMUSÚ SIN HUEVO ESTÁ MUY RICO, NO ME GUSTA DEMASIADO TRABAJAR CON HUEVO CRUDO
MIL PETONTES SUSANNA
HOLA ROSA, GUAPA TU
ResponEliminaENCANTADA DE QUE T´AGRADIN LES MEVES RECEPTES, AQUI ESTÀN PER SI VOLS PROVAR-LES
I FINS AVIAT
Muxutxuak/Besitos/Petonets SUSANNA
Holaaa, que gusto comerse un caramelo de estos. Has tenido una idea magnífica!!
ResponEliminaUn besoooo
HOLA MARISA, GUAPA TU
ResponEliminaSOLO TE DIGO QUE ESTAN RIQUISIMOS..UNOS CARAMELS I UNA ENSALADITA Y YA TIENES UNA CENA RAPIDITA Y DELICIOSA
PETONETS SUSANNA
QUE RICOS Y DIVERTIDOS UN BESAZO WAPAA
ResponEliminahola susanna...jo els vaig fer per nadal...i estaben bonisims..t'han quedat molt macus.
ResponEliminauna abraçada
Deliciosos, crujientes y con un sabor estupendo, que ya me estoy imaginando.
ResponEliminaFabuloso ese aperitivo.
Un beso.
HOLA ANGELS, GUAPA TU
ResponEliminaSON FACILS I ESTÀN MOLT BONS, AMB LA FILO POTS FER MIL RECEPTES, JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA EMPAR, GUAPA TU
ResponEliminaPUES SI NENA, ENTRE LA FILO, LAS EMPANADILLAS Y LA PASTA DE HOJALDRE, ...= MIL RECETAS Ó M´S...DISTINTAS...QUE BIEN QUE VAN VERDAD ?
PETONETS SUSANNA
que ricas, que crujientitas tienen que estar estas butifarras, besos
ResponEliminaSusanna, que original, quines bones idees tens i en dones, t' ha quedat molt curiós.
ResponEliminaPetons guapa.
Uns caramels d`allò mes deliciosos
ResponEliminaPetons
HOla Susanna!! es la primera vegada que entro al teu blog, i està força conseguit!!
ResponEliminaAH per cert aquests caramels de buti tenen una pinta!! recepta fàcil com a mi m´agrada!!
petonets!! jo tmb visc al maresme (Cabrils)
Hola Susanna!! es la primera vegada que entro al teu blog!! i tens receptes molt interesant!! sobretot els caramels de buti!!recepta fàcil com a mi m´agrada!!
ResponEliminaJo tmb visc pel maresme, a Cabrils!!!
petons, continuo indagant pel teu blog!!
Qué buena idea Susana!
ResponEliminaA parte de rico.
Besotes.
Hi Susanna, thanks for visiting my blog. These look so cute, I'm assuming they're like sausage rolls? I'm not sure if I founnd the correct translation for botifarra.
ResponEliminaBueno, que original Susanna, y que ricos tienen que estar, empiezas a comer y no paras, para quedar bien delante de los invitados está genial.
ResponEliminaBesos y buen finde.
Hola Susana, una receta muy original y bonita, y seguro que esta muy buena, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Quina cucada de bombons!! Me l'apunto per sopars amb els amics, ideal per portar a casa d'algu o picar abans de dinar!! Molt bona idea!!
ResponEliminaPetonets
Hola Susanna!!! Quins caramelets més bons!!! I que originals!!!!
ResponEliminaPerdona el retràs en contestar-te però estic molt liada alb les obres i gairebé no em conecto. Ni cuino!!!
Petonets i encantada de conèixe´t!!!
HOLA TITANIII, GUAPA TU
ResponEliminaGRÀCIES PER VISITAR LA MEVA CUINA, I DE QUE ´AGRADIN ELS MEUS CARAMELS TANT BOOONS, ...VEURAS COM LA TEVA ET QUEDARÁ TAN MACA, TAN MACA, QUE VOLDRÁS HASTA QUEDAR-TI A DORMIR...JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA MARIA, GUAPA TU
ResponEliminaDONCS SI SON IDEALS PER QUALSEVOL MOMENT, I ELS POTS FARCIR DELS QUE VOLGIS O TINGIS PER LA NEVERA, JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA JOAN, GUAPA TU
ResponEliminaQUE TAL ?,..SABES ?, ME TENIAS PREOCUPADA, PUES HACE ALGUNOS DIAS QUE NO NOS VEMOS POR AQUI,...ESPERO QUE ESTÉS BIEN, Y SIN HISTORIAS RARAS,..PETONETS SUSANNA
HOLA MARITA, GUAPA TU
ResponEliminaCELEBRO QUE TE GUSTEN, ESTÁN DELICIOSOS,... MIRA TU DEJAS UNA BANDEJA EN LA MESA, VÁS HASTA LA COCINA, REGRESAS, Y YA SOLO QUEDARÁ UNO...QUE DICEN PARA QUEDAR BIEN QUE SE HAN ACORDADO DE TI...JE,JE, TE LO DIGO CON TODA LA EXPERIENCIA..
PETONETS SUSANNA
HELLO SHAZ
ResponEliminaTHANK YOU FOR VISIT, sausage BUTIFARRA BUT IS MORE LIKE THE AVERAGE, BUT IT IS THE SAME ...
I love your blog
SOON TO SUSANNA
HOLA ANA, GUAPA TU
ResponEliminaENCANTADA DE TENIR-TE AQUI, ..I NENA TRANQUILA QUE TOTES LES MEVES RECEPTES SON FACÍLS, JE,JE, TENS UN BEBÉ MOLT MACO
PETONETS SUSANNA
HOLA AMANDA , GUAPA TU
ResponEliminaFACIL, RICO, VISTOSO, BARATO,...Y PUEDES CAMBIAR EL RELLANO SIEMPE QUE GUSTES...
PETONETS SUSANNA
HOLA SION, GUAPA TU
ResponEliminaBONICS I DELICIOSOS, SON DE VICI
PETONETS SUSANNA
HOLA ANNA, GUAPA TU
ResponEliminaGRÀCIES PEL TEU COMENTARI, T´ESTIMO,...PER AIXÒ M´AGRADA TENIR AQUEST BLOG, PER UN COSTAT ES MACO EL COMPARTIR IDEIES, RECEPTES,...I PEL ALTRE DE CONEIXER A UNA BONA COLLA DE GEN FANTASTICA,...COM TU PER EJEMPLE...
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA INMA, GUAPA TU
ResponEliminaSABES ?, TAMBIEN ESTÁN DELICIOSAS CON CHISTORA
PETONETS SUSANNA
HOLA CRISTINA, GUAPA TU
ResponEliminaCELEBRO QUE TE GUSTE LA RECETA, LA VERDAD ES QUE CUANDO LOS PONES EN LA MESA, DESAPARECEN RAPIDO,..
PARA UN APERITIVO DE COÑA, YO A VECES LOS HAGO PARA CENAR, ACOMPAÑADOS DE UNA ENSALADITA VERDE
PETONETS SUSANNA
HOLA Donibaneko , GUAPA TU
ResponEliminaGRÀCIES PER LES TEVES PARAULES, ESTIG CONTENTA DE QUE T´AGRADIN LES MEVES RECEPTES...
LA PASTA FILO ABANS LA COMPRAVA EN EL CORTE INGLES, QUAN ANAVA A BARCELONA ME EMPORTAVA TOTA LA QUE PROVABA , I LA CONGELO ,NO LI PASA RES,....ARE PERÒ EN PROVO EN EL CARREFOUR..NO ES LA MATEIXA QUALITAT, PERÒ...
PETONETS SUSANNA