Es un plat tradicional de L´Orient Mitjà i dels Balcans, la versión més coneguda es la grega, es un pastís formàt per capes de carn picada normalment de xai, llesques d´albergínia i sofregit de tomàquet, també si posa de vegades patates a rodanxes, cobert d´una salsa blanca tipus bexamel, formatge ratllat i enfornat,
* Aquesta es la meva versió, més lleugera ja que l´original tant l´albergínia com la patata va fregida.
Ingredients
Carn picada de xai ( també pot ser de vedella, porc,...)Un vas de vi blanc o conyac
Oli d´oliva
Ceba
Tomàquet
Sal
Pebre
Patates
Albergínia
Farina
Formatge ratllat
Salsa blanca tipus Beixamel
Preparació
Tallar les albergínies a làmines o a rodanxes aixó al gust, les posarem una estona en un bol amb aigua i una cullerada de farina, deixeran anar el suc i ens quedaran blanques.
Mentre bullir unes patates amb pell, si son de la mateixa mida millor, un cop toves deixar refredar una mica, pelar i reservar.
Sofregir la carn condimentada amb sal, pebre i la ceba tallada petita, quan ja començi a quedar daurada li afegim el tomàquet triturat i el vas de vi, deixem reduir.
Amb la planxa molt calenta i farem les albergínies regades amb un fil d´oli d´oliva i les reservem.
Ara només ens falta de muntar el pastís, agafar una platera fonda i li posarem una capa de patates tallades a rodanxes, una capa de carn, una capa de albergínies, una capa de carn, i aixì tantes capes com vingui de gust, per acabar amb una cobertura de salsa beixamel i espolsat de formatge ratllat, gratinar una estona, i a taula.
* No es necessari de posar pas tipus de greix a la platera, doncs amb el suc que desprèn la carn ja es suficient.
Bon profit / αδράξουν
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Com m´agradaria tastar i fer aquest plat.... les alberginies m´encanten... he llegit i crec que es fàcil... m´animaré!!! petons,
ResponEliminaAquest plat m'encanta i t'ha quedat de cine, m'emporto el platet.
ResponEliminaMuxuak
Me encanta la musaka y esta versión tuya mucho mas, besitos
ResponEliminaSi que la teva versió sembla mes lleugera, però igual o mes bona que la original, petons.
ResponEliminaSóc una enamorada d´aquest plat. Si no existís se l´haurien d´inventar.
ResponEliminaMmmmmm es un plat boníssim, m'agrada molt!
ResponEliminaUna abraçada
Una recepta suculenta!
ResponEliminaSusanna, després de la meravellosa DIADA, ¡¡¡com ve de gust un plat tan ben cuinat.
ResponEliminaExquisita receta. Besos
ResponEliminaSusanna, que pínta más buena...!con un buen trozo de pán , me apañaba yo la ración jijii
ResponEliminaPetonets.
Cada casa té la seva recepta de musaca particular, oi? Jo la faig una mica diferent, però totes són igual de bones.
ResponEliminanyam nyam nyaaam!! allà on hi ha albergínies i formatge, està la Roser!!jeje petons
ResponEliminaSusanna, vaig treballar durant un temps en un restaurant grec... i si en fèiem, de moussaka!!! M'encanta, les textures d'albergínia, amb la patata, i el sofregit, i la carn... bbrrrr! Ja ho veus, ja m'hi trobo! Molt guai, el detall del 'bon profit' en grec! Petons
ResponEliminaSempre m'ha agradat la moussaka, començant per el nom que em resulta molt simpatic :)
ResponEliminaÉs que on hi hagi albergínia....mmmmmm
ResponEliminaSusanna, em sembla excel·lent no fregir ni les albergínies ni, en aquest cas, les patates. El resultat és un plat igualment saborós i menys greixós.
ResponEliminaJa no te'n deu quedar, oi?
Petons.
Un plato bien rico....y completo
ResponEliminaBesos
Una manera de ahorrar grasa, que con el veranito ya nos hemos cargado de nuevo, jeje...Muy buena esta mousaka. Besos
ResponElimina