Cuina Catalana, és una coca salada feta de massa de pa, pot ser rodona o allargada i oberta, que porta hortalisses escalivades damunt, depenent de la zona els ingredients canvien, a l´interior és habitual ficar.hi bolet, verdures, fins i tot embotit, més a la costa, bacallà, sardines, aquestes coques no tenen receptes fixes, tot al contrari, es cuinen amb els ingredients que es tenen a má en aquell moment, pel que sempre poden ser diferentes.
Ingredients per la massa
200 grams
d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força
Preparació
de la massa amb la Thermomix
(
també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en
el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.
Afegir el
llevat fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada
6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.
Estirar
sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli
serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar
reposar una hora en lloc càlid.
Ingredients
per farcit
Tomàquet
fregit
Oli
d´oliva
Ceba escalivada
Pebrot
vermell tallat a tires ( que ja tindrem escalivat )
Sardines ( que ponen ser en llauna )
Olives negres
Sal
Pebre
*
* * * *
Quan
la massa ja estigui a punt , cobrirem la base amb el
tomàquet fregit i la resta d´ingredients.
Pre-escalfar
el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)
Bon
profit
Aquesta recepta pertany al Blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi tant, com a mi compartir-la amb tu , Petonets SUSANNA
Aquesta recepta pertany al Blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi tant, com a mi compartir-la amb tu , Petonets SUSANNA
Que bona es aquesta coca Susanna, es la nostra pizza.
ResponEliminaPetons.
HOLA GUAPA TU, BON DIA
ResponEliminaDONCS SI ESTÀ DELICIOSA, I A MÉS SERVEIX PER FER NETEGA DE LA NEVERA.
AIXÓ ESTÀ MOLT BÉ, ES PECAT TIRAR EL MENJAR, QUE DÉU ENS DONA.
EN EL FONS..A SABER QUI VÁ "INVENTAR" LA PIZZA ???
PETONTES SUSANNA
hola bon dia , acabo de descubrite y queria darte las gracias por pasar por pekin un besito guapa
ResponEliminaHOLA ANGELES GUAPA TU,
ResponEliminaGRACÍAS A TI TAMBIEN POR VISITAR MI COCINA
ESTAREMOS EN CONTACTO SEGURO
PETONETS SUSANNA
Buscando la coca de recapte he descubierto tu blog, voy a ver bien los ingredientes que creo que los tengo todos y te la copio, yo no tengo thermomix pero si panificadora, tu crees que podría amasar y levar en la panificadora y una vez levada ponerla en la bandeja del horno?
ResponEliminaGracias.
No se que ha pasado que he escrito un comentario y lo perdí, te decía que he llegado a tu blog buscando la coca y creo que me voy a dar un paseo por aquí, yo no tengo thermomix pero si panificadora y tengo una duda que igual es una tontería, ¿crees que puedo amasar y levar en la panificadora y una vez levada extender en la bandeja? ¿solo leva una vez verdad?, gracias.
ResponElimina