LA IUCA O MANDIOCA N ´ES EL TUBÈRCUL D ´UN ARBUST CULTIVAT ALS PAÏSOS TROPICALS, D´ÀFRICA, ÀSIA I AMÈRICA, I ALIMENT BÀSIC, PER A MÉS DE 500 MILIONS DE PERSONES AL MON , SEGÓNS INFORMACIÓ QUE HE BUSCAT.
EN EL BRASIL EL CUINEN AIXÍ:
S´HA DE PELAR LA IUCA, TALLAR-LA EN ALGUNS TROSSOS I BULLIR-LOS EN AIGUA AMB SAL, A LA MEITAT DE LA COCCIÓ I AFAGEIXEN AIGUA FREDA I CONTINUEN LA BULLIDA FINS QUE QUEDEN TOUS , ES DEIXEN REFREDAR, ES TALLEN EN BARRETES( COM LES PATATES PER FREGIR ).
S´HAN DE FREGIR AMB OLI DE GIRA-SOL FINS QUE QUEDIN ROSSES, I DESPRÉS SALAR.
A MI PERÒ M´AGRADA MÉS AL MEU ESTÍL
**************************************************************************************
DISSABTE, SEMBLA QU´EL COS CANVIA, DEMANA UNA MIQUETA DE RELAX...DONCS BÉ FEREM UN APERITIU....DE IUCA O MANDIOCA AL ESTÍL SUSANNA
INGREDIENTS
UNA PEÇA DE IUCA
OLI DE GIRA-SOL
FLOR DE SAL
PELAR LA IUCA, I TALLAR-LA A RODANXES MOLT FINES, TE UNA CARN MOLT FORTA, JO FAIG SERVIR LA MEVA MAQUINA DE TALLAR EMBOTITS, EN CAS DE NO TENIR-NE, DONCS AMB UN GANIVET FEN MOLTA ATENCIÓ AL DITS, I LA POSAREM DINS D´UN RECIPIENT AMB AIGUA DURANT UNS 10 MINUTS, CANVIAR L ´AIGUA I DEIXAR UNS 10 MINUTS MÉS.
MENTRE ESCALFAR L ´OLI DE GIRA-SOL
ESCORRER LA IUCA SOBRE UN DRAP DE CUINA QUE QUEDI BEN SECA I FREGIT FINS QUE QUEDI DAURADA, POSAR SOBRE UNA REXETA PER TREURE EL POC OLI QUE TINGUI, DONCS NO QUEDEN GENS GREIXOSES.
POSAR EN UN PLAT, I SALAR AL GUST ( JO FAIG SERVIR FLOR DE SAL) PERÒ L´ALTRE TAMBÉ SERVEIX,...I ESTÀN DE BONESSS, NYAM NYAM... AIXÓ I UNA BONA BIRRA FRESQUETA..
BON PROFIT...
Ummmmmm... pues tiene buena pinta!!!! A mí también me abriría el apetito... y eso es muyyyyyyy malo, que siempre lo tengo bien abierto, me cachis!
ResponEliminaUn besote
HOLA LAURA, GUAPA TU
ResponEliminaPUES NENA ESTAMOS IGUAL, YO TAMPOCO TENGO PROBLEMAS, TODO ESTÁ TAN RICO....HUMMMMM
PETONETS SUSANNA
SUSANA AQUI A MANDIOCA É UM PRATO MUITO SABOROSO ACOMPANHA MUITO BEM CHURRASCO!
ResponEliminaHola Susanna!!!
ResponEliminaMolt original!!! No la he menjat mai la iuca... igual un dia d'aquests m'animo i ho faig!!!
Petonets
Ana
OI AMIGA ELIANA, GUAPA TU
ResponEliminaE MUITO SABOROSO UNO BEM CHURRASCO, JO EN BRASIL 2 VEGADES,BONA GENTE
1000 BEIJO SUSANNA
HOLA ANA, CARINYO
ResponEliminaESTIC CONTENTA DE VEURET PER AQUI, MÉS RELAXADA ? ESPERO I DESITJO QUE SIGUI AIXI, I QUE ENS PREPARIS QUELCOM DE NYAM NYAM,....LES TEVES FANS T´ESPEREM
DONCS, SI NENA, LA IUCA ESTÀ GENIAL, COM LA PREPARO JO, ES CLAR , CRUIXENT, PER FER EL "VERMÚT " PER ACOMPANYAR UN PLAT, COM DIU LA ELIANA, UN BON XURRASCO,PERÒ ES CLAR, LA CARN DE BRASIL ES MOLT MILLOR QUE LA QUE MALAURADAMENT TENIM ARE NOSALTRES AQUI,..ALLÁ PER COMENÇAR, EL BESTIAR CORRE PELS PRATS..AQUI YA O VEUS...( QUAN PENSO AMB LO BONA QU ´ESTAVA TOTA LA CARN ALLÀ, M´ENTRA GANA )
EN FRANCESC I JO, EM ESTAT 2 VEGADES A BRASIL, I AMB GANES DE TORNAR ALGÚN DIA SI DÈU VOL, UN PAIS PRECIÒS, I BONA GENT....
DE LA MANERA QUE ALLÀ PREPAREN LA IUCA NO ME AGRADA TANT ,DONCS QUEDA TOVA..I ESTÀ MILLOR QUE FAÇI CRIC CRIC....HUMMMMMMM
PETONETS , I TORNA AVIAT SUSANNA