Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 27 de febrer de 2010

PER OBRIR L ´APETIT...IUCA CRUIXETA



























LA IUCA O MANDIOCA N ´ES EL TUBÈRCUL D ´UN ARBUST CULTIVAT ALS PAÏSOS TROPICALS, D´ÀFRICA, ÀSIA I AMÈRICA, I ALIMENT BÀSIC, PER A MÉS DE 500 MILIONS DE PERSONES AL MON , SEGÓNS INFORMACIÓ QUE HE BUSCAT.

EN EL BRASIL EL CUINEN AIXÍ:

S´HA DE PELAR LA IUCA, TALLAR-LA EN ALGUNS TROSSOS I BULLIR-LOS EN AIGUA AMB SAL, A LA MEITAT DE LA COCCIÓ I AFAGEIXEN AIGUA FREDA I CONTINUEN LA BULLIDA FINS QUE QUEDEN TOUS , ES DEIXEN REFREDAR, ES TALLEN EN BARRETES( COM LES PATATES PER FREGIR ).

S´HAN DE FREGIR AMB OLI DE GIRA-SOL FINS QUE QUEDIN ROSSES, I DESPRÉS SALAR.

A MI PERÒ M´AGRADA MÉS AL MEU ESTÍL
**************************************************************************************

DISSABTE, SEMBLA QU´EL COS CANVIA, DEMANA UNA MIQUETA DE RELAX...DONCS BÉ FEREM UN APERITIU....DE IUCA O MANDIOCA AL ESTÍL SUSANNA

INGREDIENTS
UNA PEÇA DE IUCA
OLI DE GIRA-SOL
FLOR DE SAL

PELAR LA IUCA, I TALLAR-LA A RODANXES MOLT FINES, TE UNA CARN MOLT FORTA, JO FAIG SERVIR LA MEVA MAQUINA DE TALLAR EMBOTITS, EN CAS DE NO TENIR-NE, DONCS AMB UN GANIVET FEN MOLTA ATENCIÓ AL DITS, I LA POSAREM DINS D´UN RECIPIENT AMB AIGUA DURANT UNS 10 MINUTS, CANVIAR L ´AIGUA I DEIXAR UNS 10 MINUTS MÉS.

MENTRE ESCALFAR L ´OLI DE GIRA-SOL

ESCORRER LA IUCA SOBRE UN DRAP DE CUINA QUE QUEDI BEN SECA I FREGIT FINS QUE QUEDI DAURADA, POSAR SOBRE UNA REXETA PER TREURE EL POC OLI QUE TINGUI, DONCS NO QUEDEN GENS GREIXOSES.

POSAR EN UN PLAT, I SALAR AL GUST ( JO FAIG SERVIR FLOR DE SAL) PERÒ L´ALTRE TAMBÉ SERVEIX,...I ESTÀN DE BONESSS, NYAM NYAM... AIXÓ I UNA BONA BIRRA FRESQUETA..

BON PROFIT...





6 comentaris:

  1. Ummmmmm... pues tiene buena pinta!!!! A mí también me abriría el apetito... y eso es muyyyyyyy malo, que siempre lo tengo bien abierto, me cachis!
    Un besote

    ResponElimina
  2. HOLA LAURA, GUAPA TU

    PUES NENA ESTAMOS IGUAL, YO TAMPOCO TENGO PROBLEMAS, TODO ESTÁ TAN RICO....HUMMMMM

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  3. SUSANA AQUI A MANDIOCA É UM PRATO MUITO SABOROSO ACOMPANHA MUITO BEM CHURRASCO!

    ResponElimina
  4. Hola Susanna!!!
    Molt original!!! No la he menjat mai la iuca... igual un dia d'aquests m'animo i ho faig!!!

    Petonets
    Ana

    ResponElimina
  5. OI AMIGA ELIANA, GUAPA TU
    E MUITO SABOROSO UNO BEM CHURRASCO, JO EN BRASIL 2 VEGADES,BONA GENTE

    1000 BEIJO SUSANNA

    ResponElimina
  6. HOLA ANA, CARINYO

    ESTIC CONTENTA DE VEURET PER AQUI, MÉS RELAXADA ? ESPERO I DESITJO QUE SIGUI AIXI, I QUE ENS PREPARIS QUELCOM DE NYAM NYAM,....LES TEVES FANS T´ESPEREM

    DONCS, SI NENA, LA IUCA ESTÀ GENIAL, COM LA PREPARO JO, ES CLAR , CRUIXENT, PER FER EL "VERMÚT " PER ACOMPANYAR UN PLAT, COM DIU LA ELIANA, UN BON XURRASCO,PERÒ ES CLAR, LA CARN DE BRASIL ES MOLT MILLOR QUE LA QUE MALAURADAMENT TENIM ARE NOSALTRES AQUI,..ALLÁ PER COMENÇAR, EL BESTIAR CORRE PELS PRATS..AQUI YA O VEUS...( QUAN PENSO AMB LO BONA QU ´ESTAVA TOTA LA CARN ALLÀ, M´ENTRA GANA )

    EN FRANCESC I JO, EM ESTAT 2 VEGADES A BRASIL, I AMB GANES DE TORNAR ALGÚN DIA SI DÈU VOL, UN PAIS PRECIÒS, I BONA GENT....

    DE LA MANERA QUE ALLÀ PREPAREN LA IUCA NO ME AGRADA TANT ,DONCS QUEDA TOVA..I ESTÀ MILLOR QUE FAÇI CRIC CRIC....HUMMMMMMM

    PETONETS , I TORNA AVIAT SUSANNA

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...