Ingredients
surten 50 peçes de 20 grams de massa c/u500 grams de farina de força tamisada
200 grams de Massa mare
25 grams de llevat fresc
75 grams de greix de porc
75 grams de sucre
25 grams de mantega
3 ous
Un pessic de sal
Més
Una mica de greix de porc desfet per pinatr les cargoles o ensaimades
Sucre en pols per decorar
Posar en el got el greix, mantega, m.mare, llevat de flequet 3 M., 37. V.5
Estirar cada porció amb un corró de fusta lleugerament enfarinat, han de quedar quasi transparts ( Si es trenca una mica no importa.)
( Sense temperatura )
Afegir el sucre, ous, i batre 40 S., V.5. ,
desprès la sal i la farina V. ESPIGA , 5 M
Retirar del got, formar una bola i reposar 1 hora en lloc càlid i tapada, desprès tornar a amassar a mà i dividir en porcions de 20 grams.
Afegir el sucre, ous, i batre 40 S., V.5. ,
desprès la sal i la farina V. ESPIGA , 5 M
Retirar del got, formar una bola i reposar 1 hora en lloc càlid i tapada, desprès tornar a amassar a mà i dividir en porcions de 20 grams.
Estirar cada porció amb un corró de fusta lleugerament enfarinat, han de quedar quasi transparts ( Si es trenca una mica no importa.)
Doblegarles per la meitat i tornar a passar el corró fins que quedin molt fines altre cop, després enrotllar com una "cigarret" i donar forma d´espiral a la massa.
Col.locar sobre una placa de forn, que tindrem preparada amb paper vegetal i deixar entre elles una petita separació, doncs creixaran...pintar amb greix desfet.
Deixar reposar 1 hora, tapades i en lloc càlid
Quan les posem al forn, deixar en el interior un recipient amb aigua.
Col.locar sobre una placa de forn, que tindrem preparada amb paper vegetal i deixar entre elles una petita separació, doncs creixaran...pintar amb greix desfet.
Deixar reposar 1 hora, tapades i en lloc càlid
Quan les posem al forn, deixar en el interior un recipient amb aigua.
Pre-esalfar el forn a 180 graus, temps de forneix aprox. uns 10 minuts
Refredar sobre una reixeta, un cop fredes ensucrar o decorar al gust
Refredar sobre una reixeta, un cop fredes ensucrar o decorar al gust
Opcionls
Abans de cargolar la massa, es poden farcir del que ens vingui de gust, xocolate, formatge pernil, melmelada...
Si el farcit es salat rectificar la quantitat de sucre a la massa.
També i podem possar per sobre abans de fornejar uns pinyons, ametlles, fideus de xocolate, panses....
A gaudir i bon profit
A gaudir i bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Gràcies per passarte per chez dashita...m'agradat molt esta entrada!
ResponEliminaun saludet
lola
HOLA LOLA, GUAPA TU,...
ResponEliminaGRÀCIES A TU TAMBÉ, PER TENIR UN BLOG TANT XUL.LO
PETONETS SUSANNA