Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 8 de febrer de 2010

Cargolada dolça - mini ensaimades














Ingredients  
surten 50 peçes de 20 grams de massa c/u500 grams de farina de força tamisada
200 grams de  Massa mare
25 grams de llevat fresc
75 grams de greix de porc
75 grams de sucre
25 grams de mantega
3 ous
Un pessic de sal

Més
Una mica de greix de porc desfet per pinatr les cargoles o ensaimades
Sucre en pols per decorar

Preparació amb TH, igualment es pot preparar manualment
Posar en el got el greix, mantega, m.mare, llevat de flequet  3 M., 37. V.5

( Sense temperatura )
Afegir el sucre, ous, i batre  40 S., V.5. ,
desprès la sal i la farina  V. ESPIGA , 5 M

Retirar del got, formar una bola i reposar 1 hora en lloc càlid i tapada, desprès tornar a amassar a mà i dividir en porcions de 20 grams.

Estirar cada porció amb un corró de fusta lleugerament enfarinat, han de quedar quasi transparts ( Si es trenca una mica no importa.)
Doblegarles per la meitat i tornar a passar el corró fins que quedin molt fines altre cop, després enrotllar com una "cigarret" i donar forma d´espiral a la massa.

Col.locar sobre una placa de forn, que tindrem preparada amb paper vegetal i deixar entre elles una petita separació, doncs creixaran...pintar amb greix desfet.

Deixar reposar 1 hora, tapades i en lloc càlid

Quan les posem al forn, deixar en el interior un recipient amb aigua.
Pre-esalfar el forn a 180 graus, temps de forneix aprox. uns 10 minuts

Refredar sobre una reixeta, un cop fredes ensucrar o decorar al gust

 Opcionls
Abans de cargolar la massa, es poden farcir del que ens vingui de gust, xocolate, formatge pernil, melmelada...

Si el farcit es salat rectificar la quantitat de sucre a la massa.

 També i podem possar per sobre abans de fornejar uns pinyons, ametlles, fideus de xocolate, panses....

A gaudir i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...