Ingredients
Carxofes
Aigua
Oli d´oliva
Sal
Pebre negre
Aigua
Oli d´oliva
Sal
Pebre negre
Preparació
Netejar les carxofes , partir-les per la meitat i condimentar amb sal i pebre al gust.
Posar-les a la paella amb 1 part d´oli d´oliva + 3 parts d´aigua freda, tapar la paella i deixar a foc mig/baix a prop de 1/ 2 hora, ( dependrà del foc i de la quantitat de carxofes a coure ) controlar la cocció als 15 minuts donar la volta a les carxofes, fins que quedin daurades ( es beuran tot el líquid)
El resultat son unes carxofes, toves, quasi sense oli, daurades.....hum,
M´encanta d´ acompanyar-les amb un tros de formatge curat.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Així, a la brasa o de qualsevol altra manera... són tan bones les carxofes! Llàstima que aquest any siguin tan cares (la setmana passada les vaig pagar a gairebé 5 euros!)
ResponEliminaPer cert, qui és en Roc? El periquito de la foto? S'assembla tant a un que vaig tenir jo!!!
Gràcies per haver visitat la meva cuina!
Fins aviat.
Bon cap de setmana
Les carxofes m' agraden de qualsevol manera.
ResponEliminaPetons
Ummmmmmmm, me encantan las alcachofas!!!!! Nunca las he hecho de esta manera que cuentas, pero me gusta; parece fácil y me da que sueltan mucho juguito, a que sí?.
ResponEliminaUn besote
HOLA MARGARIDA, GUAPA TU
ResponEliminaEN PRIMER LLOC, GRÀCIES PER ESTAR AQUI
DONCS SI, A CASA ENS TORNEN BOIXOS LES CARXOFES, I TENS RAÓ AQUEST ANY, CARAI, VAN MOLT CARES, SI IGUAL QUE PER AQUI....
EN ROC ES EL XEF DE LA CUINA, I ES AQUEST DESCARAT QUE SURT A LA FOTO,...PER CERT NENA QUE NO ES UN PERIQUITO, ES UNA AMAZONES...ES MÉS GROS,...EL MEU LLORITO GUAPO,
FINS AVIAT, MIL PETONETS SUSANNA
HOLA LAURA, GUAPA TU,
ResponEliminaLA VERDAD ES QUE QUEDAN MUY BIEN, TIERNECITAS, NADA OLEOSAS, DIVINAS, LA PENA ES QUE ES QUE ESTE AÑO, COMO COMENTA MARGARIDA, ESTAN MUY CARAS YO EL OTRO DIA COMPRE UNA DOCE ,LA VERDAD ES QUE ERAN PRECIOSAS, NO RECUERDO LO QUE PESABAN, PERO, PUNYETES, ME COBRARON 9 EUROS...HASTA EL PREGENTÉ A LA SRA. SI SE HABIA EQUIVOCADO...
PETONETS SUSANNA
HOLA BADALONA, BONA NIT
ResponEliminaDONCS SI NENA ESTAN BONES SEMPRE, AL NATURAL ES CLAR, UNA VEGADA EN VAIG COMPRA DE CONGELADES, I PER MI NO VALIN RES, NO N´HE COMPRAT MAI MES, TING UNA RECEPTA DE CARXOFES FARCIDETES AMB GAMBES PELADES, QU´ESTÀ DE "CONYA" A VEURE SI AQUESTA SETMANA, TING UN MOMENT I LA PENJO
BON DIUMENGE, I QUE GUANY EL BARÇA,
PETONETS SUSANNA
Susanna, ens ha costat, però ha guanyat el Barça. Penja aviat la recepta de les carxofesfarcides amb gambes, Gràcies guapa.
ResponEliminaBona nit.
HOLA ANA DE BADALONA, GUAPA TU
ResponEliminaOLE, OLE, AL FINAL A GUANYAT, ES QUE JO NO SABIA, DONCS ESTIC EN EL DESPATX, ESTIC A LA MATEIXA FINCA, PERÒ NO A CASA, I NO SABIA MOLT BE COM ESTAVEN, VAL, VAL, MILLOR....PERQUÈ A MÉS TING POSADA LA MÚSICA, PAS LA RADIO,...
DONCS TU TRANQUILA QUE AQUESTA SETMANA LES PENJO, NOMÉS DE PENSAR-HI JA EM LLEPO ELS DITS, JE,JE...SON MOLT FACILS DE FER, I MOLT DIFICILS D´OBLIDAR-LES
PETONETS SUSANNA
Susanna,
ResponEliminaAixí no les he fet mai. Tallades per la meitat i a la planxa amb oli, sal i pebre sí, però es clar és ben diferent, queden molt més dures i n'aprofites menys.
Avui volia fer xarxofes de primer i les faré tal com dius.
Gràcies per la bona idea.
Manel.
Con lo que cocinamos nosotros a la plancha y nunca se nos ocurrió lo de la alcachofas! Lo probaremos.
ResponEliminaSaludos
HOLA MANEL, GUAPA TU
ResponEliminaGRÀCIES PER LA VISITA, HAS FET LES CARXOFES ??, SI ES QUE SÍ, M´AGRADARIA SABER LA TEVA OPINIÓ, SEGUR QUE SERÁ BONA....TAMBÈ I FAIG AIXÍ ELS PEBROTS VERMELLS, I QUEDEN COM DE MEL....
PETONETS I FINS AVIAT, SUSANNA
HOLAS DA Y MER, QUE TAL?
ResponEliminaME ALEGRO QUE LA RECETA OS GUSTE, EN CASA MAMÁ ( LOLA) DE TODA LA VIDA LAS HA HECHO DE ESTA MANERA....Y QUEDAN DECILIOSAS, HE AÑADIDO A LA RECETA EL COMENTARIO,(SE ME OLVIDÓ ANTES DE PONER), QUE DE LA MISMA RECETA SIRVE PARA LOS PIMIENTOS ROJOS, CORTADOS A TIRAS..PROBARLO Y ME CONTAIS..( QUEDAN DE MIEL)
PETONETS SUSANNA
Oh hi tant que las vaig fer i tal com em temia... boníssimes!!!!
ResponEliminaSusanna, les vaig fer tal com molt bé has explicat. Quan ja portaven mitja hora llarga, encara hi havia líquid a la paella i ja em semblaven ben cuites, així dons el vaig escorre del tot i les vaig deixar una pica més que agafessin un bonic color... Perfectes. Gairebe ho vàrem aprofitar tot, ja que eren molt i mol tendres.
Gràcies.
Manel.
HOLA MANEL, GUAP TU
ResponEliminaQUE CONTENTA QU ´ESTIC DE QUE T ´AGRADESIN LES CARXOFES, AVUI LI QUE DIU A LA MEVA MARE,( LA LOLA DEL TÌTOL ) I SE HA POSAT MOLT CONTENTA QUE LA SEVA RECEPTA DE TOTA LA VIDA, ESTIGUI PENJADA EN EL BLOG...JE,JE
ARE PROVA AMB ELS PEBROTS VERMELLS, SI ES QUE TAMBÈ OS AGRADEN ES CLAR....I SI ES AIX´ÑI, ESPERO LA TEVA OPINIÒ
PETONETS SUSANNA