Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 30 d’abril de 2010

Verat al forn amb patates i ceba

Ingredients
Filets de verat nets d´espines
1 cap d´alls
1 fulla de llorer
Oli d´oliva
Sal
Pebre
1 raig de vermut blanc sec
Patates tallades a rodanxes
1 ceba

Preparació
Escalfar el forn a 190 graus.

Posarem les patates, la ceba tallada, la fulla de llorer i el cap d´alls en una safata de forn, condimentar amb sal i pebre al gust i regar amb un raig d´oli d´oliva, coure fins que les patates agafin color, ara i posarem a sobre els filets de verat, regar amb el vermut blanc sec, condimentar el peix i deixar al forn un 10 minuts.

Servir calent  i bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


dijous, 29 d’abril de 2010

BLAT TENDRE FREGIT AMB GUARNICIÓ D´ESPÀRRECS

INGREDIENTS

BLAT TENDRE MARCA NOMEN
OLI D´OLIVA
SAL PEBRE
ESPÀRRECS



BULLIR EL BLAT AMB AIGUA I UNA MICA DE SAL +PEBRE , 20 MINUTS ( ENCARE QUE EL PAQUET EN DIU 10 MINUTS I QUEDA CRU), ESCORRE I SOFREGIR A LA PAELLA AMB UNA MICA D´OLI D´OLIVA.


POSAREM ELS ESPÀRRECS EN UNA CASSOLA AMPLE AMB LA PROPORCIÓ D´UNA PART D´OLI D´OLIVA PER 2 PARTS D´AIGUA , TAPAR I DEIXAR REDUIR EL LIQUID FINS QUE QUEDEN DAURATS

MUNTAR EL PLAT I A GAUDIR D´UN BON ÀPAT

BON PROFIT

Pollastre arrebossat amb sèsam



Ingredients
Pit de pollastre tallat en filets
Sal
Pebre
Pa ratllat
Un ou batut
Sèsam
Oli de gira-sol per fregir

Preparació
Barrejar el pa ratllat i el sèsam.

Condimentar els filets amb sal i pebre al gust, passar els talls per ou batut i desprès pel pa ratllat, fregir amb abundant oli calent i recórrer sobre una reixeta.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 

ARRÒS CALDÒS AMB SÍPIA,BOLETUS,VERDURES I GAMBES

INGREDIENTS
500 GRAMS D´ARRÒS
PESSOLS
CEBA
PEBROT VERMELL
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
SAL
PEBRE
SÍPIA
GAMBES
BOLETUS
VI BLANC ESPECIAL PER CUINAR
AIGUA Ó BROU



A LA MATEIXA PAELLA SOFREGIR TOTS ELS INGREDIENTS, AIXÍ NO ES PERD RES DELS DIFERENTS SABORS, CUINAR-HO TOT PER SEPARAT DONCS CADA INGREDIENT NECESSITA UN TEMPS DE COCCIÓ DIFERENT.

1. - SOFREGIR LA SÍPIA TALLADA AL GUST I RESERVAR

2.- SOFREGIR LES GAMBES I RESERVAR.

3.- SOFREGIR ELS BOLETUS I RESERVAR

4.- FER UN BON SOFREGIT AMB LA CEBA + PEBROT + TOMÀQUET , CONDIMENTAR AMB SAL + PEBRE , I QUAN ESTIGUI QUASI CUIT, AFEGIR TOTA LA RESTE D´INGREDIENTS QUE TENIM RESERVATS. + UN RAIG DE VI ESPECIAL DE CUINA, DEIXAR COURE UNS 10 MINUTS.

5.- PASSAT AQUEST TEMPS POSAREM L´ARRÒS QUE SOFREGIREM UNS MINUTS I TOT SEGUIT L´AIGUA O BROU, DEIXAR COURE PROP DE 20 MINUTS, QUAN FALTIN 5 MINUTS I POSAREM LES GAMBES.

I A TAULA, BON PROFIT



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 22 d’abril de 2010

Farcellets d´espàrrecs amb pasta filo


Ingredients
Espàrrecs
Pasta filo
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Ceba
Tomàquets Cherry
Cibulet
Flor de sal

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus.

Escollir els espàrrecs mes macos i reservar sencers.

Agafem la resta d´espàrrecs, tallat petits escaldar uns minuts i després sofregir amb oli d´oliva junt amb la ceba tallada petita ,  reservar.

Escaldar uns minuts els espàrrecs sencers i passar també per la paella ( serán per engaladar el plat ).

Tallar la pasta filo a quadrats ( porta varies capes ) i formarem uns farcellets posan dins els espàrrecs tallats que tenim guardar, tancarem amb una fulla de cibulet.

Fornejar uns 10/15 minuts, dependrá del forn.

Tot seguit o pasarem al plat de servir, pintarem els farcellets amb una mica d´oli d´oliva, decorar el plat amb els espàrrecs sencers i uns tomàquets cherry que regarem amb una mica d´oli i condimentarem amb flor de sal.

Bon profit.
  
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ Desitjo que t´agradi, petonets Susanna











SONSETS DE BLANES EN TEMPURA

INGREDIENTS

SONSETS
SAL
PEBRE
OLI DE GIRA-SOL PER FREGIR
FARINA DE TEMPURA




AMB ANTELACIÓ PREPARAR LA TEMPURA:

POSAREM EN UN RECIPIENT FARINA DE TEMPURA I ANIREM AFEGÍN L´AIGUA FREDA POC A POC MENTRE ANEM REMENAN FINS QUE ENS QUEDI UNA TEXTURA SEMI-LIQUIDA, ( SI POSEM UNA CULLERA DINS TE QUE QUEDAR NAPADA )
I DEIXAR A LA NEVERA UNA ESTONA PERQUÈ REFREDI )

CONDIMENTAR ELS SONSETS AMB SAL I PEBRE, RESERVAR EN UN PLAT

POSAR OLI A LA PAELLA I QUAN JA ESTIGUI CALENT, ANIREM PASAN ELS SONSETS PER LA TEMPURA I ANIREM FREGIN A TANDES, SENSE QUE ENS QUEDIN MASSA APRETATS A LA PAELLA, ESCÓRRER SOBRE UN PAPER DE CUINA.

SERVIR I MENJAR CALENTETS, HUMMM BON PROFIT




CIGRONS I XAMPINYONS FREGITS

INGREDIENTS

CIGRONS BULLITS
XAMPINYONS LAMINATS
OLI D´OLIVA
SAL
PEBRE


NETEJAR ELS XAMPINYONS I POSAR-LOS UNS MINUTS DINS UN RECIPIENT AMB AIGUA I UNA CULLERADA DE FARINA, ( AIXÍ QUEDARAN BLANCS )

POSAR OLI EN UNA PAELLA I QUAN ESTIGUI CALENT, AFLUIXAR EL FOC QUASI AL MÍNIM , POSAR-HI ELS CIGRONS BULLIT QUE TINDREM ESCORREGUTS, TAPAR I DEIXAR FREGIR, DE TANT EN TANT REMENAR AMB LA MATEIXA PAELLA, SENSE TOCAR-LOS AMB CAP ESPÀTULA.

ESCÓRRER ELS XAMPINYONS I FREGIR-LOS AMB UNA MICA D´OLI QUE JA TINDREM AMB FORÇA TEMPERATURA, ( AIXÍ NO FAN AIGUA )

POSAR AL PLAT , CONDIMENTAR AMB SAL I PEBRE , SERVIR, MENJAR I BON PROFIT






Donuts o berlines


En surten al voltant d´uns 50, no se exactament doncs, jo els feia i anaven desapareixen...

Ingredients
260 grams de farina de rebosteria
80 grams de sucre
250 grams de llet
3 ous
5 cullerades d´oli de gira-sol
1 culleradeta de llevat tipus "Royal "
1 pessic de sal
* Una petita maquina de fer donuts electrica

 Preparació
Tamisar la farina amb el llevat i reservar

Batre els ous i el sucre, després afegir  la llet, l´oli i al final la farina poc a poc fins que ens quedi ben integrada, tapar i deixar reposar uns 15/ 20  minuts a la nevera.

Mentre posarem la " donutera " en marxa perquè agafi temperatura.

Passats els 15/ 20 minuts de repòs de la massa, pintar els motllos de la maquina amb un pinzell i una mica d´oli de gira-sol, amb l´ajuda d´una cullera omplir els forats.

Deixar coure per espai de uns 7 minuts sense obrir la tapa, passat aquest temps i amb la punta d´una espàtula de fusta el i donarem la volta i deixar coure uns 5 minuts més......fets així queden com a la foto.

Es poden ensucrar, pintar de xocolate......o de res, igual de bons.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susann

dimarts, 20 d’abril de 2010

PALMERES ENSUCRADES AMB SÈSAM


INGREDIENTS
1 L.LAMINA DE PASTA DE FULL
SUCRE
SÈSAM

ESCALFAR EL FORN A 200.

1.- ESTIRAR LA PASTA DE FULL SOBRE EL MARBRE DE LA CUINA, SENSE TREURE LA FULLA DE PAPER VEGETAL QUE PORTA

2.- AGAFEM LES DUES PUNTES I DOBLEGAR-LES FINS ARRIBAR A LA MEITAT DEL FULL , AMB L´ AJUDA D´UN GANIVET MARCAREM EL CENTRE EN UN COSTAT , I TORNAR A ESTIRAR-LA

3.- ENSUCRAR TOTA LA SUPERFÍCIE + ESCAMPAR GRANES DE SÈSAM , TOT SEGUIT AGAFAR LES DUES PARTS I UNIR EN EL CENTRE , ENSUCRAR + SÈSAM , I AMB L´AJUDA D´UN CORRÓ DE CUINA ,APLANAR UNA MICA SENSE FER FORÇA.

3.- ALTRE VEGADA LA MATEIXA OPERACIÓ, AGAFAR LES DUES PARTS I UNIR-LES AL MIG, TORNEM A POSAR-HI SUCRE + SÈSAM I AMB EL CORRÓ ,ALTRE VEGADA APLANAR..

4.- I AIXÍ FINS ARRIBAR A UN MOMENT QUE JA NO PODREM FER-HO, AMB LES MANS I SENSE TREURE EL PAPER VEGETAL, AJUDAR A QUE QUEDI TOTA LA PASTA COM UN TUB,....

5.- ARÈ SI, TREURE EL PAPER VEGETAL I AMB UN GANIVET ANIREM TALLÀN RODANXES 1 CM. QUE COL·LOCAREM EN UNA PLACA DE FORN FOLRADA AMB EL PAPER VEGETAL QUE EM TRET DE LA MASSA, ENSUCRAR + SÈSAM , AMB L ´AJUDA UN VAS LES APLANAREM UNA MICA PERQUÈ QUEDI EL SUCRE AGAFAT.

FORNEJAR 15 MINUTS , TREURE UN MOMENT DEL FORN I DONAR LA VOLTA A LES PALMERES, I FORNEJAR PROP 5 MINUTS MÉS PEL ALTRE COSTAT.

( FER ATENCIÓ AL FORN, JA QUE TOTS SON DIFERENTS )

DEIXAR REFREDAR, SI ES POT,..I MENJAR,,,QUE BONES...

BON PROFIT


ESPÀRRECS AMANITS AMB VINAGRETA DE TOMÀQUET





ESPÀRRECS
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA
TOMÀQUETS SECS ( QUE HAUREM TINGUT EN REMULL AMB OLI MILLOR DES D´EL DIA ABANS )
VINAGRE DE VI O DE CAVA


PREPARAR LA VINAGRETA,
EN UN RECIPIENT POSAREM UN BON RAIG D´OLI D´OLIVA DE QUALITAT, UN RAIG DE VINAGRE DE VI BLANC O CAVA, SAL, PEBRE , ELS TOMÀQUETS, TRITURAR I RESERVAR.

POSAREM ELS ESPÀRRECS EN UNA CASSOLA AMPLE AMB LA PROPORCIÓ D´UNA PART D´OLI D´OLIVA PER 2 PARTS D´AIGUA , TAPAR I DEIXAR REDUIR EL LIQUID FINS QUE QUEDEN DAURATS

POSAR A LA PLATA DE SERVIR, I AMANIR AMB LA VINAGRETA .

( TANT ESTAN BONS FREDS COM CALENTS )

BON PROFIT


dilluns, 19 d’abril de 2010

Espàrrecs amb tempura de safrà


Ingredients
Espàrrecs ( millor si son frescos )
Oli de gira.sol per fregir
Sal
Pebre
Farina de tempura
Safrà

Preparació
Posarem en un recipient la farina de tempura i el safrà i afegirem aigua freda cop a cop sense deixar de remenar fins que ens quedi la barreja amb una textura semi-liquida ( si posem una cullera ens te que quedar napada ) reservar a la nevera una estona, que ens quedi ben freda.

Escaldar els espàrrecs uns minuts, escórrer i reservar.

Passar els espàrrecs per la tempura i fregir a tandes amb oli ben calent, escórrer sobre una reixeta, queden molt bons i cruixents, molt menjar acabat de fer.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



Musclos amb vinagreta de tomàquets secs






















Ingredients
Musclos
Un raig de vi especial de cuina ( ó vermut blanc sec )
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Tomàquets secs que haurem tingut en remull amb oli d´oliva millor des del dia abans )
Vinagre de Xères o al cava
Fuller de llorer

Preparació
Primer de tot preparar la vinagreta, en un recipient posarem un bon raig d´oli d´oliva, un raig de vinagre, sal, pebre, els tomàquets ...triturar tot i reservar.

* Aquest pas també el poder fer amb antelació.

Posarem els musclos al foc en una olla, regar amb un raig de vi o vermut, posar un parell de fulles de llorer, tapar l´olla i deixar uns minuts perque els musclos s´obrin, retirar el foc, treura una closca i passar.los a una planxa que ja tindrem calenta al foc, coure uns 10 minuts  i emplatar.

Amb una cullera o biberó de cuina regarem els musclos amb la vinagreta que tenir reservada i servir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 





CALAMARS FARCITS DE BOTIFARRA DE PAGÈS


AQUESTA RECEPTA ESTÀ DEDICADA AL SR. JAVIER DE http://pachuparselosdedos.blogspot.com/

INGREDIENTS
CALAMARS
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
1 CEBA
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA
BOTIFARRA DE PAGÈS
2 FULLES DE LLORER
1 RAIG DE VERMUT BLANC SEC
AVELLANES TORRADES
ALLS I JULIVERT
ARRÒS BULLIT PER ACOMPANYAR EL PLAT

NETEJAR ELS CALAMARS I SENSE TREURE LES ALETES DONAR-LOS LA VOLTA ( SI SON PETITS AMB EL DIT, SI SON GROSSOS AMB UNA CULLERA DE FUSTA, AIXÒ SI, AMB MOLTA ATENCIÓ QUE NO S´ENS TRENQUIN )


FER UN SOFREGIT AMB LA CEBA I EL TOMÀQUET I RESERVAR.

SOFREGIR EN UNA PAELLA LA BOTIFARRA FINS QUE AGAFI COLOR I RESERVAR.

NETEJAR ELS TENTACLES I SOFREGIR A LA MATEIXA PAELLA DE LA BOTIFARRA, QUAN COMENCIN A AGAFAR COLOR , AFEGIR-HI LA BOTIFARRA, REMENAR UNS 5 MINUTS I RETIRAR DEL FOC.

OMPLIR ELS CALAMARS AMB L ´AJUDA D´UNA CULLERA I POSAR-LOS EN UNA CASSOLA AMB UNA MICA D´OLI I SOFREGIR FINS QUE AGAFIN COLOR, ( NO ES NECESSARI DE POSAR-HI CAP ESCURADENTS ) I DESPRÈS AFEGIR EL SOFREGIT + LLORER I DEIXAR QUE COGUI TOT JUNT UNS 5 MINUTS , MENTRE PREPARAR UNA PICADA AMB AVELLANES + ALLS+ JULIVERT+ RAIG DE VERMUT BLANC SEC , ( NO TRITURAR MASSA LES AVELLANES, QUE QUEDIN TROSSETS ) I AFEGIR A LA CASSOLA , COBRIR AMB AIGUA, CONDIMENTAR AL GUST AMB SAL I PEBRE I DEIXAR REDUIR UNA MICA.

MUNTAREM EL PLAT AMB UNS CALAMARS, ARRÒS BULLIT I REGAREM AMB LA SALSA
SERVIR CALENT, BON PROFIT








Verat a la planxa amb pebrot vermell


Beneficis per la salut si es menja peix blau un parell de cops a la setmana.


Es pot consumir fresc, congelat, en salaó o en conserva, però, en qualsevol cas, és font de proteïnes, vitamines, minerals, iode, ferro fòsfor....redueixen els nivells de triglicèrids a la sang...entre altres

Ingredients
Verat obert per la meitat i net d´espines
Pebrot vermell tallat petit o a tires
Oli d´oliva
Alls tallats a rodanxes sense la pell
Sal en flor
Pebre negra

Preparació
Escalfar una planxa fins que quan i tirem unes gotes d´aigua facin perles.

Posar en un plat un raig d´oli d´oliva i untar les peces de verat pels dos costats, condimentar amb pebre i tot seguit col.locar sobre la planxa calenta.

Mentre en una paella amb oli d´oliva, fregirem el pebrot vermell i els alls, un cop cuit retirar, emplatar, i sobre col.locarem les peces de varat, regar amb el suquet de la paella i condimentar amb la flor de sal.

Bon profit

Aquest truc pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna






dissabte, 17 d’abril de 2010

Cigrons estofats amb ou ferrat


Ingredients
Cigrons bullits
Tomàquet fregit
Ceba
Pebrot vermell
Pebrot verd
Sal
Pebre
Ous
Oli d´oliva

Preparació

Fer un bon sofregit amb ceba i pebrots, quan ja estigui quasi fet afegir el tomàquet fregit.

Posarem en una cassola el cigrons que ja tenim bullits i els fregirem una mica amb oli d´oliva, després i afegirem el sofregit que tenim preparat, condimentar amb sal, pebre i un vas d´aigua, remenar i deixar reduir.

Mentre preparem el ous ferrats

Muntar el plat amb una base de cigrons amb salsa i a sobre li posarem els ous.

Servir calents, bon profit..

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

LLUÇ AMB TEMPURA DE SAFRÀ


INGREDIENTS

LLOMS DE LLUÇ SENSE ESPINES
AIGUA MOLT FREDA
SAL
PEBRE
SAFRÀ
FARINA DE TEMPURA
OLI DE GIRA-SOL PER FREGIR



AMB ANTELACIÓ PREPARAR LA TEMPURA:

POSAREM EN UN RECIPIENT FARINA DE TEMPURA + SAFRÀ I ANIREM TIRÀN L´AIGUA FREDA POC A POC MENTRE ANEM REMANAN FINS QUE ENS QUEDI UNA TEXTURA SEMI-LIQUIDA, ( SI POSEM UNA CULLERA DINS TE QUE QUEDAR NAPADA )
I DEIXAR A LA NEVERA UNA ESTONA PERQUÈ REFREDI )

ESCALFAR L´OLI

TALLAR ELS LLOMS DE LLUÇ A QUADRATS I CONDIMENTAR AMB LA SAL I EL PEBRE
PASAR-LOS PER LA TEMPURA FREGIR, I DEIXAR ESCÓRRER L ´ACCÉS D´OLI SOBRE UNA REIXETA UNS MINUTS.

SERVIR CALENT I BON PROFIT





divendres, 16 d’abril de 2010

LLONZES DE PORC AMB SAMFAINA I PATATES



Ingredients
Llonzes de porc
Sal
Pebre
Sucre
Oli d´oliva
Patates especials de fregir
Pebrot vermell
Pebrot verd
Tomàquet cru triturat
Ceba
Vi especial per cuinar
Enciam
Flor de sal
Oli de gira-sol per fregir les patates

Preparació
Pelar ,  tallar les patates i reservar amb aigua.

Fer un sofregit amb la ceba i els pebrots, quan ja comenci a quedar tou ,afegir el tomàquet triturat i condimentar amb sal i pebre al gust, una culleradeta de sucre per matar l ´acides del tomàquet i un raig de vi de cuina , deixar reduir i reservar.
 Posar una planxa al foc i cuinar les llonzes sense posar.hi la sal, només el pebre,...mentre fregir les patates.

Servir les llonzes calentes, acompanyades amb la samfaina, les patates, unes fulles d´enciam, regar tot amb un raig d´oli d´oliva , i condimentar amb la flor de sal.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

FIDEUS A LA CASSOLA AMB LACÓN FUMAT

INGREDIENTS

1 PAQUET DE LACÓN FUMAT
500 GRAMS DE FIDEUS
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
1 CEBA
1 PEBROT VERMELL
FORMATGE DE CABRA
SUCRE

TALLAR EL LACÓN PETIT I RESERVAR.

BULLIR ELS FIDEUS SEGUIN LES INSTRUCCIONS DEL FABRICANT, ESCÓRRER ( SENSE PASSAR PER SOTA DE L´AIGUA ) I POSAR EN UNA CASSOLA I TOT SEGUIT REGAR AMB UN RAIG D´OLI I REMENAR, QUEDEN DESENGANXATS I LLEUGERS.

FER UN SOFREGIR AMB LA CEBA+ PEBROT+ TOMÀQUET I AFEGIR A LA CASSOLA DELS FIDEUS JUNTAMENT AMB EL LACÓN, POSAR AL FOC , REMENAR I DEIXAR COURE TOT JUNT UNS 15 MINUTS FINS QUE PERDI TOTA LA HUMITAT.

SERVIR AMB UNA RODANXA DE FORMATGE DE CABRA ENSUCRADA I CREMADA

BON PROFIT


Peus de porc rostits

Ingredients
Peus de porc bullits
Sal
Pebre negre
All i julivert picats
Aigua
Oli d´oliva
Un raig de vi especial per cuina

Preparació
Agafar els peus de porc bullits i els posarem dins d´una cassola que tingui tapa, i posarem dues parts d´aigua i una part d´oli d´oliva, just que quedin coberts, condimentar amb sal i pebre al gust, tapar i deixar bullir fins que hagi refuit el liquid, regar amb un raig de vi de cuina i espolsar a,b all i julivert picants, deixar altre cop que reduixi el vi, i ja estan a punt per menjar.
Bon profit
  
 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

BACALLÀ EXPRESS

INGREDIENTS

LLOMS DE BACALLÀ DESALLATS
OLI D´OLIVA
PEBRE NEGRE
ALLS I JULIVERT PICATS
VERMUT BLANC SEC


ESCALFAR L´OLI A FOC MIG, QUAN JA ESTIGUI CALENT POSAREM EL BACALLÀ PER LA PART DE LA PELL I DEIXAREM QUE COGUI I TREGUI LA SEVA GELATINA NATURAL DE LA PELL DURANT UNS 5 MINUTS , DONAR LA VOLTA I COURE PEL ALTRE COSTAT, CONDIMENTAR AMB UNA MICA DE PEBRE I RETIRAR DEL FOC.

DEIXAR REDUIR UNS MINUTS ELS SUCS DE LA PAELLA QUE I AFEGIREM UN RAIG DE VERMUT BLANC SEC , RETIRAR DEL FOC I POSAR-HI ELS ALLS I EL JULIVERT PICATS QUE QUEDARAN FREGITS AMB L´ESCALFOR DEL SUC, I ABOCAR PER SOBRE EL BACALLÀ

I A MENJAR, BON PROFIT


dimecres, 14 d’abril de 2010

Truita d´espàrrecs


Ingredients
Espàrrecs verds frescos
Ous
Sal 
Pebre negre ( opcional )
Oli d´oliva

Preparació
Netejar els espàrrecs i posar en una paella amb una part d´oli i dues parts d´aigua.

Tapar i deixar reduir fins que no quedi gens d´aigua i agafin color, en aquest moment treure i reservar,.

Batre els ous, condimentar amb sal, afegir els espàrrecs, i fer la truita amb unes gotes d´oli d´oliva calent.


Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna


dimarts, 13 d’abril de 2010

Arròs amb sípia, gambes i xampinyons


Ingredients

500 grams d´arròs
Gambes 
Sípia tallada petita
Xampinyons làminats
Pebrot vermell tallat petit
Ceba tallada petita
Grans d´alls amb pell
1,500 L. aigua o brou
Pebre negra
Sal
Un raig de vi especial per cuinar
Tomàquet fregit
Oli d´oliva


Preparació
Sofregir a la mateixa cassola que i farem l ´arròs les gambes, la sípia i els xampinyons, retirar i reservar.

En el mateix oli sofregir el pebrot, la ceba i els alls fins que estigui tot quasi daurat, afegirem els ingredients que tenim reservats ( menys les gambes ) així com el tomàquet fregit, remenar i abocar un bon raig de vi, deixem reduir ( mentre passar l ´arròs per aigua perquè tregui part del seu midó, si volem que ens quedin els grans solts ).

Quan ja s'hagi evaporat el vi i posarem l´arròs que deixarem sofregir uns minuts, tot seguit l´aigua o brou que tindrem calent, condimentar amb sal i pebre al gust, coure uns 15 minuts afegir les gambes apagar el foc i deixar 5 minuts més.

* El temps es orientatiu doncs dependrà del tipus d´arròs.

Bon profit

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pastís de nata i taronja



Ingredients
Melindros
500 grams de nata per muntar
100 grams de sucre pols
6 fulles de gelatina neutra
Suc de taronja natural
Taronja confitada
Colorant alimentari de color taronja ( o vermell i groc i fem el color nosaltres )

Preparació
Reservem un got amb uns dos dits de la nata per muntar.

Posar les fulles de gelatina en remull amb aigua freda uns mínim de 5 minuts.

Mentre batre la resta de nata amb el sucre i unes gotes de colorant ( que li te que donar un color taronja a la nata ) fins que comenci a agafar cos.

Escalfar un instant en el microones el got amb els dos dits de nata que tenim reservada i tot seguit i afegirem les fulles de gelatina que tenim hidratades ben escorregudes, remenar fins que ens quedin desfetes dins la nata, deixar refredar una mica sense deixar de remenar, i tot seguit o afegirem a la nata que tenim semi muntada, batre una mica més fins que torni a agafar textura de crema espesa i reservar.

Posar el suc de taronja en un bol i anirem passant els melindros d´un en un ( només han de quedar una mica molls ) i els anirem col.locan en una safata de presentació amb les parets una mica altes ( queda molt maco amb una de vidre ).

1.- Posarem una capa de melindros remullats
2.- Una capa de nata muntada.
3.- Sobre la nata muntada i posarem uns petits trossos de taronja confitada.
4.- Repetirem la mateixa operació tants cop com ens vingui de gust per acabar amb una capa de nata

Amb la nata restant i una màniga pastissera farem unes senefes per sobre i decorem amb trossos de taronja confitada.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



PANADA DE VERDURES

INGREDIENTS

2 FULLES DE MASSA PER PANADES MARCA " LA COCINERA "
1 PEBROT VERMELL
1 PEBROT VERD
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
1 CEBA GROSSA
1 OU BATUT
SAL
PEBRE
OLI D´OLIVA

ESCALFAR EL FORN A 190.

MENTRE FREGIR TOTES LES VERDURES TALLADES PETITES I AFEGIREM EL TOMÀQUET FREGIT AL FINAL,, BARREJAR I RESERVAR.

PREPARAR UNA PLATA DE FORN FOLRADA AMB PAPER VEGETAL I COL·LOCAR UNA DE LES DUES PLAQUES DE PANADA, SOBRE I ABOCAREM LES VERDURES I TAPAREM AMB L´ALTRE, TANCAR LES DUES L.LAMINES TOT FEN UN CORDÓ AMB LES MASSES
I TOT SEGUIT PINTAREM AMB L´OU BATUT AMB L´AJUDA D´UN PINZELL DE CUINA, ES IMPORTANT DE FER UN FORAT AL CENTRE DE LA PANADA PERQUÈ RESPIRI AL COURE.

FORNEJAR PROP DE 25 A 30 MINUTS ( DEPÈN DEL FORN )

I LLESTA PER MENJAR, BON PROFIT


POLLASTRE AMB XAMPINYONS I PINYONS

INGREDIENTS

XAMPINYONS L.LAMINATS
SAL
PEBRE
PINYONS
OLI D´OLIVA
PIT DE POLLASTRE L.LAMINAT
VI DE CUINA
ALL + JULIVERT PICAT

EN UNA CASSOLA , POSAREM UNA MICA D´OLI D´OLIVA QUAN ESTIGUI BEN CALENT DAURAR ELS XAMPINYONS I RESERVAR.

TALLAR EL POLLASTRE A TROSSETS , CONDIMENTS AMB SAL I PEBRE , CUINAR-LO A LA MATEIXA CASSOLA, SI ES NECESSARI I AFEGIREM UNA MICA MÉS D´OLI, QUAN JA QUASI ESTIGUI A PUNT, ABOCAR-HI ELS XAMPINYONS QUE TENIM RESERVATS I UN RAIG DE VI ESPECIAL PER CUINA , DEIXAR REDUIR , INSTANTS ABANS DE TREURE DEL FOC, AFEGIR ELS PINYONS +`ALLS I JULIVERT PICATS.

I CAP A TAULA, BON PROFIT


dilluns, 12 d’abril de 2010

SEITONS ARREBOSSATS AMB FARINA DE CIGRONS


LA FARINA DE CIGRONS, TAMBÉ CONEGUDA COM FARINA CHANA
O BESEN, ÉS EL RESULTAT DE TRITURAR FINS POLVORITZAR
FINAMENT ELS CIGRONS ESPELLOFATS. ACTUALMENT ÉS L ´ÍNDIA EL MAJOR PRODUCTOR D´AQUESTA LLEGUM ORIGINÀRIA DE TURQUIA, PERÒ TAMBÉ ES CULTIVA AL PAKISTAN, TURQUIA, MÈXIC, ESPANYA, ITÀLIA I PORTUGAL ENTRA ALTRES PAÏSOS.

LA FARINA DE CIGRONS ÉS UN ALIMENT MOLT NUTRITIU, QUALSEVOL ELABORACIÓ AMB AQUESTA FARINA PROPORCIONA ALTES DOSI DE PROTEÏNES, HIDRATS DE CARBONI, MINERALS, VITAMINES I FIBRA, MENTRE QUE LA SEVA APORTACIÓ EN CALORIES ÉS SIMILAR AL DE LA FARINA DE BLAT O DE BLAT DE MORO.

INGREDIENTS
SEITONS PETITS
FLOR DE SAL
PEBRE NEGRE
ALL I JULIVERT PICATS
OLI DE GIRA-SOL PER FREGIR
FARINA DE CIGRONS

NETEJAR ELS SEITONS, ES MOLT FÀCIL, ENS POSEM GUANTS DE LÀTEX, AGAFEM UNES TISORES I TALLEM PER SOTA LA PART DE LA PANXA DEL SEITÓ, PERÒ I DEIXAREM EL CAP, PASSAR PER SOTA DE LA AIXETA, ESCORREM D´AIGUA I CONDIMENTAR AMB EL PEBRE NEGRE.

ESCALFAR L´OLI , ARREBOSSAR-LOS PER FARINA DE CIGRONS, FREGIM I POSAR SOBRE UNA REIXETA PER ESCÓRRER L´OLI, DESPRÈS PASSAR A UNA SAFATA, ESPOLSAR AMB SAL I JULIVERT PICAT, I FLOR DE SAL.

SERVIR CALENT I BON PROFIT.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...