LA FARINA DE CIGRONS, TAMBÉ CONEGUDA COM FARINA CHANA
O BESEN, ÉS EL RESULTAT DE TRITURAR FINS POLVORITZAR
FINAMENT ELS CIGRONS ESPELLOFATS. ACTUALMENT ÉS L ´ÍNDIA EL MAJOR PRODUCTOR D´AQUESTA LLEGUM ORIGINÀRIA DE TURQUIA, PERÒ TAMBÉ ES CULTIVA AL PAKISTAN, TURQUIA, MÈXIC, ESPANYA, ITÀLIA I PORTUGAL ENTRA ALTRES PAÏSOS.
LA FARINA DE CIGRONS ÉS UN ALIMENT MOLT NUTRITIU, QUALSEVOL ELABORACIÓ AMB AQUESTA FARINA PROPORCIONA ALTES DOSI DE PROTEÏNES, HIDRATS DE CARBONI, MINERALS, VITAMINES I FIBRA, MENTRE QUE LA SEVA APORTACIÓ EN CALORIES ÉS SIMILAR AL DE LA FARINA DE BLAT O DE BLAT DE MORO.
INGREDIENTS
SEITONS PETITS
FLOR DE SAL
PEBRE NEGRE
ALL I JULIVERT PICATS
OLI DE GIRA-SOL PER FREGIR
FARINA DE CIGRONS
NETEJAR ELS SEITONS, ES MOLT FÀCIL, ENS POSEM GUANTS DE LÀTEX, AGAFEM UNES TISORES I TALLEM PER SOTA LA PART DE LA PANXA DEL SEITÓ, PERÒ I DEIXAREM EL CAP, PASSAR PER SOTA DE LA AIXETA, ESCORREM D´AIGUA I CONDIMENTAR AMB EL PEBRE NEGRE.
ESCALFAR L´OLI , ARREBOSSAR-LOS PER FARINA DE CIGRONS, FREGIM I POSAR SOBRE UNA REIXETA PER ESCÓRRER L´OLI, DESPRÈS PASSAR A UNA SAFATA, ESPOLSAR AMB SAL I JULIVERT PICAT, I FLOR DE SAL.
SERVIR CALENT I BON PROFIT.
LA COCINERA DE BETULO ha deixat un comentari nou al vostre missatge "SEITONS ARREBOSSATS AMB FARINA DE CIGRONS":
ResponEliminaHola Susanna, per algun motiu la part dreta de la recepta no la veig, de totes maneres l'intueixo. On compres la farina de cigrons? L' he buscat per tot arreu i no la trobo.
Petons.
HOLA ANNA, GUAPA TU,
ResponEliminaHE RECUPERAT EL TEU MISSATGE COM HE POGUT, DONCS HE ANULAT TOTA L´ENTRADA I LA HE FET NOVA,...I EM SAVIA GREU DE PERDRE LES TEVES PARAULES,
ESPERO QUE ARE POGIS VEURE VE LA RECEPTA, NO EM PREGUNTIS QUE HA PASSAT,...NI IDEIA...
MIL PETONETS SUSANNA
Donibaneko ha deixat un comentari nou al vostre missatge "SEITONS ARREBOSSATS AMB FARINA DE CIGRONS":
ResponEliminaÉs veritat, això de poder veure receptes de qualsevol lloc és genial, et
trasllada una mica a aquests països i conèixer una mica de la seva cultura a través del estómac (que és el que més m'agrada jeje!)
Escolta és veritat el costat dret no es veu bé, a mi em pas una cosa semblant és alguna cosa de l'editor
HOLA DONIBANEKO, GUAPA TU
ResponEliminaET DIG EL MATEIX QUE A L´ANNA, HE RECUPERAT EL TEU MISSATGE COM HE POGUT, ARE MIRARÉ DE RECUPERAT EL TEU ALTRE MISSATGE, SI NO PUG, PREGO EM DISCULPIS,...NOIA NO SE PAS QUE HA PASSAT, PERÒ AMB EL MEU POC CONEIXEMENT DE INFORMATICA, ENCARE ME HE SORTIT, MOLTES GRÀCIES A LES DUES PER INFORMAR-ME DE " L´AVARIA " O EL QUE SIGUI,..CREC QUE ARE SI ES VEU VE,..
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA ANNA, GUAPA TU
ResponEliminaPER AQUI NO ES PAS FACIL DE TROVAR FARINA DE CIGRONS, ( JO AL MENYS NO EN TROVO,..PERÒ COM QUE SOC DONA DE MIL RECURSOS ME LA FAIG JO " MISMAMENTE"...AMB LA THERMOMIX...PERÒ SI NO LA TENS , CAP PROBLEMA AMB QUALSEVOL TRITURADORA TAMBÈ LA POTS FER.
COMPRO BOSES DE CIGRONS BEN MACOS, ELS TRITURO I POSO LA FARINA EN POTS DE VIDRE BEN TAPATS..I JA ESTÀ...FACIL, FACIL, FACIL, JE,JE
MIL PETONETS ENCIGRONATS SUSANNA
Els cigrons que jo compro son mexicans, bàsicament perque són els que venen al Mercadona i estàn bé de preu.
ResponEliminaPerò no tinc Thx per a triturar-los...i em fa cosa amb el vas americà...es clar que si se suposa que també pot triturar gel ha de ser capaç de triturar els cigrons.
HOLA DONIBANEKO, GUAPA TU
ResponEliminaDONCS AIXÒ QUE COMENTAVES DE PODER VEURE RECEPTES DE TOT EL MON, JO ABANS EM GASTAVA UN DINERAL AMB REVISTES DE CUINA, LIBRES DE CUINA, TOT DE CUINA, ETC...DES DE QUE TING INTERNET, AIXÒ SE HA ACABAT, ES TAN FACIL I COMODA, QUE VOLS UNA RECEPTA EN CONCRET, T´EN VAS A GOOGLE, DONES UNA ORDRE, I ELS NANS QU´ESTÀN DINS DEL ORDINADOR JA ET BUSQUEN LA RECEPTA, ...MES FACIL,...RES
PETONETS SUSANNA
HOLA OSCAR, GUAPO TU
ResponEliminaSEGUR QUE FUNCIONA, JO ABANS QUAN NO TENIA LA MEVA " OLLA MAGICA" QUE LI DIG, O FEIA AMB UN PETIT APARELL QUE TING PER TRITURAR GEL QUE VAIG COMPRAR AL LIDL, I FUNCIONAVA BE,...
LI VAS POSSÀN MITJA CARREGA CADA VEGADA, NO FORÇIS LA MAQUINA, PERÒ SEGUR QUE FUNCIONA,..
PETONETS SUSANNA
M'AGRADAN MOLT ELS SEITONS AIXÍ ARREBOSSATS AMB que bons.
ResponEliminapatons
susanna, menúa fritura de seitóns tas espolsat en farina de cigróns, ió sempre es rebosse en farina normal y a vegades en pá rayat, tróbe que la propera vegada faré le tégua reçepta...agrit.......salutaçións paco
ResponEliminaHOLA SUSANNA, YO SI HE PODIDO VER TU RECETA Y YA HASTA ME LA HE COPIADO JEJEJ ES QUE PESCADOS Y MARISCOS EN LA CASA NOS GUSTA MUCHO
ResponEliminaMIL Y UN BESOS
HOLA CHUS, GUAPA TU
ResponEliminaSABES ?, AL FINAL TUVE QUE ANULARLO TODO Y VOLVER A PASARLA, LO CURIOSO ES QUE YO SI LA VEIA BIEN,...ES QUE ESTO DE LA INFORMATICA...TIENE SU MIGA..JE,JE
ME ALEGRO QUE TE GUSTE LA RECETA, SEGURO QUE REPITES,
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA SR. PACO, QUE TAL ?
ResponEliminaEN PRIMER LLOC FELICES VIGILIES...QUE ME RECORDO DE DEMÀ...JE,JE
DONCS SI QUEDEN MOLT BONS I QUAN ELS POSSES A LA BOCA FAN CRIC CRIC,..AIXÒ SI ES FREGIR I MENJAR,
PETONETS I FINS DEMÀ SUSANNA
HOLA MARIA JOSE, GUAPA TU
ResponEliminaARE ES BON MOMENT PELS SEITONS, ESTÀN MOLT MACOS ELLS,
PETONETS SUSANNA
Hola Susana, que buenos que estan los boquerones rebozados, antes los comia muchas veces, pero con la harina de garbanzos no los he hecho ninguna vez,espero poder hacerlos, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Otra receta estupenda Susana. Un besazo.
ResponEliminaHOLA JUAN, GUAPO TU
ResponEliminaCON LA HARINA DE GARBANZOS QUEDAN MUY CRUJIENTES, ESTÁN DELICIOSOS....
PETONETS SUSANNA
HOlaaa, uuuuh, qué maravilla, con lo que me gustan los boquerones!! con esta harina debe de estar riquísimossss!!
ResponEliminaUn besooo
HOLA NATI, GUAPA TU
ResponEliminaGRACIAS NENA, LA VERDAD ES QUE QUEDAN MUY RICOS, CUANDO EMPIEZAS A COMER PASA COMO CON LAS PIPAS, UNO DETRAS DE OTRO, SUERTE QUE SON PEQUEÑITOS
PETONETS SUSANNA
HOLA MARISA, GUAPA TU
ResponEliminaDE VERDAD QUE SI,
COMO HE COMENTADO ANTES CON ANNA, SI NO ENCUENTRAS PUEDES HACERLA TU MISMA
MIL PETONETS SUSANNA
Qué ricos esos pescaditos!!!! Son como sardinillas pequeñas?. A mí meparecen longorones... ñam ñam...
ResponEliminaUn besoteeeeeeee
HOLA LAURA, GUAPA TU
ResponEliminaSE LE LLAMA BOQUERÓN CUANDO ES PEQUEÑITO, Y CUANDO CRECE SE LE LLAMA ANCHOA... SEGURO QUE YA LO CONOCES AHORA VERDAD ?...
HAY MUCHOS PECES QUE DEPENDIENDO DE SU EDAD LE CAMBIAN EL NOMBRE, NO SE PORQUÉ, YA QUE ES EL MISMO..
ES COMO CON LA MERLUZA, TIENE UN MONTÓN DE NOMBRES DEPENDIENDO DE SU MEDIDA...Y A VECES ESTO ES UN LIO, JE,JE
PETONETS SUSANNA
Provare de fer la Farina de cigrons.
ResponEliminaPetons
HOLA SION, GUAPA TU
ResponEliminaJA VEUS QUE NO TE CAP SECRET, I SEGUR QUE SURT MOLT MÉS BARATA QUE SI LA COMPRES FETA...
PETONETS SUSANNA