TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimarts, 6 d’abril del 2010

Escudella de pagès de la mama Lola


El mèrit d´aquesta escudella tant bona que els i presento no es meu....la cuinera es la meva mama Lola, ella la va aprendre de la seva..la iaia Antonia....es cuinada amb amor, tinc que dir que es la millor escudella del mon...

* Ens va deixar el Gener del 2019, t´estimem molt, molt... i més.

Ingredients Carns
Ossos de vedella del "moll de l´os "
Ossos d´espinada de porc
1/4 de gallina
1/4 de pollastre
Cansalada salada
1 botifarra negre
1 os de pernil ranci
1 tall de vedella
1 peu de porc
1 tros de xai


Ingredients Verdures
Cigrons remullats
Fesols blancs remullats
Patates 
Coll
Ceba 
Pastanaga
Api
Nap
Xirivia


Ingredients per fer les Pilotes
Botifarra de pagès crua - o- carn picada
All i julivert picats
Ous
Pa sec remullat amb llet - 0- pa ratllat ( al gust )
Sal

* Farina per arrebossar les pilotes

Preparació
Posarem tos les ossos a l ´olla amb aigua, quan ja comenci a bullir l aigua i afegirem el pollastre i la gallina, bullir aproximadament una hora, després afegir totes les verdures ( menys la col ), rectificar de sal i deixar bullir a foc moderat.

Mentre preparem les pilotes
Barrejar en un recipient el pa sec amb una mica de llet que quedi tou, afegir la resta d´ingredients i remenar fins formar una massa amb cos.

Formar pilotes de la mida que es vulguem , passar les pilotes per farina seca i reservar.


Quan falti como una mitja hora per acabar de bullir l escudella, i posarem la col a trossos grossos i les pilotes.


Ara només ens falta colar l´escudella, per un costat deixarem el brou, i per l´altre posarem les verdures i les carns en safates.

Amb el brou farem la sopa amb pasta, fideus, macarrons, arròs....al gust de la casa.

Es serveix a taula per un costat la sopa i per l´altre les carns i verdures en safata.

Bon profit.  
 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

 
 

33 comentaris:

  1. Estos platos me encantan. Caseros y sabrosos. Da gusto. Qué cosa más rica. Ponme un platio andaaaaaaaaa.
    Un besote

    ResponElimina
  2. HOLA LAURA, GUAPA TU

    VERDAD QUE APETECE DE METERLE MANO ??, AHORA MISMO HE LLAMADO A MAMÁ PARA DECIRLE QUE SU RECETA HA SALIDO POR INTERNET,..NO VEAS LO CONTENTA QUE SE HA PUESTO ELLA, JE,JE

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  3. Aquest plat sempre en vé de gust!quin festival! felicita a la màma Lola de part meva.ptns.Catalina

    ResponElimina
  4. Muy ricos estos platos de cuhara, felicita de mi parte a la mama Lola. Para ti, un beso muy fuerte.

    ResponElimina
  5. HOLA CATALINA, GUAPA TU

    ES VERITAT EL DIA QUE DIU, DEMÀ FAIG ESCUDELLA, TOTHOM ENS APUNTET A LA TECA,.....

    PERQUÈ SERÀ QUE LES MAMES CUINEN TANT BE ?
    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  6. HOLA MARIA DOLORES, GUAPA TU

    MAMÁ ESTARÁ CONTENTA , EL DIA QUE VENGA A CASA LE ENSEÑE SU RECETA CON ESTAS FOTOS TAN CHULAS Y QUE ELLA NO HA VISTO, CON TODOS LOS COMENTARIOS TAN CARIÑOSOS QUE LE HACEIS, SEGURO QUE SERÁ MUY FELIZ,.GRÀCIES

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  7. Qué bona escudella ha fet la teva mare, felicitats per a ella i per a tu perque "de casta le viene al galgo". Amb una mare tan bona cuinera ets com ella també molt bona cuinera, els honors per ambdues.
    Molts petons per la teva mare i per tu guapes.

    ResponElimina
  8. Una receta maravillosa y con el cariño que hay puesta en ella más buena todavía.
    Felicidades a mama Lola y a ti.
    Besotes.

    ResponElimina
  9. Hola susanna, per fi entro al teu blog, per cert COMPLETÍSSIM!.M'han agradat les receptes que hi he trobat i l'estil fresc i familiar!amenaço a seguir-te d'aprop i posar-te a la meva llista...je,je. A reveure!(per cert, com les mamis no hi ha res,oi?)MERCÈ-destapant cassoles.

    ResponElimina
  10. susaneta, menuda escudella la que ha hecho tu madre, mis felicitaciones para ella, ahora comprendo lo grán cocinera que eres,....saludos paco

    ResponElimina
  11. Doncs té una aparença deliciosa, segur que la fa molt bona. Què donaria per provar-la. És tan rica la vostra menjar. Ai, que em poso a recordar i dóna una nostàlgia. Bé!!!

    Un petó,

    Andri

    ResponElimina
  12. Hola Susana, esto es una escudella de honor. Lastima de no poderla probar.
    Un petonet

    ResponElimina
  13. M'agrada molt l¡escudella peó mai l'ha he fet, a veure s'hi m¡animo amb la teva recepta.
    patonss maca

    ResponElimina
  14. HOLA!
    Sóc l'Henriette i vull dir-te que m'agrada molt el teu blog.
    Perdona'm, el meu català és una mica dolent, l'estic aprenent i em costa perquè es una llengua molt difícil.
    Je ne sais pas si tu comprends le français mais je trouve tes recettes extrêmement agréables.
    Puedo escribir en castellano si prefieres pero pienso que com catalana t'agradarà més aquest llenguatge.
    À bientôt,
    Henriette

    ResponElimina
  15. HOLA MARIA JOSE, GUAPA TU

    DONCS NENA, JA ET FALTA TEMPS PER ANIMAR-TE, JO QUAN EN FAIG TING UNA GRAN OLLA, ESPECIAL PER FER ESCUDELLA, DESPRÈS EN CONGELO EN POTS AMB LA MIDA PER UN APAT , I QUAN TENS GANES D´UN 1.PLAT DE SOPETA, EL TENS EN UN PLIS PLAS,
    EL POSES A L´OLLA SENSE DESCONGELAR ,QUAN COMENÇI A BULLIR LI POSES UNA MICA DE PASTA..I JA TENS UN 1.PLAT D´ALLÒ MES BO,

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  16. HOLA HENRIETTE, GUAPA TU

    EL TEU CATALÀ ES PERFECTE, I ESTIC MOLT CONTENTA DE TENIR-TE AQUI, GRÀCIES

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  17. HOLA MERITXELL, GUAPA TU

    LA VERDAD ES QUE HUELE DIVINA Y SABE A GLORIAS,
    AHORA YA NO ES SECRETO, SON ESTOS INGREDIENTES..Y MUCHO AMOR,..QUEDA RIQUISIMA

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  18. HOLA STARBASE, QUE TAL ?

    VERITABLEMENT ES UN DELS NOSTRES PLATS ESTRELLA,

    ES HIVERN FORA ESTÀ NEVAN, ENTRES A LA CUINA UNA DOLÇA D´OLOR T´ENVOLTA , NO VOLS APROPAR-TE A L´OLLA , PERÒ LA TEVA CURIOSITAT ES MÉS SORTA QUE TU,...AIXECAS LA TAPA I HUMMMMMM, ESCUDELLA DE LA MAMA...

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  19. HOLA ANDRI, GUAPA TU

    M´AGRADA MOLT QUE TE PORTI BONS RECORDS, I JA SAPS SI LA VOLS FER, NO ES GENS DIFICIL, NOMÈS TENS QUE DEDICAR-LI UNA ESTONA,...I MOLT DE CARINYO,

    MIL PETONETS I FINS AVIAT, SUSANNA

    ResponElimina
  20. HOLA SR. PACO, QUE TAL ?

    PASARÉ SUS FELICITACIONES A MAMÁ DE SU PARTE, Y GRACIAS POR EL PIROPO DE BUENA COCINERA, JE,JE, LA VERDAD ES QUE ES UNA MIS GRANDES PASIONES, ..( ES QUE TENGO MÁS DE UNA, FOTOGRAFIA, MANUALIDADES, PINTURA, JARDINERIA, VIAJAR, PAJARITOS , TORTUGUITAS ..ETC. HUM..UN MONTÓN )

    SR. PACO HA EMPEZADO SU CUENTA ATRÁS,...SOLO LE FALTAN 7 DIAS,......PARA EL GRAN DIA

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  21. Susanna,

    Ja pots fer una abraçada a la mama, de part del pare, hahaha.
    Jo ja m'assec a taula. Amb una escudella així ja no cal parlar de gaires coses mes i en un dia rúfol com el d'avui ve molt de gust.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  22. HOLA MANEL, GUAPO TU

    LI DONARÉ UNA ABRAÇADA DE LA TEVA PART, LA VERITAT ES QUE AVUI FA DIA PER DINAR, Ó PER SOPAR UN BON PLAT D´ESCUDELLA, AQUI A MALGRAT TAMBÉ ENS FA MAL DIA, TORNA A FER FRED, I A SOBRE FA MOLT DE VENT VENTÒS...

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  23. HOLA MERCÈ, GUAPA TU

    ESTIC CONTENTA DE TENIR-TE AQUI, I TAMBÈ DE QUE T´AGRADIN LES MEVES RECEPTES, AQUESTA ES LA MEVA CUINA, EL TIPUS DE MENJAR QUE AGRADA A LA MEVA FAMILIA, JA VEUS QU´ES UNA CUINA SENZILLA I TENDRE...JE,JE

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  24. HOLA AMANDA, GUAPA TU

    SERÁ FELICITADA DE TU PARTE NO FALTARIA MÁS, Y YO TE FELICITO A TI POR TUS PANES,...

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  25. HOLA ANNA, GUAPA TU

    LA VERITAT ES QUE COM A ELLA NO HEM SURT PAS, TAMBÉ QUEDA MOLT BONA PERÒ DIFERENT

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  26. HOLA DONIBANEKO, GUAPA TU

    SEGUR QUE SI LES PROVES QUEDARÀS TANT CONTENTA QUE REPETIRÀS...JE,JE

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  27. Ola Merce la escudella es un plato muy parecido a nuestro cocido , pero sin las albondigas .
    Que buena pinta y que rico .

    Un bico guapa

    ResponElimina
  28. HOLA COCIÑA POÉTICA, GUAPA TU

    SI,EN EL FONDO CON PEQUEÑAS VARIACIONES, ESCUDELLA, COCIDO, POTAJE,...LA BASE ES PARECIDA CON ALGUNA VARIACIÓN DEPENDIENDO DE LOS PRODUCTOS DE LA ZONA,..PERO QUE RICOS ESTAN TODOS VERIDAD, ?? .. Y CON EL MERITO QUE SON PLATOS CENTENARIOS Y HAN LLEGADO HASTA NUESTROS DIAS Y NO HAN DESAPARECIDO CON EL PASO DE LOS AÑOS....

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  29. Que platito más rico y contundente! Me encantan, estos platos autenticos.
    Un beso.

    ResponElimina
  30. HOLA EMPAR, GUAPA TU

    EN CASA TAMBIEN NOS GUSTAN MUCHO,EL DIA QUE MAMÁ HACE ESCUDELLA VAMOS TODOS...ADEMÁS ES MUY BONITO PORQUE ES UNA MANERA DE VERNOS, CHARLAMOS, TENEMOS MUCHO CONTACTO POR TELEFONO, INTERNET,...PERO NO ES LO MISMO QUE COMPARTIR UNA BUENA CONVERSACIÓN Y UN BUEN PLATO DE ESCUDELLA,

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  31. I que bona es l´escudella, oi?. Es el meu plat preferit!. M´agrada el teu blog; m´agrada el menjar cassolà !!

    ResponElimina
  32. HOLA NATI, GUAPA TU

    ESTIC CONTENTA DE LA TEVA VISITA I DE QUE T´AGRADIN LES MEVES RECEPTES, JA VEUS CASSOLÀNES 100X100, ES EL QUE AGRADA A CASA, I GENS COMPLICADES DE FER

    FINS AVIAT, MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...