El blog de l´Agnès, celebra el seu 1er. Cumple-blog, i ha tingút la idea de organitzar un concurs amb plats que ens inspirin per les Festes de Nadal,..aquesta es la meva modesta però gustosa aportació
Ingredients
Massa de full
Bolets variats congelats ( jo els he comprat a La Sirena)
Sal
Pebre
Botifarra de pàges (si es iberica millor )
Oli d´oliva
All i julivert picat
Un raig de conyac de qualitat
Una tòfona
Materials extres que necesitem
Unes flameres petites ( recipients individuals per fer flam )
Uns cigrons secs
Unes fulles de paper vegetal
Preparació
Escalfar el forn a 200 graus.
Mentre preparem les flors , en primer lloc pintar els motlles amb oli i esploçar amb farina , tallarem la massa a la mida de les nostres flameres que quedin desiguals , no es necessari tallar la massa rodona, , anirem folran els motllos per dins i posarem un paper vegetal i les omplirem amb els cigrons secs ( aquesta operació es fa perqué no en pugi la massa al coure )
Enfornar durant uns 20 minuts, per atenció al vostre forn i a la mida de les flors, desemmotllar i deixar refredar.
Posarem oli en una paella i saltarem els bolets a foc viu, condimentar al sal i pebre al gust, quan ja estiguin al punt afegir all i julivert picat, i reservar.
A part saltarem la botifarra esparrecada amb oli, quan ja quasi estigui la regarem amb conyac i la flamajerem
fer especial atenció en apagar la campana extractora de fums mentre fem aquesta operació , quan ja s´apagi i afegirem els bolets i la tòfona ratllada, donar unes voltes i treure del foc.
Omplir les flors de massa de full i servir calentes.
* Es un plat que sempre te molt èxit
* Es pot preparar amb antelació , muntar al moment i escalfar al micro uns minuts.
* Es poden fer les flors petites si son per aperitiu, o més grans i un bon primer plat.
* Es pot canviar el farcit al gust
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Molt bona pensada un plat senzill i boníssim. Segur que li agrada a l'Agnès. Encara no he pensat que li faré pel cumplebloc
ResponEliminaHola a peu coix, guapa tu
ResponEliminaa casa per més festes de siguin, les plats sempre son força senzills, la cuina complicada i amb ingredients no massa corrents no agraden,...i menys al meu fill que per menjar es una mica complicat i això que ja no va a cole, je,je
mil petonets i celebro que t´agradi la meva proposta, Susanna
Pues creo que es una aportación bien rica para el concurso "chica ensalada". ;-D
ResponEliminaEn eso nos parecemos un poquito. Ensalada y postre, la pareja perfecta.
Mucha suerte guapa.
;-D
Una proposta ideal, molta sort al concurs guapa...
ResponEliminaTiene que estar muy rico!
ResponEliminaUna delicia de flores, y con ese relleno tienen que estar de rechupete, un beso
ResponEliminaAiss nena, quina BOTIFARRA mes gustosa ens proposes!!
ResponEliminaAdemés sembla tan fácil la preparació, que potser m'atreviré i tot
GRACIES MACA
Petonets per a tu i en ROC!!
m'apunto aquest plat, es senzill, pero molt bó, i te uns ingredientes excelents.
ResponEliminasusanna, ja alguna cosa per tú al meu blog.
ResponEliminaMe encanta tu propuesta, qué original y apetecible. Encantada de conocerte, hasta pronto.
ResponEliminaLa butifarras con las setas me encantan y en hojaldre, un lujo para el paladar.
ResponEliminaPetons
Aquest any els bolets no s'agafen al bosc, sino a La Sirena.
ResponEliminaUn entrant amb molt estil.
Sort al concurs.
Petons.
quina recepta mes bonaaaaaa,a mi es que la butifarra m'agrada molt i aixi te d'estar mmmmm,gracies per participarrrrr guapa,petons
ResponEliminaM'agrada molt la combinació d'ingredientes, i ara amb els bolet donat moltes ganes, segur que la provaré.
ResponEliminaHola Susanna,
ResponEliminaNo m'estranya que tingui èxit aquesta recepta i és que a més de bona està molt ben presentada.
Una forta abraçada.
Manel.