La castanya és el fruit sec que te menys greix, ja era coneguda fa uns 2200 anys , a l´antiga Grècia tenia el nom de "les glans de Júpiter" , va ser la base d´ alimentació de poblacions de muntanya fins no fa massa temps, està formada per un 50 % d´aigua i conté vitamina B, potassi, ferro, calci, coure, fòsfor, és ideal per al trànsit intestinal, anèmia, estrès , depressió, ...entre d´altres virtuts
***********************************************************************************
Una bona castanyada feta a la llar de foc no te preu, però no sempre podem tenir.ne una, pel que aquesta es la meva proposta....i funciona.
***********************************************************************************
A casa abans no s´havia fet mai , un dia una persona d´ edat em va comentar que a casa seva des de petita sempre o feien els seus pares, de posar les castanyes a remull una estona abans de torrar.les al foc, doncs o vàrem provar......i molt bé...es opcional
Preparació
Posarem les castanyes en remull amb aigua * ( jo sobre una hora ), desprès els i farem un tall perquè no esclatin ( es molt important ) seguidament .......
***********************************************************************************
Ingredients
Castanyes de qualitat
Preparacio
Escalfar el forn a 200 graus
Mentre farem un tall amb un ganivert o un "talla-castanyes " a cada castanya , ( es perquè no esclatin al torrar-les ) , les col-locarem en una safata de forn sense que ens quedin apilades i fornejar uns 30/35 minuts, dependrà de la quantiatat de castanyes i del vostre forn, hem de remenar-les sobint perquè ens quedin torrades per arreu.
Treure del forn i embolicar amb un drap una estona, facilitará que es pelin millor, menjar calentes
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
A casa no queda més remei que fer-les al forn, però també queden bones.
ResponEliminaPetons.
Hola Ana, guapa tu
ResponEliminadoncs ja saps que a casa també, però queden de 10
mil petonets Susanna