La formula per fer aquest pa ja la he explicat alguna altre vegada, a casa la faig servir molt, ja que agrada a la meva familia per seu resultat i es pot fer moltes variacións, aquesta n ´es una d´ella i que desitjo compartir
http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=13
Ingredients
360 grams d´aigua
100 grams de massa mare ( m.m.)
25 grams d´oli d´oliva
700 grams de farina de força
1 cullerada petita de glúten
1 cullerada petita de sucre
2 cullerades petites de sal
37 grams de llevat de flequer
Panxeta de porc ibèric curada amb pebre ( quantitat al gust )
1 cullerada sopera rasa de llet en pols desnatada
Preparació amb thermonix
Tallar la panxeta a tiretes i reservar.
Posarem en el vas de la th, la massa mare, l´oli, llet en pols i el llevat fresc, 5 minuts, a 37 graus, velocitat 1.
Desprès ( i sense temperatura) i afegirem la farina tamissada junt amb el glúten , la sal i el sucre, barrejar 20 segons, a velocitat 3, desprès posarem velocitat espiga, durant 5 minuts.
Retirar del vas, formar una bola i deixarem reposar tapada en lloc càlid 1 hora , desprès l´estirarem amb un corró de fusta i col-locarem les tiretes de panxeta que tenim reservada, enrotllar , ( com si fos un braç de gitano) enfarinar per sobra i amb un ganivet li farem uns talls, tornarem a tapar i reposar en lloc càlid una altre hora.
Escalfar el forn a 200 graus.
Passada aquesta segona hora, ja está a punt per anar al forn, durant uns 45 minuts, dependrà del vostre forn i de la forma del pa.
* Es interessant de posar un recipient amb aigua dins del forn, ens generará vapor i la crosta quedará més cruixent, refredar sobre una reixeta.
* Podem preparar-lo també en panificadora o manual, sense cap problema.
* Una llesca d´aquest pa torrat i un raig d´oli d´oliva de qualitat no te preu.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Ohhh, quin pa mes saborós:)
ResponEliminaHa d'estar boníssim amb la oanxeta, quin pa més gustós!! Molt bona aportació :)
ResponEliminaPetons
Ostres el pa per si sol es veu fantàstioc i esponjós, però el toc de la penxeta ja el trobo sublim! Un pa boníssim i super gustós!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar maca!!
Petons
Sandra
Ohhhhh aquesta panxeta surtint és fantàstica!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Ha de quedar super gustós! I ja porta l'embotit a dins, je je je...
ResponEliminaJ'adore le pain, j'en fait souvent à la maison, et je tien à te dire que celui-ci à l'air super délicieux, j'adoreeeeeeeeee
ResponEliminaBisous
Buffs!!! Uhmmm... Amb panxeta de porc ibèric, a l'Annie li encantaria li agrada moltíssim!!!
ResponEliminaNo l'he provat mai, i segur que està molt bo, i sembla molt esponjòs. També crec amb aquest tipus de pa amb un raig d'oli ja n'hi ha prou, per poder asaborir del tot el seu gust.
ResponEliminaUna abraçada
Sin duda un estupendo pan, y encima con ese tocino quedará con un sabor a gloria. Me llevo tu receta. Besos.
ResponEliminaSusanna vaya pan seguro que el sabor es extraordinairo. Quér rico debe estar!!!
ResponEliminaBesos,
Imagino que comerse una buena rebanada de este pan tan especial tiene que ser una delicia, cuánto sabor, yo soy muy panero y me encanta comer pan...
ResponEliminaAbrazos Susanna
NYAM! amb tan pa bo em penso que puc muntar una panaderia jo ;D
ResponEliminaBuenos días Susana. Que pan mas rico que has preparado con esa pancetita que le has puesto. Me vendría de perlas para la comida de hoy, te lo digo por si te animas y me quieres manda a casa. Je, je, je
ResponEliminaUn saludo Paco
Ostres aquesta mica de panxeta li ha de donar un gustet extraordinari!! t'ha quedat molt bonic :)
ResponEliminaBet
complimenti ottima ricetta ti seguiro hai delle ricette ottime
ResponEliminaOlá Susanna,
ResponEliminaO meu marido adora esse tipo de pão, estou levando a receita....
Fica Bem!!!
1000 Beijokinhas
Viendo lo que hay por esos mundos, me doy cuenta de que hago poco pan... Esto para unos canapés de porcino, te sales. Un besote.
ResponEliminaAquest pa porta el tall inclòs!! que bo ha d'estar!!
ResponEliminaJo que bonito te ha quedado,ademas tiene que estar bueniiisimo un saludin!
ResponEliminaOhh, quin pa més elaborat! Jo vaig veure aquest setembre a Paris un tipus de baguets petites amb bacon i formatge dins, com el teu, i tenien una pinta impresionant! Et copio la recepta :) Per cert, he fet una secció al meu blog amb postres en 10 minuts, per si vols col·laborar amb alguna recepta, la última que he fet es http://artschocolates.wordpress.com/2011/11/15/nido-de-helado-con-frutos-rojos-y-salsa-inglesa/. Fins aviat! petons
ResponEliminaSusanna, m'agrada mol aquest pa, de fet soc molt panarre, provaré de fer-lo
ResponEliminache bel pane Susanna. Studierò lo spagnolo per poterti seguire; mi farò aiutare dalla traduzione.
ResponEliminaA presto
Quina passada de varietats de pans, m'imagino les olors tan bones que deuen fer les vostres cuines.
ResponEliminaUn excelent pa.
Petons
Hola Isabel, guapa tu
ResponEliminame ha semblat que no tens pas receptes amb pa, i et convido a que provis de fer-ne, i ja no pararàs
mil petonets Susanna
Amb aquest pa ja no necesites fer entrepans, va tot inclós.
ResponEliminaPetons.
Hola Susanna, me ha gustado este pan.
ResponEliminaUn besito
Hola Susana, un pan muy interesante a la vez que bueno, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Aquest pa lleuger no deus ser, però segur que deu ser boníssim!!
ResponEliminaQUIN PA NENA..
ResponEliminaAIXÓ NO ES TAN SOLS PA ... aixó es PURA DELÍCIA!!
GRACIES MACA:)
Hola Susanna!!! Si la panxeta de porc es cassolana, ja et dic que el pa es perfecte. Quina bona molla que té. S´en va morir la massa mare, i l´hauré de tornar a fer, el pa es una altra cosa... Gaudeix-lo. petons,
ResponEliminaHola Joaquina, guapa tu
ResponEliminaes quasi casolana, es feta pel meu carnisser del poble, una casa que te més de 100 i pico anys,...
De fet quan el preparo no dura gens, doncs, torrats i amb un raig d´oli, et trobes al cel
mil petonets Susanna
Noia, el teu es bocatto di cardinale!!!
ResponEliminaAquest pa ha de ser ben gustós, tot i que no sé si a casa se'l menjarien. Ells són més de la branca dolça...
ResponEliminaPetons