Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 19 de novembre de 2011

Pa amb tomàquet




Avui us presento una recepta del tot coneguda a Catalunya, però pot ser no tant fora de casa, es tracta del pa amb tomàquet, es pot considerar un dels menjars més significaus de la cuina catalana, senzill, sa i deliciós.

El tomàquet va arribar a Europa procedent d´Amèrica , a partir del Segle XVI, però sembla ser que la primera documentació escrita que s ´en parla del pa amb tomàquet  data del segle XVII.

La recepta del pa amb tomàquet podria haver tingút el seu origen en el mon rural, o sigui a pagés, per aprofitar el pa que estava sec de tota la setmana, ja que gairebé tothom s´el feia a casa setmanalment, i que gràcies al fruits del camp, es a dir el tomàquet , aquest quedaba tou i fàcil de menjar.

Tinc que dir que a casa es mengi el que es mengi , sempre está present a taula el pa amb tòmaquet

Ingredients
Unes llesques de pa, si no es massa tou millor ( al meu gust)
Oli d´oliva
Sal
Tomàquets madurs

Preparació
Tallar un tomàquet per la meitat i fregar-lo en una llenca de pa, amanir amb oli d´oliva i posar-hi una mica de sal  si es desitja.  ( Jo no ni poso)

Es pot acompanyar del que vingui de gust , una truita, un bon pernil, botifarra,  o sol, que bo...

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...