Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 16 de març de 2010

Galetes xines de la sort




























Aquesta informació la vaig trobar per internet i crec qu es interessant de compartir amb tots vosaltres.


Història de les galetes

Les galetes de la sort són uns dolços que s´amaguen en el seu interior una nota

de paper.
La nota conté un consell sobre el futur de qui es menja la galeta.
Aquestes galetes tenen el seu origen durant la invasió de Xina per part dels
mongols.
Per evitar ser descoberts, els resistents xinesos se intercanvia-ven missatges
amagats en galetes de sèsam.
D'aquí neix el costum de intercanviar galetes amb missatges dins, tradició que ara es fa servir per desitjar bona sort i donar savis consells.
Aquesta costum arriba als nostres dies fins a nosaltres gràcies, per exemple, als restaurants xinesos que solen servir aquestes galetes.

Ingredients per unes 45 galetes
Un motllo rodó per tallar les galetes d´uns 6,50 cm de diametre
400 grams de farina per rebosteria
100 grams de sucre
200 grams de mantega o margarina a temperatura ambient
1 pessic de vainilla
1 pessic de canyella+
1 pessic de sal
2 cullerades soperes d´aigua
1/2 sobre de llevat Royal
* A més llet amb sucre per pintar les galetes
* Tiretes de paper tallades molt petites amb missatges 

* Opcional xocolate + una mica de mantega per decorar

  Preparació
Escalfar el forn a 180 graus

Barrejar tots els ingredients, formar una bola, embolicar amb paper film i reposar mínim 1/2 hora a la nevera.

Mentre farem tiretes de paper molt estretes ( dons tenen que anar dins de la galeta ) i posarem un missatge a cada una, plegar les ben petites.

Passada la 1/2 hora de repòs de la massa passarem a treballar.la, aplanar amb un corró de fusta fins que ens quedi força prima, sobre una superfície lleugerament enfarinada i tallar les galetes.

En el centre de cada galeta i posarem un missatge i les tancarem doblarem les quatre puntes cap dins, donar la volta ( que les puntes quedi cap a sota ) al posar.les a la safata de forn, un instant abans de fornajar les pintarem amb una mica de llet ensucrada.

Fornejar per esplai d´ uns 15 minuts, ( com sempre dependrà del forn i el gruix de les galetes) fins que veiem que queden daurades, deixarem refredar sobre una reixeta.

* Opcional
Posarem la xocolata amb una mica de mantega en un recipient al bany maria fins que ens quedi desfeta , amb l´ajuda d´un " biberó  o algú estris pel estil i un cop les galetes ja estiguin col.locades a la safata de servir, regarem dibuixar ratlles per sobre per decorar.

Al treure les galetes a taula, indicar que es tenen que menjar de dues mossegades, sense explicar res més.....així es donaran conte que estan farcides amb un missatge, no sigui que algú se les empassi de cop ....segur que serà una sobre taula divertida...

 Bona festa i bon profit

Font d´inspiració ( una mica modificada pel Roc )  


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

13 comentaris:

  1. pues no lo sabía. Qué rics estas que nos pones.
    Un beso y buen día

    ResponElimina
  2. HOLA CURRA, GUAPA TU
    ADEMÁS DE SABROSAS, LO DIVERTIDO QUE TE LO PASAS, EN LA BANDEJA HABIAN 45 GALLETAS, Y NO QUEDÓ NI UNA....QUEDAN PEQUEÑITAS Y ASÍ SON AGRADABLES DE COMER, TODO EL MUNDO PENDIENTE DE SU PAPELITO..COMO NOS REIMOS...JE,JE

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  3. Muy original esta receta, la guardare, por si me animo a prepararla, un saludo, seguiré visitándote.

    ResponElimina
  4. HOLA MANUEL, GRACIAS POR VISITAR MI COCINA

    ME ALEGRA SABER QUE TE GUSTA MI RECETA, PUES TOMA NOTA Y YA SABES, A PRACTICARLA,...NO ES DIFICIL DE HACER Y MUY DIVERTIDA A LA HORA DE LOS POSTRES,...YA ME CONTARÁS

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  5. Me ha encantado la historia, no la conocia. Las galletas tienen que estar buenisimas.
    Bestes.

    ResponElimina
  6. Que divertit Susanna, i a més deuen estar molt bones si van caure de una tacada les 45. Sempre va bé saber una mica la historia de les coses.
    Petons.

    ResponElimina
  7. HOLA AMANDA, GUAPA TU

    LA VERDAD ES QUE ES MI INTERESANTE Y CREO QUE ES COMO UN HOMENAJE EL QUE AÚN SE RECUERDE CON LO DE LAS GALLETAS

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  8. HOLA NNA, GUAPA TU

    SI, SI, A MI SEMPRE M´AGRADA DE BUSCAR COSES D´AQUESTES, SABER EL PERQUÈ D´UNA RECETA, L´ORIGEN D´UNA COSTUM Ó TRADICIÓ,...

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  9. HOLA SOOK,
    Nice to meet you and thank you for your comment, INSURANCE If you say it is so,

    SEE YOU SOON,
    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  10. Hola Susanna!!!!
    Aquestes galetes deuen d'estar boníssimes!!!
    Quina traça que tens!!!!

    ResponElimina
  11. HOLA ANA, GUAPA TU

    NO COSTEN RES DE FER,..I A SOBRE A L´HORA DEL POSTRES SON D´ALLÒ MÉS DIVERTIDES,.....

    PROVA EL DIA QUE TINGUIS CONVIDATS I JA VEURÀS, JE,JE

    MIL PETONETS I CUIDAT SUSANNA

    ResponElimina
  12. HOLA MEG, GUAPA TU

    CELEBRO QUE TE GUSTE,..JE,JE

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...