Aquesta informació la vaig trobar per internet i crec qu es interessant de compartir amb tots vosaltres.
Història de les galetes
Les galetes de la sort són uns dolços que s´amaguen en el seu interior una nota
de paper.
La nota conté un consell sobre el futur de qui es menja la galeta.
Aquestes galetes tenen el seu origen durant la invasió de Xina per part dels
mongols.
Per evitar ser descoberts, els resistents xinesos se intercanvia-ven missatges
amagats en galetes de sèsam.
D'aquí neix el costum de intercanviar galetes amb missatges dins, tradició que ara es fa servir per desitjar bona sort i donar savis consells.
Aquesta costum arriba als nostres dies fins a nosaltres gràcies, per exemple, als restaurants xinesos que solen servir aquestes galetes.
Ingredients per unes 45 galetes
Un motllo rodó per tallar les galetes d´uns 6,50 cm de diametre
400 grams de farina per rebosteria
100 grams de sucre
200 grams de mantega o margarina a temperatura ambient
1 pessic de vainilla
1 pessic de canyella+
1 pessic de sal
2 cullerades soperes d´aigua
1/2 sobre de llevat Royal
* A més llet amb sucre per pintar les galetes
* Tiretes de paper tallades molt petites amb missatges
* Opcional xocolate + una mica de mantega per decorar
Preparació
Escalfar el forn a 180 graus
Barrejar tots els ingredients, formar una bola, embolicar amb paper film i reposar mínim 1/2 hora a la nevera.
Mentre farem tiretes de paper molt estretes ( dons tenen que anar dins de la galeta ) i posarem un missatge a cada una, plegar les ben petites.
Passada la 1/2 hora de repòs de la massa passarem a treballar.la, aplanar amb un corró de fusta fins que ens quedi força prima, sobre una superfície lleugerament enfarinada i tallar les galetes.
En el centre de cada galeta i posarem un missatge i les tancarem doblarem les quatre puntes cap dins, donar la volta ( que les puntes quedi cap a sota ) al posar.les a la safata de forn, un instant abans de fornajar les pintarem amb una mica de llet ensucrada.
Fornejar per esplai d´ uns 15 minuts, ( com sempre dependrà del forn i el gruix de les galetes) fins que veiem que queden daurades, deixarem refredar sobre una reixeta.
* Opcional
Posarem la xocolata amb una mica de mantega en un recipient al bany maria fins que ens quedi desfeta , amb l´ajuda d´un " biberó o algú estris pel estil i un cop les galetes ja estiguin col.locades a la safata de servir, regarem dibuixar ratlles per sobre per decorar.
Al treure les galetes a taula, indicar que es tenen que menjar de dues mossegades, sense explicar res més.....així es donaran conte que estan farcides amb un missatge, no sigui que algú se les empassi de cop ....segur que serà una sobre taula divertida...
Bona festa i bon profit
Font d´inspiració ( una mica modificada pel Roc )
Aquesta
recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
pues no lo sabía. Qué rics estas que nos pones.
ResponEliminaUn beso y buen día
HOLA CURRA, GUAPA TU
ResponEliminaADEMÁS DE SABROSAS, LO DIVERTIDO QUE TE LO PASAS, EN LA BANDEJA HABIAN 45 GALLETAS, Y NO QUEDÓ NI UNA....QUEDAN PEQUEÑITAS Y ASÍ SON AGRADABLES DE COMER, TODO EL MUNDO PENDIENTE DE SU PAPELITO..COMO NOS REIMOS...JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA MANUEL, GRACIAS POR VISITAR MI COCINA
ResponEliminaME ALEGRA SABER QUE TE GUSTA MI RECETA, PUES TOMA NOTA Y YA SABES, A PRACTICARLA,...NO ES DIFICIL DE HACER Y MUY DIVERTIDA A LA HORA DE LOS POSTRES,...YA ME CONTARÁS
PETONETS SUSANNA
Me ha encantado la historia, no la conocia. Las galletas tienen que estar buenisimas.
ResponEliminaBestes.
Que divertit Susanna, i a més deuen estar molt bones si van caure de una tacada les 45. Sempre va bé saber una mica la historia de les coses.
ResponEliminaPetons.
HOLA AMANDA, GUAPA TU
ResponEliminaLA VERDAD ES QUE ES MI INTERESANTE Y CREO QUE ES COMO UN HOMENAJE EL QUE AÚN SE RECUERDE CON LO DE LAS GALLETAS
PETONETS SUSANNA
HOLA NNA, GUAPA TU
ResponEliminaSI, SI, A MI SEMPRE M´AGRADA DE BUSCAR COSES D´AQUESTES, SABER EL PERQUÈ D´UNA RECETA, L´ORIGEN D´UNA COSTUM Ó TRADICIÓ,...
PETONETS SUSANNA
These look so good!
ResponEliminaHOLA SOOK,
ResponEliminaNice to meet you and thank you for your comment, INSURANCE If you say it is so,
SEE YOU SOON,
PETONETS SUSANNA
Hola Susanna!!!!
ResponEliminaAquestes galetes deuen d'estar boníssimes!!!
Quina traça que tens!!!!
HOLA ANA, GUAPA TU
ResponEliminaNO COSTEN RES DE FER,..I A SOBRE A L´HORA DEL POSTRES SON D´ALLÒ MÉS DIVERTIDES,.....
PROVA EL DIA QUE TINGUIS CONVIDATS I JA VEURÀS, JE,JE
MIL PETONETS I CUIDAT SUSANNA
HOLA MEG, GUAPA TU
ResponEliminaCELEBRO QUE TE GUSTE,..JE,JE
MIL PETONETS SUSANNA